Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, Zeljka, dzięki.

Ja to już mam czasami takie stany, że nic mi się w tym domu nie podoba, wszystko zrobiłabym inaczej, wszystko nie tak.

Za długo się ta budowa ciągnie. Dziś upadła koncepcja blatu i szuflad w łazience.

Na papierze ładnie to wyglądało, ale jak zrobiłam z kartonu makietę tego ustrojstwa, to okazało się, że zajmie to strasznie dużo miejsca.

A ścianka z umywalką jest postawiona na środku łazienki, więc tak, jak na projekcie być nie może.

I znów trzeba kombinować, co z tym teraz zrobić, dobrze, że umywalki nablatowej nie kupiłam, a mało brakowało :roll:

Ale jest i dobra wiadomość, pan od luster był dzisiaj, zdjął wymiary i ponoć za tydzień przyjedzie i zamontuje.

Chciałoby się powiedzieć: "aby do wiosny", ale to chyba za wcześnie :wink:

No właśnie przyszłam tu z nią do komputera :lol:

Muszę poszukać inspiracji w necie na nową koncepcję blatu umywalkowego, a bez tej wiśni ciężko by było :wink:

"Pijana wiśnia" najlepsza na zgryzoty 8)

Zapomniałam powiedzieć (wiem, trzeba wkleić zdjęcie)...dostałam od przyjaciół na urodziny takie cudniste cudeńko :D i już jest posadzone przy kaskadzie (tfu, tfu przez lewe ramię...żeby nikt go nie przywłaszczył).

Wspomnienie z wrześniowego pobytu nad morzem

i kawy wypitej u przesympatycznej naszej Jooli,

tylko kawy nikt nie sfotografował :( , ale wspomnienie pozostało :D

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/mama3.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/mama1.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/mama2.jpg

Raz jeszcze wracam do wizualizacji ściany kominkowej.

Bardzo proszę o opinie.

Są trzy warianty łupka, który będzie dużo jaśniejszy, delikatniejszy niż na wizualizacji, ale tu nie o kolor chodzi tylko o sposób ułożenia.

Wariant 1

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wizualizacja2.jpg

Wariant 2

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wizualizacja4.jpg

Wariant 3

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/wizualizacja5.jpg

Wiem, że na tych zdjęciach wszystko wygląda tak sobie delikatnie mówiąc, ale w realu będzie lepiej.

Chodzi teraz o to, by zdecydować w jaki sposób ten łupek ułożyć.

Piszcie, będę wdzięczna za każdą sugestię, każdy wpis, za krytykę również.

Dziękuję dziewczyny, każda wypowiedź jest dla mnie wskazówką, na coś otwiera oczy.

Agiis, na całej ścianie wygląda niezwykle ciężko, przytłaczająco, dlatego nie biorę takiej możliwości pod uwagę.

Agatal, na pozostałej części ściany ma być delikatna struktura trawertynu.

Kolorystycznie prawie tak samo, jak malowane ściany, czyli coś w tonacji wanilii, ecru. Tylko sama struktura ściany będzie delikatnie porowata, tak jak powierzchnia trawertynu, nie wiem jak to dokładnie opisać.

Ja się skłaniam do wariantu pierwszego, z tym, że nie będzie takiego dokładnego cięcia tego łupka, a leciutka nieregularność, ale nie aż taka jak na zdjęciu 3.

Myślę, że ten pionowy, dość uporządkowany układ łupka nawiązuje najbardziej do wszystkich elementów jakie występują na całym dole domu.

Dobrze myślę?

Aga1401, MonikaC, dzięki za głosy, już je notuję i rozmyślam, a Wy razem ze mną :D

Sloneczko, ja najchętniej TV w salonie darowałabym sobie zupełnie, ale małżonek się nie da wyrolować tak łatwo :roll:

plany mam takie, by po lewej stronie w kącie tyłem do zachodniego wielkiego okna postawić jakiś nieduży telewizor, a porządne kino domowe umieścić w pokoju nad garażem, to duży 30 metrowy pokój. Tam też zamierzam zrobić bibliotekę, archiwum kaset wideo i wszelkich innych skarbów, pamiątek rodzinnych.

Układ salonu wolałabym żeby był bardziej czysty, klarowny, uporządkowany, nieprzeładowany drobiazgami.

Wzrok ma błądzić za tym, co za oknem...zachód słońca, te sprawy :wink:

Plazma na tej ścianie po prawej od kominka, rozwiązałby sprawę i wtedy łupek nie potrzebny, ale ja tej plazmy w salonie nie widzę....no jakoś nie....choć pewnie Miro byłby zadowolony :wink:

Jak tak patrzę na tę ścianę, to tam żaden telewizor nie pasuje, nawet mały :(

Tola, patrzyłam pod swoim kątem :oops:

Ponieważ nie mamy garażu, nie mamy też pokoju nad nim :D I u nas na pewno plazma będzie wisieć w salonie, koło kominka, ze względu na położenie okna.

A że ściana z łupkiem bardzo, bardzo mi się podoba, pokryłabym ją nim w całości (tzn. jedną połówkę). Plazma na łupku nie będzie się tak rzucać w oczy, a kolorowy ekran na tle kamyczków będzie się fajnie komponował :)

Amtla, to rzeczywiście tylko efekt wizualizacji, która cóż...jest wątpliwej jakości, ale nie potrafię tego lepiej zrobić. W takim układzie łupka, półek już chyba nie będzie.

Tosinek, pisałam wyżej, kolor ścian ma być coś pomiędzy wanilią a ecru, łupek będzie jasny, z lekkim melanżem beżu, brązu.

Ściana bez łupka ma być wykończona strukturą trawertynu, czyli taką dziurkowaną fakturą, ale w kolorze tym samym, co reszta ścian.

Marudna z tym łupkiem jestem do bólu, ale nie mogę sobie z tym dać rady.

We wszystkich założeniach jest jakieś "ale" i coś mi nie pasuje.

Gdzie się podziewa to najlepsze rozwiązanie? :roll:

Biegam po tych szarych komórkach i znaleźć go nie mogę :x

Może w moich go nie ma? :roll: