Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pokazałam mężowi Twe fotki (masz za dużo stron , :roll: wiec był troche zniecierpliwiony) patrzył ,patrzył a później powiedział -My tak dopieszczonego ani ogrodu ani domku niebędziemy mieli !!!!!!!!!!!!!! Ciekawe co on miał na myśli :roll: :evil: chyba niewzioł mnie za lenia (ale przy Tobie )to tak wygląda. :-?

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nienapisałam ,ze bardzo mu się podobało. Ale faktycznie obydwoje jesteśmy bardzo "wygodnymi "ludżmi chętnie ogród ale taki który niebędzie wymagał za dużo pracy(3500m2)czyli duuużo trawy właśnie zasialiśmy -(wschodzi)piękny dom tak (ale przemyślany,żebyśmy się niezapracowali w nim). może przez to ,ze za dużo pracujemy ,a jak wracamy to lubimy leżeć!!!!!!!!ALE DOM MASZ CUDNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: OGRÓD JESZCZE ŁADNIEJSZY( wiem co mówie bo obydwoje z mężem jesteśmy z zawodu tech.ogrodnikami) :o

Tolu po dłuższej nieobecności zajrzałam na forum (od kiedy pracuję nie mam na to czasu) i widzę u Ciebie coś się dzieje!!

Projekt łazienki jest suuuper,ja bym się zdała na opinię projektantki.

Dla mnie jest cudo.

Może to pęknięcie nad wucetami bym zlikwidowała.

Ogród masz zaje....fajny zazdroszczę Ci go :lol: :lol:

pozdrowionka

skoro przy moim wooooolnym komputerze przebrnęłam cierpliwie przez wszytkie kolejne powoli ładujące się strony i dotarłam do końca to chyba znaczy jedno że bardzo mi się podobało i wszystkie należne Ci ochy i achy są zbędne. Czekałam na kolejne zdjęcia jak na kolejny odcinek pasjonującego serialu :lol:

Twoje pomysły są super i poważnie zastanawiam się nad skorzystaniem z Twoich usług ( to nie żart możemy omówic stawkę na priv :D )

Ja dopiero zaczynam budować, ale może akurat do tego czasu skończysz u siebie :wink:

Śledząc ten wątek zauważyłam że już trochę trwa to wykańczanie, a chyba jeszcze przed tobą mnóstwo pracy, więc chyba na Twoje rady przyjdzie mi poczekać i to pewnie długo po kolejka chętnych już też jest długa.

Cały czas frapuje mnie jak czyścisz swoją plażę nad wanną??????

Roszponko, decyzja została podjęta, pęknięcie zostaje, ale w innym układzie niż na wizualizacji. Postaram się wieczorem wkleić zdjęcia ostatecznej koncepcji.

Kaaj, dzięki takim wpisom wierzę, że wklejanie zdjęć ogrodu jest komuś potrzebne. Dziękuję, będę pokazywać swoje roślinki z największą przyjemnością wiedząc, że ktoś się do tych zdjęć uśmiecha tak samo jak ja :D

Byłam w sobotę na targach ogrodniczych, przed bankructwem uchroniła mnie pogoda. Było tak przeraźliwie zimno i wietrznie, że wyjechałam czym prędzej prawie z urwaną głową :wink: oczywiście kilka odmian lilii, płożący jałowiec szczepiony na pniu, i kilka innych perełek ogrodniczych wyjechałao wraz ze mną :D

Lidiasiem witam serdecznie w moim wątku :D

Wiem, że przebrnięcie przez wszystkie strony nie jest łatwe, ale jak się buduje kilka lat to i stron przybywa :wink:

Pytasz jak czyszczę swoją plażę przy wannie. Otóż ja jej wcale nie czyszczę.

Kurzy się ona spokojnie, w pył budowlany obrasta i nikt jej w tym nie przeszkadza :roll:

Dlatego nie kończę jej, bo dopiero przy przeprowadzce wszystko z niej wyrzucę i zrobię od nowa kupując świeży piasek. A jak to się będzie sprawdzać potem....nie wiem, pożyjemy zobaczymy 8)

Jestem zdruzgotana. Zastanawiałam się od jesieni nad tym, dlaczego "usycha" mi trawnik. Wczoraj postanowiłam na części trawnika zrobić rabatę, trochę roślin z targów ogrodniczych przywiozłam. Kiedy podniosłam darń do góry, moim oczom ukazał się makabryczny widok...tłuste, obrzydliwe pędraki wcinające korzenie mojego trawnika. Poczytałam wiadomości w sieci na ten temat...załamka, nic ich nie wytruje. Co teraz robić???

A to wizualizacja mego "pęknięcia" w łazience po modyfikacji.

Ta szczelina będzie podświetlona, na szklanych półkach postawię jakieś fisie, lub zwisający bluszcz. Zmierzyłam szerokości zabudowy geberitów, to pęknięcie zmieści się między nimi.

W lustrze na wysuniętym pionie widać pionowe odbicie fali, która będzie przy umywalce. Pęknięcie między sanitariatami poprowadzone zostanie podobnie, tak, by się ładnie zgrało.

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wiz2.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wiz1.jpg

Agatal dzięki :D Mam nadzieję, że realizacja będzie dużo ładniejsza od tych wizualizacji. Glazura kupiona, teraz tylko czekać na pana Grzesia, który zawalony robotą, nie wiadomo kiedy się u mnie pojawi :roll:

tu mam jeszcze ujęcie od strony kabiny prysznicowej, pękniecie odwróci uwagę od widoku na sanitariaty...zawsze to biorąc prysznic lepiej popatrzeć na coś ciekawszego od sedesu :wink:

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wiz3.jpg

Robin2, krety lubią pędraki, ale ja nie lubię ani pędraków, ani kretów :roll: :wink:

Mam nadzieję, że się dowiesz o jakimś cudownym, czarodziejskim środku niszczącym to obrzydlistwo, bo ja dowiaduję się tylko tego, że nie ma na nie mocnych :(

Aka z Ina, dzięki za tulanie :D

Witaj Tolu,

Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia ogrodu. Chciełabym aby i u mnie tak było. Jestem dopiero na etapie robienia podjazdu i alejek z kostki. Przygladam sie Twoim alejkom i zastanawiam się czy u Ciebie sa jakies obrzeża czy ich rolę pełni kostka? Obrzeża dosyc dużo kosztują a i estetycznie Twoje rozwiązanie jest o wiele lepsze (no chyba że się mylę i masz ułożone obrzeża w kształcie kostki-palisadę?).

Pozdrawiam,

Agnieszka :D

Tolu - no weź już się nie znęcaj. Ja dopiero w domowe progi powróciłem, a juz kopiemy rowy wokół domu, hałdy ziemi z gliną wokół, huk pękającego betonu... jeszcze walizki dobrze nie rozpakowałem, a tu takie cuda u Ciebie ...

Chociaż nasze tulipany już mordy pootwierały :D

A muszelki czekają... :wink:

Dzień dobry tak przy okazji :D

Tosinek, na łąkach przy mojej posesji widać sporo ptaków, mam nadzieję, że wydziobią mi te pędraki. Zauważyłam na trawniku takie dołki, mam nadzieję, że to od ich dziobów 8)

Agiis, dzięki, trzymaj mocno, wszystkie "dobre moce" są potrzebne :D

AgaFro, obrzeża krawężnikowe mam tylko w tej części na wprost wejścia do domu. Wszystkie ścieżki są tylko z kostki, ukorzeniona trawa mocno je dociska i nic się nie rozłazi.

Cpt_Q, miło Cię tu witać Qba :D

znów na lądzie...ciasno, co :wink:

(...to są muszelki, tak?...wygadałeś się :lol: )

Aga J.G., mam nadzieję, że będzie dobrze. Kupiliśmy płytkę glazury, wygląda dobrze. Tylko teraz z glazurnikiem kłopot, nie wiem, kiedy znajdzie czas, zawalony robotą :roll: