JMaciek 23.05.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Witam, Kupuję bramę segmentową Wiśniowski 500 x 225. Jeden sprzedawca proponuje automatykę Nice Spido Smilo, drugi proponuje napęd z katalogu Wiśniowski tzn. Optimum 1100. Szukałem jakiś porównań tych urządzeń ale nic nie znalazłem. Które z nich będzie lepsze do tak dużej bramy - czy też generalnie różnice są niewielkie że nie warto się nimi przejmować? Dzieki z góry za wszystkie sugestie. Pozdrawiam,Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 23.05.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Od kilku miesięcy użytkuję napęd Nice do 4,5 m bramy segmentowej Wisniowskiego. Pracuje dość cicho i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.07.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Przyłączam się do pytania.Napęd Nice jest na stałe przykręcony do sufitu natomiast napęd Wiśniowskiego jeździ razem z bramą. Nie wiem co lepsze może się ktoś na tym zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 04.10.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Odświeżam temat. Kto montował siłowniki Nice do bram Wiśniowskiego? Jak jest wtedy z kompatybilnością tego? Coś trzeba przerabiać czy to wszystko jest uniwersalne? Jako że brama będzie miała ok. 11m^2 myślę o napędzie Spido (łańcuchowy) lub Soon (mocowany zaraz przy wale bramy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 04.10.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 witam. Pytanko: jaka masz oferte cenowa na ta brame 5x2.25 i czemu tego producenta wybrales....Ja jestem na etapie porownywania ofert. Co do silownikow to moj znajomy z branzy mowi, ze nice to typowa chinszczyzna w ladnych plastokowych obudowach- oslonkach..mam wrazenie ze w przypadku tych firm najmocniejsza strona jest marketing.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 04.10.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 witam. Pytanko: jaka masz oferte cenowa na ta brame 5x2.25 i czemu tego producenta wybrales.... Musiał bym gdzies w papierach poszukać ale wybrałem dlatego że mają teraz jakąś promocję i wyszła najtaniej (bodaj 20% rabatu na samą bramę i od tego jeszcze kilkanaście procent na wszystko od sprzedawcy). Porównywałem z Normstahl, Migas-door, Hormann i Krisspol. Długo sie nie mogłem zdecydować bo słyszałem sporo negatywnych opinii na temat ich napędów więc dlatego kombinuję napęd Nice. Ja jestem na etapie porownywania ofert. Co do silownikow to moj znajomy z branzy mowi, ze nice to typowa chinszczyzna w ladnych plastokowych obudowach- oslonkach..mam wrazenie ze w przypadku tych firm najmocniejsza strona jest marketing.... Hmmm, a co teraz nie jest chińszczyną? Teraz można się kierować chyba tylko zaufaniem do firmy która być może lepiej niż inne pilnuje chińczyków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 05.10.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Co do silownikow to moj znajomy z branzy mowi, ze nice to typowa chinszczyzna w ladnych plastokowych obudowach- oslonkach.. Rozkręć sobie taki napęd i zobacz jak dobrze wykonana jest ta chnszczyzna (płytka drukaowana nie jest manufaktura - (co sie czasami zdarza w produktach z Castoramy), silniki są solidne zresztą wększość podzespołów każdego producenta jest produkowana w chinach. Ja mam napęd do bramy przesuwnej Nice i naprawdę widzę że jest solidnie wykonany i wszystko do siebie pasuje w przeciwieństwie do napędu do bramy garażeowej który jest naprawde złożony za przysłowiową "miskę ryżu" - zimne luty, ręcznie skręcany w środku, zabezpieczenia klejem na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbi 1 05.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 witamWłaśnie zakończyłem temat z bramami i napędem. Bramy wybrałem firmy BIG-TOR , a napęd Somer. Jestem z pod Warszawy, a dostawce znalazłem ze Śląska. Jeśli chodzi o napęd NICE to dużo słyszałem negatywnych opini, a jeśli miałby być zastosowany do bram wjazdowych to spewnością odpada, nie wytrzymuje naszych zim ( włoszczyzna+chinszczyzna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 05.10.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Znam gościa który montuje napędy różnych firm ale poleca NICE. Prawdopodobnie nie ma z nimi problemów, z częściami zamiennymi też. Jeżeli chodzi o napędy to większość naszego (i prawdopodobnie europejskiego) rynku to włoszczyzna. Osobiście użytkuję takie napędy kilka miesięcy i jak na razie jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 05.10.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 mam Nice do bramy dwu skrzedlowejnie polecambez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczypo 2 latach wszystkie piloty poklejone itpogolnie kiepskie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 05.10.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 witam Właśnie zakończyłem temat z bramami i napędem. Bramy wybrałem firmy BIG-TOR , a napęd Somer. Jestem z pod Warszawy, a dostawce znalazłem ze Śląska. Jeśli chodzi o napęd NICE to dużo słyszałem negatywnych opini, a jeśli miałby być zastosowany do bram wjazdowych to spewnością odpada, nie wytrzymuje naszych zim ( włoszczyzna+chinszczyzna) Ale dalej mi to nie załatwia tematu kompatybilności. Czy jest jakiś standard połączenia? Napędy Nice czy Sommer bez problemu pasują do dowolnej bramy innego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 06.10.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Napędy Nice czy Sommer bez problemu pasują do dowolnej bramy innego producenta? Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 07.10.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Odświeżam temat. Kto montował siłowniki Nice do bram Wiśniowskiego? Jak jest wtedy z kompatybilnością tego? Coś trzeba przerabiać czy to wszystko jest uniwersalne? Jako że brama będzie miała ok. 11m^2 myślę o napędzie Spido (łańcuchowy) lub Soon (mocowany zaraz przy wale bramy). czesc polecam NICE SPIDO lub SPIDERA ale jest droższy założyłem cztery spidery na osiedlu mieszkaniowym w garażach podziemnych po 30 samochodów w każdym. Już trzeci rok mija i tylko raz byłem na przeglądzie serwisowym (napięcie łańcucha troche smaru i nadal pracują choć do cichych nie należą ale są nie zawodne)Przelicz sobie 30 samochodów to MIN 60 otwarć bramy dziennie 60 X 365 dni =21900 razy w roku!!! SPIDO od SPIDERA różni się tylko mocą silnika 150\300 i siłą 650\1000 N SPIDO do domku jak najbardziej SPIDER jeżeli masz kaske to też jak najbardziej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 07.10.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 mam Nice do bramy dwu skrzedlowej nie polecam bez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczy po 2 latach wszystkie piloty poklejone itp ogolnie kiepskie pzdr cześc to pochwal się co kupiłeś . Bo na mój gust masz zestaw wingo. Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch. Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 07.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Fitter a co powiesz nt Normstahla?? mam ich propozycje na 2 typy bram i oba modele wychodza krzystniej od Krispola i innych . Moja brama ma 5x2.25 ale zwrocono mi uwage( pisalem juz o tym w innym watku) na sposob ocynku, grubosc blach itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 07.10.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Fitter a co powiesz nt Normstahla?? mam ich propozycje na 2 typy bram i oba modele wychodza krzystniej od Krispola i innych . Moja brama ma 5x2.25 ale zwrocono mi uwage( pisalem juz o tym w innym watku) na sposob ocynku, grubosc blach itd... czesc powiem krótko NORMSTAHL kiedyś był bardzo drogi .Teraz jest dostępny w dobrej cenie. NORMSTAHL to bardzo dobry sprzęt do garażówki. I napewno jak skoncze budowe garażu to zainstaluje sobie model ULTRA . nie zastanawiaj się pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 07.10.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Fitter a co powiesz nt Normstahla?? mam ich propozycje na 2 typy bram i oba modele wychodza krzystniej od Krispola i innych . Moja brama ma 5x2.25 ale zwrocono mi uwage( pisalem juz o tym w innym watku) na sposob ocynku, grubosc blach itd... czesc sorry pomyliłem się . Tobie chodzi o bramy. W bramach także przodują pod względem jakości i niezawodności. Jeżeli cena tobie odpowieda to wybierz NORMSTAHLA. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 07.10.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Garagentorantrieb „Motorlift WL700" 70 kg Zugkraft für Tore bis 12,5 m² TÜV/GS geprüft / Euro Norm Notstopautomatik inkl. 2 Minihandsendern und beleuchtetem Wandtaster Rolling Code Scanschutz Soft-Stopp / Soft-Start 5182549 3 Jahre Motor-Garantie cena 173 euro co o tym myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 07.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch. Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż. pozdro Swięta prawda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 08.10.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Garagentorantrieb „Motorlift WL700" 70 kg Zugkraft für Tore bis 12,5 m² TÜV/GS geprüft / Euro Norm Notstopautomatik inkl. 2 Minihandsendern und beleuchtetem Wandtaster Rolling Code Scanschutz Soft-Stopp / Soft-Start 5182549 3 Jahre Motor-Garantie cena 173 euro co o tym myslicie CZESC to wychodzi jakies 650 pln.(a co z częsciami jak wygląda servis i kto w polsce podejmie się naprawy tego sprzętu gdzie jest siedziba firmy i jak ona wygląda ile ludzi tam pracuje mają magazyn ,servis itp???)zastanów się. Ogólnie lepiej dołożyć 300 pln i kupić zestaw od nice spido(sprawdzony siłownik i prosta konstrukcja) lub beninca ken podobne rozwiązania techniczne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts