Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda

Jest to wanna Europa z firmy Poolspa.

Wymiary 170 x 115 głębokość 48 cm. na zdjęciu nie wygląda na głęboką, bo jest wpuszczona w podłogę.

Pojemność 300 litrów, więc duża.

Jest bardzo wygodna, zakrywa wodą wszystko, co powinna :wink:

Jesteśmy zadowoleni z wyboru.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tolu ten pan ,który nam proponuje parkiet to znajomy (odnaleziony po latach) mojego męża ze studiów,i rzeczywiście cena chyba dobra.

tego parkietu nie ma dużo ,zabraknie na jedno pomieszczenie na gorze,ale dokupimy gdzie indziej.

cena parkietu (wycięty jak leci,ale wygląda ładnie)

szer4,5cmx gr.2,2cmx dł.30cm 50zł

to cena tylko dla nas ,po kosztach.

Dla mnie trochę za wąski ,ale w tej cenie nie można chyba narzekać.

Do salonu i na schody trzeba lepszy.

Roszponko to bardzo dobra cena.

W salonie chcę deski jesionowe szerokości 12 cm, długości do 2400.

Część salonu od przejscia z jadalni na taras mam w gresie.

Pozostałą podłogę ok. 30m2 wycenili mi tak ze wszystkim na gotowo na prawie 8.000zł. :roll:

Tolu jesteś Wielka!

Bardzo dziękuję za zdjęcie i opis. Jak to dobrze, że jesteś!! I dobrze, że istnieje takie forum!

Widziałam wiele pomalowanych poddaszy, ale zawsze coś mi nie pasuje: albo kolor ze ściany wychodi na sufit i przytłacza, albo jest tylko na ścianie i mam wrażenie, że podchodząc do tej ściany wyrżnęłabym głową w skos.

Pisałaś o tym że w salonie mają być dechy połączone z płytkami. Bardzo proszę o zdjęcie nawet jeśli to w fazie roboty. Powiedz, jak wymyśliłaś sposób połączenia materiałów i jakie ogrzewanie będzie w salonie?

Mnie się marzy podłogówka pod drewnem, a mąż chce pas płytek między drzwiami - kominkiem i tarasem. I nie wiem jak to wszystko zgrać. Już zwątpiłam, czy to w ogóle możliwe.

Pozdrawiam

PS

jadę wieczorkiem na nartki, może się nie połamię :wink: trzymaj kciuki.

Aldio

U mnie gres jest na całym dole oprócz salonu i wszędzie pod gresem jest podłogówka.

W salonie pod tym wielkim oknem mam długi wąski 30-centymetrowej wysokości grzejnik.

Część gresu zachodzi na przestrzeń salonu, bo prowadzi do drzwi tarasowych i tak jest praktyczniej. To też da trochę ciepła w salonie no i kominek zrobi swoje.

Moi znajomi mając okna aż do podłogi, zrobili kanał grzewczy w podłodze przy oknach.

Wkleję zdjęcia, na nich widać trochę to, co opisałam.

To widok z jadalni na salon w głębi

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/a1sfagahbfdjggyuu.jpg

Tu widać pas gresu w salonie przy drzwiach tarasowych

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/b2ghfdtjut.jpg

A tu fragment podłogi salonu, na której będzie parkiet i zaczepy na grzejniki pod oknem

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/c3utu.jpg

....wokół kominka jest już półkolem ułożony gres, ale nie mam zdjęcia.

Mam nadzieję, że się udał wypad na narty, ja wyjeżdżam jutro, też trzymaj kciuki

:D

Tolu, a ja chcę taką doniczkę, jaką masz w łazience!! Gdzie takiej szukać? I zdradź jeszcze, jaka to świetna roślinka w niej drzemie :D bo żywa, prawda? :wink:

Już mówię. To nie jest doniczka, tylko wiklinowosuchotrawiasta osłonka. Dostałam kiedyś kwitnące fiołki w doniczkach w takiej osłonce.

Fiołki się nie uchowały, a osłonka się teraz przydała. A te trawki w niej są sztuczne :roll: kupione w IKEA.

Tylko takie mają szanse na "przeżycie" w tym budowlanym pyle.

Roszponko, ceny drewna po nowym roku poszły nawet o 30% w górę, to nie żarty :roll:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/a1sfagahbfdjggyuu.jpg

Ha! widok za oknem chwilowo mnie zmylił i zobaczyłam tam jezioro :D

tak czy owak nawet bez jeziora widok macie BOMBOWY!

Ciężko mi się doczekać wykończenia Waszego salonu. Jest tak cudownie jasny - no miodzio! Trzymam kciuki, żeby wszystko udało się tak, jak chcecie!

