Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oj stroi, stroi...:cool: Dziś tak ptaszyny dały czadu, że śpiewały jeden przez drugiego i jak mamcię kocham dałabym sobie w pewnym momencie rękę uciąć, że słyszałam słowika:lol:... zreflektowałam się dopiero po chwili z niedowierzaniem patrząc na kalendarz, że jest dopiero luty:lol2:.

Cebule mi powyłaziły, hortensja pnąca ma tak nabrzmiałe pąki, że zaraz pękną... to samo kaliny, bez i różaneczniki... róże się zazieleniły i nie przemarzły tak jak rok temu... w ogóle pięknie jest:cool:.

Cześć Tolusia:D. Pokoje w w hotelu Agat trzeba już rezerwować :yes:.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale po weekendzie ma przyjść ciepło - i tego się trzymam!

Tolu, patrzę na niebo z nadzieją, że dasz radę z tymi czarami.

Bo już norrrrrrrrmalnie w oczach mi się szaro robi. ;)

U nas od rana mgły okrutne, ale coraz bardziej się przejaśnia.

Są widoki na to, że jeszcze godzinka i błyśnie słońce :)

Depesia, w Krakowie świeci, w Opolu też, to i u Ciebie zawita.

Arnika podeśle, ma najbliżej :)

Mieszam i zaklęcia mamroczę, żeby ta prognoza,

co nam w weekend opady śniegu zapowiada

nie sprawdziła się ani trochę.

Śniegu mam po kokardy, odśnieżania też.

Rasia, to dla mnie zbyt odległy termin, żeby móc się zdeklarować.

I dużo prawdy jest w tym, co pisała Arnika,

że to długi weekend. U nas zawsze grupa znajomych organizuje czterodniowe wypady na Mazury. Po zimowym siedzeniu w domu tak bardzo ciągnie na jeziora.

Łódka, wędka, wieczorem ognisko i gitary.

Tak więc nic obiecać nie mogę.

Edytowane przez tola

u nas slonce od wczorajszego popoludnia swieci z mala przerwa nocna :D a dzis rano mnie cudownie obudzilo muskajac promyczkami - mamy pn/wsch sypialnie, nareszcie troche slonca, ponoc ma byc jutro a na weekend sobie gdzies pojsc i od poniedzialku znowu zaswiecic. to niesprawiedliwe, zawsze w weekend slonka brak:bash:

u mnie też słońca nie było od bardzo dawna .....w styczniu 1 dzień..... ba -to za dużo powiedziane -raptem 2-3 godziny, w lutym to samo

.........a w ubiegłym roku świeciło nieprzerwanie ,ogrzewało tarasik prawie do 30st,ładowało pozytywnie ,żyć się chciało, a w tym roku ? ..... ech ...jakieś czarne chmury wiszą w powietrzu:(

dziś czytałam na interii artykul, ze w Niemczech w tym roku zima była najbardziej ponura zima od 1951 roku, slonca było sumarycznie tylko przez 96 godzin przez cala zime. u nas wcale nie lepiej no nie?

Ewcia może nie będzie tak zle z tymi chmurami, bo zawsze po chmurach zaświeci slonce. chmury już były, czas na slonce :)

.....zawsze po chmurach zaświeci slonce. chmury już były, czas na słonce :)
niech Twoje słowa w złoto się przemienią ,Dobra Kobieto :yes:

a zmęczona jestem budową i remontem dzieci ,albo jedni dzwonią z pytaniami albo późną porą Kasia u której zaczął się generalny remont w mieszkaniu a w pracy zaczęła jej się nowa kampania reklamowa ( wychodzi z pracy przed północą -jedzie do mieszkania zobaczyć co zrobili , wraca do domu -ślęczy przed komp szukając różnych inspiracji ...wstaje o 6,00 żeby przed pracą załatwić urzędowe sprawy ...potem do pracy i tak codziennie ....pytam czy da radę ,czy mam przyjechać ,ale ona na to ,że sama musi przez to przejść i da radę )...... więc wciąż mamy telefoniczną gorącą linię ....ale martwię sie okrutnie ,spać nie mogę i może przez to taki podły nastrój .....zła jestem na siebie ,żem taka matka -wariatka że martwię się niepotrzebnie, bo dzieciaki obrotne i dają sobie świetnie radę ...ale tak już mam ...Siostra mogłam się u Ciebie wyżalić ,co ? ale mieszkanko wyjdzie super ...nie po mojemu ale to jej kawałek podłogi .....pokażę okna na które ma już wybrany szary aksamit do uszycia pikowanych poduch na tzw chillout parap2.jpg zdjęcie znalezione w necie ,ale takie ma okna ,parapety 50cm ,widok na drzewa wiec idealnie ....a okna robi nam Stary (za 2 tyg będą a u innych dopiero w kwietniu)...jakże się przydały znajomości z Forum :wiggle:

Ewcia no musza się sprawdzić, nie ma bata. A dzieci dadza rade, jak sama piszesz młodzi sa i obrotni. każdy musi probe ogniowa przejść.

a Ty wiesz kochana ze twój tarasik został inspiracja mojego przyszłego w nowym domku? to najpiękniejszy taras na forum i mój wymarzony :D

Ew-ka, Siostro moja, czekałam aż przyjdziesz i opowiesz,

nie dzwoniłam, bo wiem, jak wszystko bierzesz do serca

i jak bardzo się starasz, żeby wszystkim swoim dzieciom pomóc.

A to zabiera Twój czas. Ja mam tak samo, zawsze wszystkimi i wszystkim martwię,

więc rozumiem doskonale.

U mojej K. też zmiany i mieszkania i współlokatorów i w pracy nerwówka.

Ech, młodym wcale nie jest tak słodko. Cieszę się, że u Kasi w mieszkaniu praca wre.

Będzie ciekawie, nietuzinkowo, klimatycznie, wiadomo, jak to u Kasi :)

A Ciebie przytulam z całych sił :hug:

Dasz radę, twarda jesteś i wiosna idzie, będzie dobrze.

A najbardziej cieszę się, że będziesz bywać w stolicy

i szanse na wspólną kawę rosną jak szalone :wiggle:

TAR, to hasło tej wiosny: CZAS NA SŁOŃCE :yes:

...szkoda ręki dla ptoka ;)

To ja po latach niewidzenia i niesłyszenia zaglądam na szacowny wewontek, a tu takie...

... wniosek... Starej Gwardii ciągle nie brak motywacji do ... ee.. kreowania pozytywnych przekazów dla młodzieży 8-)

Siema jamles - jeden z nielicznych co pamięta o morskich wycieruchach i wysyła mi doroczne życzenia :)

Nie wiem, czy wrócę... dużo się zmieniło, ja się zmieniłem, ale jak tylko do tego Domu Toli zajrzę, to takie ciepełko i przypominają się fajne czasy...

cholera, chyba się starzeję... http://manu.dogomania.pl/emot/act27.gif

czemu Wy na słońce narzekacie, świeciło wczoraj

ja nie narzekam ,że świeci :) świeciło w sobotę caluśki dzień ...wczoraj padał śnieg a dzisiaj od rana ponownie cudnie świeci :):):) aż się chce chcieć

wkleję zdjęcie dla tych u których jeszcze się nie pojawiło, ale dzisiaj wszystkich ma obdarzyć swoim blaskiem po równo

DSC_0704.jpg

Miłego i cieplutkiego dnia :yes:

DSC_0704.jpg