Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 10 months później...
  • Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po roku nieobecności na swojej stronie, zostałam wezwana do tablicy :wink:

Pięknym ogrodem pochwalić się nie mogę. Wiosną zaczęliśmy porządkować teren wokół domu. Nie było łatwo, glina tak twarda, że łopatę wbić trudno.

Przekopaliśmy w pocie czoła całą działkę, założyliśmy system automatycznego podlewania, ogrodziliśmy posesję. Na zdjęciach pokażę piękne przęsła zrobione z drewnianych palet :roll: :-? .

W przyszłości przęsła metalowe, chociaż te są tak niespotykane...może warto zostawić? :wink:

Następnym krok, to zakładanie trawnika i układanie starobruku, ścieżka wokół domu....uporządkowanie skarpy wokół tarasu. I wreszcie mogłam zacząć sadzić swoje malutkie roslinki. Zbyt wiele tego nie ma, bo przyszła jesień, a i w portfel zaczął świecić pustkami. Tak więc nie mam ogrodu, a zaledwie jego zalążek. Teraz niecierpliwie czekam na wiosnę. To będzie pora, w której każdy tydzień, przyniesie coś nowego, wszystko zacznie powoli nabierać wyglądu.

Zakwitnie migdałek, forsycja, bez lilak. Posadzone jesienią pierwsze tulipany, żonkile, prymulki. Później budleje, na których usiądą motyle.

Narożna pergola obrośnie posadzonym już dzikim winem. Może pojawią się na niej drewniane ławy do siedzenia, nad żabim oczkiem spłynie strumieniem kaskada wody. Na trejażu swoje gałązki oprze pnąca róża. To wszystko wymaga czasu. Na widoczne efekty trzeba będzie poczekać jeszcze ze dwa lata. Niestety.

Tak więc pokazywać właściwie jeszcze nie ma czego. Ale na prośbę Lili i Janiki....wkleję kilka zdjęć. Z pewną taką nieśmiałością.....

Kasztanka, no pewnie, że będzie, a dlaczego miałoby nie być.

Zobacz, kilka miesięcy...a jaka jest różnica w wyglądzie działki.

Najgorsze mam za sobą. Prace tej wiosny, będą już wyłącznie przyjemnością. A to dopiero drugi sezon.

Głowa do góry, wszystko przed Tobą.

Kasztanka, no pewnie, że będzie, a dlaczego miałoby nie być.

Zobacz, kilka miesięcy...a jaka jest różnica w wyglądzie działki.

Najgorsze mam za sobą. Prace tej wiosny, będą już wyłącznie przyjemnością. A to dopiero drugi sezon.

Głowa do góry, wszystko przed Tobą.

mam nadzieje :)

dziekuje za slowa otuchy :)

ale napewno masz racje -patrzac na zdjecia :)

u mnie wyglada na razie gorzej niz to pierwsze zdejcie z dechami :)

ale jakos bedzie w koncu:)

Tola natychmiast idę się powiesić....!!!!!!!!!!!!!!!!

Od wiosny nawet nie ma możliwości bierz plecak i wprowadzaj sie do mnie!

Nie wypuszczę dokąd nie będę mieć takiego ogrodu!

Ide się wieszać ...czarna rozpacz...ale pięknie....

AGACKA daj spokoj!

nie wieszaj sie! maaaaatko raaaaaaatuuuunkuuuuuu!!!!!!!!!

Nie , nie , to nie może być dom i ogród Toli , Ona oszukuje !!.

Takie cóś to tylko w katalogach są i robione są komputerowo - Maksiu na pewno potwierdzi , ze są takie programy komputerowe.

No chyba że szkółki ogrodnicze też tak czasami mają , albo... Tola wynajęła jakąś drogą pracownie projektującą ogrody ....

oczywiście żartowałem :oops: :roll: 8)