Tolu,

przez przypadek ( na moje szczęście) odkryłam twój wątek i stałaś się dla mnie żywym i udanym przykładem, ze panowie mogą mury wznosić a o ogród trzeba dbać od początku. My kupiliśmy działkę, gdzie kiedyś był stary sad. Mam dwie jabłonki, krzaczki porzeczek, modrzew, dużo leszczyny, konwalie, truskawki i całe mnóstwo akacji. I jak ja mam to wszystko zabezpieczyć przed budową?? :lol: Ogród i koliste ścianki są cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!! A moja Tolka (lat 4,5) okrzykneła twoją łazienkę mianem najładniejszej i też chce taką

Z największą przyjemnością przebrnęłam przez 21 stron.

niwiem co tu bardziej wychwalać:przepiekna działkę rekreacyjną, czy niecodzienny projekt domu, czy ze smakiem urządzany dom, czy niesamowitą łazienkę z plażą na wyciągnięcie dłoni, czy przepiękny przydomowy "ogródek" z kaskadą??? :roll: Sama niewiem!

Wszystkim jestem zachwycona w tym artyzmem pomysłodawczyni :D Musisz Tolu być wyjatkową kobietą, skoro takie cuda tworzysz!

Ja jestem zachwycona, ze mogłamm dzisiejszego wieczoru pocieszyć az tak moje oko!

Z jednej rzeczy jeszcze się bardzo cieszę......Dałas mi wiarę, ze mimo posiadania domku, którego teraz rozpoczynam budowe dam radę utrzymać działke rekreacyjną ,którą w pocie czoła przez ostatnie 3 lata doprowadzalismy do staniu używania poprzez budowe domku rekr. i obsadzenie zielenią.

Martwiłam się bardzo, czy dam radę.A tu mam dowód, że jesli się chce to mozna. Serce by mi się krajało, gdybym miała "oddać" działkę którą, na kolanach w ost.miesiacach ciąży pieliłam i oczyszczałam.

Dziękuję i pozdrawiam!!!!!!

Czekam już teraz na kolejne relacje i fotki z utęsknieniem :D

Tolu,

Absolutnie przepięknie jest u Ciebie! :D A roślinki, to ja nawet nie wiem, jak mogą aż tak dobrze rosnąć :o Sama jestem mocno zainteresowana ogrodami, chociaż swojego jeszcze nie mogę zacząć uprawiać (stan surowy otwarty domu i jeszcze straszny bałagan na działce). Oj, chcialabym mieć kiedyś taaaki ogród.. :D

Mam pytanko - czy kolor Twoich okien to złoty dąb? Tak mi się wydaje, ale wolę potwierdzić. Jak on w rzeczywistości wygląda od środka? Ja myślałam raczej o orzechu, który jest ciemniejszy i chłodniejszy. Troszkę się boję, że dąb wygląda bardzo ciepło, a ja zawsze wolałam stonowane raczej chłodne kolory. Natomiast na Twoich zdjęciach wnętrz dąb wygląda prawie jak orzech, no i zgłupiałam... :roll:

Gdybyś miała chwilkę - może udało by się wrzucić zdjęcia od wewnątrz ze zbliżeniem framugi okna w dzień i wieczorem przy sztucznym świetle?

Czy pamiętasz może kolor bejcy do drewna na parapetach? - bardzo ładnie wygląda.

pozdrawiam!

Asia_w

Luiza_Czesiek, Julienx, SławekD-żonka, Orzeszek, Ivonesca, Mik99

Dziękuję za ciepłe słowa. Ja światła łaknę jak kania dżdżu :wink: stąd takie przeszklenia. Zimą słońca mało, ale jest nisko nad ziemią i zagląda wprost do wnętrza. Latem szerokie okapy dachu chronią przed przegrzaniem pomieszczeń.

Mohag, fotel w łazience polakieruję, by mi nie spleśniał :wink:

Tosinek, swoich budowlańców uprzedź, że jak Ci zniszczą choć jedno drzewko, to....(kara chłosty, pręgierz i okłady z pokrzywy) 8)

Aka z Ina, nie jest łatwo utrzymać dwa ogrody, ale jeśli się kocha, to się pielęgnuje, czyż nie?...i ogrody i wspomnienia i miłość :wink:

...niepoprawna romantyczka to mówi :wink: 8)

Asia_w, mam okna w kolorze złotego dębu. Nie jest to kolor moich marzeń, jak dla mnie ma za dużo tego żółtego odcienia. Zdjęcia nie oddają wiernie koloru, poza tym, różni producenci mają różne odcienie tej okleiny.

Szkoda, że nie ma czegoś pośredniego między tym dębem a orzechem.

Według mnie orzech jest ładny na zewnątrz, gdy pada na niego bezpośrednie światło dzienne. We wnętrzu jest trochę za ciemny, zbyt smutny.

Złoty dąb odwrotnie. Ładniejszy jest wewnątrz, bo framuga jest zawsze tyłem do wpadającego światła i ten złoty odcień jest przygaszony, ale nie jest ciemny.

Natomiast na zewnątrz, jest zbyt żółty...nie podoba mi się. Ale dla mnie ważniejsze było to, jak będzie wyglądał w pomieszczeniu.

Jeśli wolisz chłodniejsze kolory, to chyba orzech będzie lepszy. Weź też pod uwagę kolor drzwi wewnętrznych i mebli, które wstawisz.

Przemyśl, czy lepiej zagrają z orzechem, czy z dębem. Trzymam kciuki za Twoje wybory i pozdrawiam :D