Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wersja 1

Bodziu, a gdzie obszerne uzasadnienie? :wink:

nie mam czasu pisać ... :wink:

zresztą kto by czytał moje głupoty .... :roll:

no masz, ale się wysilił :roll: , piwa kcesz?, może rozmowniejszy będziesz :wink:

Mohag, a co powiesz o takim rozwiązaniu:

na dole jest drewniana półka, taką samą dechę przyklejam na ścianę do wysokości końca wkładu kominkowego. Powyżej na całości łupek, to znacznie zmniejszy powierzchnię łupka, a o to toczę boje....by go nie było w nadmiarze.

Ta decha moim zdaniem będzie wyglądać jak oparcie ławy drewnianej, wtedy ta półka nie będzie półką, ale zrobi się ławą :roll:

Takie rozwiązanie zaproponował mi dziś wzięty architekt wnętrz....co mam o tym myśleć?

Zapłaciłam za jego czas po to, by już wreszcie przestać o tym myśleć, wydawało mi się, że on rozwieje moje wątpliwości i uszczęśliwi genialnym rozwiązaniem, ale czy tak się stało? chyba nie, ale to może ja jestem kapryśna do bólu :roll:

nienawidzę tej ściany :evil:

Witaj Tolu

często do ciebie zaglądam, zwłaszcza do ogrodu :), zawsze w czapce niewidce.

Widzę, jak się męczysz ze ścianą kominkową. Jeśli można, dodam dwa słowa.

W pierwszym i trzecim rozwiązaniu " drażni " :) moje oko jeden szczegół - brak wizualnego podparcia łupka. Zobacz, z lewej strony kominka leży on sobie spokojnie, z prawej zaś brakuje mu podparcia z racji szerszej wnęki pod deską.

Przy tak symetrycznym rozwiązaniu to błąd.

Pozdrawiam .

Tula, dziękuję, że się odezwałaś.

Masz rację, gdybym wybrałą tę opcję, to zachowałabym linię między dolnymi wnękami, a szerokością tego łupka nad nimi. To nie może zgrzytać.

Jest to niedokładność tych "na kolanie" robionych wizualizacji.

Wariant 3 też ma tę schodzącą w dół linię mało dopracowaną.

Moje dziecię w pośpiechu to robiło, a ja się na tych komputerowych sztuczkach zupełnie nie znam :roll:

A z ta deską, jak rozumiem, to "widzisz" ją na ścianie?

Dodam, że deska będzie ciemna, tak, jak półki, a łupek dużo jaśniejszy, niż na wizualizacji.

Janika, próbuję sobie tę dechę wyobrazić i jak zwykle uczucia mam mieszane. Ale coś w końcu muszę postanowić. Ta ściana miała być ozdobą, moją radością....a jak na razie to czysta udręka :(

wiesz, moze cos glupiego napisze ale....... jak mozesz zrob wizalizacje zeby lupiek nie byl do konca sufitu a wlasnie tylko do konca wkladu. Dlaczego mysli czlowiek zawsze zeby bylo obudowane do gory, jak to chodzi tylko o obudowanie boczne wkladu, a nie obudowy.

Moze to jest rozwiazanie :lol: ale zrob jedna taka jak 2-gi wariant, czyli tam gdzie jest to plynne "wygiecie" pod tv calkiem prosto tz do konca (lewa strona) a z drugiej strony gdzie jest prosty rog wlasnie takie nie do konca postrzepione.

Trzeba brac tez pod uwage ze lupek bedzie jasniutki i sciana w podobnym kolorze, to nie bedzie tak wyraznego przejscia jak na wizualizacji.

ps... mysle ze ta decha ktora ludz od wnetrz wymyslil bylaby moze nie najgorsza ale do samej sciany. Jakos nie moge sobie nad tym lupka wyobrazic.

ja bym ogolnie ten lupek polozyla tylko jako pas do wysokosci wkladu jak pisalam wyzej, ale na sztorc... zeby od gory bylo postrzepione. Poprzeczny pas ale elementy wydluzajace w gore 8) nie bierz tego pod uwage, jak zwykle :wink: