Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I tak,

jak tylko przestało padać, skosiłam trawnik.

Kiedy dźwignęła się temperatura, wyległam na taras z kawą.

Jak zaświeciło, to już była pełnia szczęścia :)

Piękne popołudnie, bez deszczu...ostatnio rzadkość,

bez wiatru...to już święto,

ze słońcem...radość absolutna.

Do końca dnia nie było komarów...co się dzieje?

Świerszcze wróciły do instrumentów i znów koncertują,

motyle okupują kwiaty jeżówki purpurowej,

żaby wyległy z oczka na kamienie...ciepło :)

mrówki nadal składają jaja gdzie tylko mogą...który to już raz w tym roku?

trawy ozdobne falują, lilie pachną, hortensje przebarwiają się z bieli w róż,

dalie kwitną całą paletą barw, begonie nie przestają kwitnąć od maja.

Róże angielskie pachną nieziemsko...UWIELBIAM ich zapach,

dlatego zdobią nie tylko rabaty, ale też jadalnię :)

angielki.JPG

i chodź zdjęć ogrodu w tym wątku jest mnóstwo,

to i tak będą kolejne...bo...nie wiem jakie "bo" :rolleyes:

no...mogę napisać, że zrobiłam przemeblowanie w ogrodzie ;)

W altance stał duży stół, właściwie nie używany.

Na tarasie też jest stół, wiadomo więc, że na nim zawsze sprytniej,

bo bliżej nosić, znosić.

A że zaczęło nam przybywać leżaków, bo człowiek z wiekiem coraz bardziej leniwy

i lubi sobie poleżeć wygodnie,.

więc stół rozkręcony, schowany, a leżaki myknęły do altanki.

altana.JPG

altana1.JPG

altana2.JPG

altana3.JPG

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

za.JPG

za1.JPG

za2.JPG

Wiem, wiem, wystarczy tego dobrego.

Wczoraj dostałam coś na pocztę, pewnie to znacie, ale jeśli nie,

można się pośmiać ;)

Panowie, uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady...

A. Należy tylko być:

1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą.

B. Ważne też są inne cechy.

Należy być:

1. sympatycznym 2. wysportowanym ale 3. inteligentnym ale 4. silnym 5. kulturalnym ale 6. twardym ale 7. łagodnym 8. czułym ale 9. zdecydowanym ale 10. romantycznym ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym ale 17. misiem ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym ale 28. zimnym ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli 38. zdesperowanym [z miłości] ale 39. opanowanym 40. szarmanckim ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym ale 44. rozmarzonym ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym.

C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę.

D. Ważne jest aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci.

Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka.

A teraz druga strona medalu.

Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje:

1. seksu i

2. jedzenia

Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań.

Wniosek :

Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę!

:bye:

Edytowane przez tola

(...)Yeti, jeśli ślinisz się na widok obrazków,

to co by było, gdybyś do wrażeń wzrokowych dołożył prawdziwy,

wdzierający się w każdy zakamarek mózgu i duszy...zapach? ;)

Kto wie... :rolleyes: może plułbym wokoło jak wkurzona lama... - to może lepiej jednak nie zachęcaj do zwiedzania twoich okolic? :rotfl:

Kto wie... :rolleyes: może plułbym wokoło jak wkurzona lama... - to może lepiej jednak nie zachęcaj do zwiedzania twoich okolic? :rotfl:

oj tam, jakby co, nie przyznam się, że Ciebie znam :p

No cóż - nie można przecie nic innego powiedzieć, niż to, że ogród jest jak zawsze, perfekcyjny i piękny, aż boli. :yes:

Mnie boli, że nie mam takiego... ;)

Ale nie zdążam, nijak, z pola jak wrócę, to nie mam siły.

No to mam ogród półdziki. :lol2:

Tekst o skromnych wymaganiach kobiety i wygórowanych oczekiwaniach męskich powalił mnie!!!

Mój Boże, jakież to prawdziwe!!! :rotfl:

A ze spraw ważnych: deszczu nadal nie było, to głupie słońce wysuszyło nam już wszystko, skrawek zielonej trawy to już trudny do zobaczenia u nas widok, a pomidory chcą uschnąć! :cry:

Wypada już tylko się modlić, aby skończyła się susza... ;(

Depesia, dobrze Jamles pisze, grzeszysz kobieto.

U mnie przeszła potężna burza, ściana deszczu, w domu tak ciemno,

że trzeba palić światło.

Niebo zasnute ciężkimi chmurami, kto mi zabrał słońce? proszę o zwrot !

Rano zostawiłam otwarte okna, jak się w mieście rozpętało burzowe szaleństwo ze zgrozą myślałam o tym,

co zastanę po powrocie.

Dom stoi, okna z kompletem szyb, meble na tarasie stoją na swoich miejscach,

więc nie było tak strasznie jak w centrum. Ufff ;)

Arnika, Daila, Aga-Białystok, KrysiaG, dziękuję :) :)

Idę smażyć chińszczyznę,

jeśli ktoś głodny, za pół godziny będzie gotowe, zapraszam :)

(...)Idę smażyć chińszczyznę,

jeśli ktoś głodny, za pół godziny będzie gotowe, zapraszam :)

Ech, że też wcześniej nie przeczytałem... wpadłbym jeszcze przed wyjazdem :lol2:, a tak to tylko, na pocieszenie, na jakieś knedliczki przyjdzie mi się wybrać ;)

...ale, ale... przecież miałem ci gości w Polsce nazbierać...:rolleyes: - no to za tydzień wyślę ci jednego Łosia (właściwie łOśkę):rotfl:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163367-Łosica-komenty&p=5499287&viewfull=1#post5499287

Edytowane przez Yeti

Depesia, dobrze Jamles pisze, grzeszysz kobieto.

U mnie przeszła potężna burza, ściana deszczu, w domu tak ciemno,

że trzeba palić światło.

Niebo zasnute ciężkimi chmurami, kto mi zabrał słońce? proszę o zwrot !

:)

ja Ci oddam ...nawet dopłacę cobyś wzięła :yes: u mnie od tygodnia takie upały ,że nie ma ze słońca żadnej frajdy ....w poniedziałek czyli jak miałaś burzę to u mnie było niebo bezchmurne i 36 st w cieniu ( w pełnym słońcu brakło skali ) ....wtorek podobnie -strasznie rozgrzane ciężkie powietrze, bo w nocy padało a dzisiaj nadzieja ,że będzie chłodniej ale na razie gorąco .....wiem ,że narzekam i za parę dni jak sie ochłodzi będzie inaczej ale te upały mnie wykończają ..... i to codzienne podlewanie ....brrrr

mam dzisiaj leczo ...kcesz?:D