Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no masz, facia się uczepili :cool:

jak słucham jadąc autkiem, to facia nie widzę,

a wyobraźnia podpowiada mi że plaża, ciepło, bujanko w stroju bikini...takie klimaty wbrew tym naszym słotom..no! ;)

i Ojciec Bobiczek przeciwko mnie :o

Dobra, to macie inną motorynkę i innego gościa.

Lepiej, czy też słabo?

Braza, a jak pluje ultradźwiękami to głosu przy tym nie wydaje?

bo mój na pewno świergoli, ale może też czymś pluje?

Arnika, Ty mnie lepiej o pogodę nie pytaj, bo to masakra.

Leje, wieje, grzywki ni jak ułożyć się nie da, irokez jak się patrzy...i co to z urodą ma wspólnego?

Pielęgniarką w domu od dziś jestem.

M. wczoraj miał zabieg na kolano, ponoć ma 9 tygodni o kuli chodzić :o

Mówi że z kulą się nie zaprzyjaźni, woli narty.

Ale narty spowodowały romans z kulą, więc już nie wiem o co mu chodzi :cool:

Dobrze, że na razie we Włoszech śniegu nie ma, to mniej marudzi.

Ale jak warunki zrobią się dobre, to....ja będę musiała prochy uspokajające łykać.

Bo jak co roku temat będzie jeden...białe szaleństwo...nawet z chorym kolanem...ech.

Na razie leży...idę zaparzyć mu dobrą herbatkę :bye:

Tola a niech jedzie, jak bedzie mial druga czy trzecia operacje moze zmadrzeje (tak mial moj kolega z pracy) kical, kical az wykical i ma calkiem szlaban na sporty a jak sie przeforsowuje to z laska chodzi. no chyba ze Twoj madrzejszy bedzie i bledow kolegi mego nie popelni, brak jednego sezonu na nartach mozna nadrobic wyjazdem w cieple kraje i plywaniem - bo to chyba bedzie mogl robic?

Zdrowia dla mężą

Zawsze kiedy wchodze na to forum to tu zaglądam. Czytelniczką jestem dawna bo chyba od 2006 kiedy to przymieżaiśmy wybudować nasz dom. Osoby, które spotykam u Ciebie zawsze sprawiają uśmich na mojej twarzy. Wiem wybudowałam dom bez swojego wątku, ale czuję się jakbym znała każdego z Was. Szkoda tylko że inni forumowicze jak tylko zamieszkają znikają bezpowrotnie. POZDRAWIAM WŁAŚCICIELKĘ WĄTKU I CAŁĄ RESZTĘ

Aśka

Toluś, jak tam? U nas słoneczko, wiosna na dworze. Mam nadzieję, że u Was też i, że kolano lepiej.

wykorzystam okazję i fkleję "reklamę" http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?312-In%C5%BC-%C5%9Awi%C4%99ty-Miko%C5%82aj-odwiedza-Forum-AUKCJA-PRAC-DZIECI-Z-OGNISKA-MARYMONT

Mam nadzieję, że mogłam. ;-)

Buziaki!!!

Żelko, zawsze tu możesz...wszystko co tylko zechcesz :)

Konieczki, jak miło że tu zaglądasz :) pozdrawiam i ściskam najserdeczniej :hug:

Z kolanem M. nie pójdzie tak łatwo. Ma bezwzględny nakaz poruszania się o dwóch kulach przez dwa miesiące.

Wiadomo jak to trudno. Obie ręce zajęte, więc nic nie da się podnieść, przenieść, przestawić.

Trudno pod prysznicem, trudno przy umywalce, właściwie nic nie da się robić.

Ale przetrwamy to, razem damy radę.

No i pogoda zaczęła rozpieszczać.

Dziś od rana cały dzień bezchmurne niebo, słońce we wszystkich oknach i ciepło.

Jak na grudzień bardzo ciepło.

Trochę trudno jeździć samochodem, bo słońce nisko i oślepia, ale co tam.

Najważniejsze, że świeci :wiggle:

Trzeba już zacząć myśleć o przygotowaniach do świąt.

Wyciągnąć przepisy, zaplanować zakupy.

Przed domem ławka czeka na udekorowanie, ale jak wracam do domu to już ciemno.

A jak ciemno...to się nie chce. Co dzień obiecuję sobie że już jutro ;)

Gdzie ja schowałam zewnętrzne lampki do oświetlenia?? Na pewno "na miejscu". Tylko gdzie to jest ;)

Zdrówka Toluś, dla M i dla Was wszystkich!

Co do dekoracji, to zawsze tutaj na forum lubiłam oglądać zdjęcia Twoich i Ew-ka dekoracji świątecznych. Mam nadzieje, że w tym roku też obejrzę.

Ja już od kilku lat zawsze mam dylemat czy ubierać choinkę czy nie. Zawsze mi się nie chce i zawsze potem jednak ubieram. Ciekawe jak w tym roku będzie. ;)

TAR, powrotu do zdrowia właściwie nie da się przyspieszyć. Regeneracja chrząstki trwa 9 tygodni u każdego.

Najważniejsze, żeby w międzyczasie nie uszkodzić stawów nadgarstków i barków przy chodzeniu o kulach.

No i żmudna rehabilitacja. Miro mówi, że w już w tej chwili, a to dopiero tydzień unieruchomionej nogi nie jest w stanie napiąć mięśnia czterogłowego. To w jakim zaniku on będzie po dwóch miesiącach? Nic tu nie przeskoczysz, trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Muszę M. pochwalić. Nie marudzi, nie kwęka, nie jest upierdliwy. Karnie wyrabia te godziny na maszynie. Humor mu dopisuje, damy radę. Spodziewałam się, że będzie dużo gorzej ;)

Lampki znalazłam, w weekend zacznę coś tam ustrajać.

Żelko, nie zaskoczę w dekoracjach niczym nowym. Wykorzystam to, co mam zgromadzone.

Ale choinka musi być i to jak co roku pod sufit.

W drugi dzień świąt na cały tydzień przylatują do nas przyjaciele mieszkający na Malcie.

Bardzo się cieszę, będzie gwarno, wesoło tak jak lubię w tym świąteczno-noworocznym czasie.

Jest dodatkowa motywacja, by dom przyozdobić i stworzyć piękny nastrój.

Jeśli taka pogoda się utrzyma, to i naleweczkę w naszej altance da się wypić...i to bez rękawiczek :)

I piłkarzyki się odkurzy i zagra, i w kości i w kalambury, cieszę się jak dziecko :)

Dzisiejszy poranek mroźny, ale pełen słońca. Tego słonka wszystkim Wam życzę,

niech daje dużo energii do przedświątecznej bieganiny :)