Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Automatyka do bramy - Nice czy Optimum

Recommended Posts

Napisalem o tym jako propozycji Hornbach..mi o tyle to pasuje, ze mam do nich 45km..Gwarancja 3 lata...Mam nadzieje,ze sposob reklamacji wyglada tak jak innych produktow...Przynosze monitor zesputy i za chwile dostae nowy...A co do ceny wydawalo mi sie e jak otrzymuje propozycje tto cena od 1100 do 1500zl....

Napisalem o tym jako propozycji Hornbach..mi o tyle to pasuje, ze mam do nich 45km..Gwarancja 3 lata...Mam nadzieje,ze sposob reklamacji wyglada tak jak innych produktow...Przynosze monitor zesputy i za chwile dostae nowy...A co do ceny wydawalo mi sie e jak otrzymuje propozycje tto cena od 1100 do 1500zl....

CZESC

skoro pasuje tobie sciągać automat i jechać 90 km w obie strony aby go naprawić no cóż to twoje prawo wyboru.

Za 1450 można kupić automatyke SPIDO NICE lub BENINCA KEN I JEST TO CENA Z MONTAŻEM.

A poza tym jak zepsuje ci się automat to montażysta z porządnej firmy przyjedzie i sam zdemontuje automat do naprawy.Najważniejsze to trafić normalną firmę .Njlepiej popytać sąsiadów kumpli z której firmy byli zadowoleni.NAJWAŻNIEJSZY JEST SERWIS I DOSTĘP DO CZĘSCI.

pozdro

mam Nice do bramy dwu skrzedlowej

nie polecam

bez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczy

po 2 latach wszystkie piloty poklejone itp

ogolnie kiepskie

pzdr

cześc

to pochwal się co kupiłeś .

Bo na mój gust masz zestaw wingo.

Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER

Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to

jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch.

Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż.

pozdro

w tych czasach (z 5 lat temu) nie bylo jeszcze promocji na automaty do bram

Zestaw kosztowal ok. 3tys

po prostu jakosc materialow i ergonomia koszmarna

Nice (niby markowy sprzet) to badziewie ;-((

wiec zdecydowanie odradzam

pzdr

mam Nice do bramy dwu skrzedlowej

nie polecam

bez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczy

po 2 latach wszystkie piloty poklejone itp

ogolnie kiepskie

pzdr

cześc

to pochwal się co kupiłeś .

Bo na mój gust masz zestaw wingo.

Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER

Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to

jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch.

Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż.

pozdro

w tych czasach (z 5 lat temu) nie bylo jeszcze promocji na automaty do bram

Zestaw kosztowal ok. 3tys

po prostu jakosc materialow i ergonomia koszmarna

Nice (niby markowy sprzet) to badziewie ;-((

wiec zdecydowanie odradzam

pzdr

czesc

No to co za sprzęt masz możesz podać pełną nazwę .

Czy tylko tak piszesz bo jesteś przeciwnikiem NICE masz w tym jakiś interes ???????

:lol: :lol: :lol:

pozdro

jest jeszcze jedna różnica przy bramach otwieranych, mianowicie jak brama jest zamontowana na przodzie słupka ) gdy słupki zlicowane od frontu z murkiem to wtedy przy nice trzeca wycinać słupek :evil: co mi nie bardzo pasuje. Czy ktoś ma taką sytuację i jaki napęd wtedy zastosował?

czesc

http://www.tousek.com/files/prod_drehtore/pl/turn.htm

polecam coś z austri

wspaniale nadaje się do tego typu bram

Co do silownikow to moj znajomy z branzy mowi, ze nice to typowa chinszczyzna w ladnych plastokowych obudowach- oslonkach..

Rozkręć sobie taki napęd i zobacz jak dobrze wykonana jest ta chnszczyzna (płytka drukaowana nie jest manufaktura - (co sie czasami zdarza w produktach z Castoramy), silniki są solidne zresztą wększość podzespołów każdego producenta jest produkowana w chinach. Ja mam napęd do bramy przesuwnej Nice i naprawdę widzę że jest solidnie wykonany i wszystko do siebie pasuje w przeciwieństwie do napędu do bramy garażeowej który jest naprawde złożony za przysłowiową "miskę ryżu" - zimne luty, ręcznie skręcany w środku, zabezpieczenia klejem na gorąco :)

czesc

montuje NICE CAME BENINCE NORMSTAHL FAAC BFT PROTECO TOUSEK

oprócz NORMSTAHLA I TOUSEKwszystko to włoska produkcja.

Firmy wymienione są dość stabilne na naszym rynku .Ludzie którzy piszą

że coś nie działa i jest do kitu, z regóły kupują sprzęt najtańszy a póżniej płaczą że wielka krzywda ich spotkała bo kupili badziew i im nie działa.

Ile razy widziałem FAACa SEVEN na bramie 500 kg ktoś kto to montował jest cwaniakiem który oszukuje klienta taki automat tej bramy długo nie pociągnie może rok może dwa.Albo BENINCA MS4 ta sama sprawa.To samo z NICE ROBUSEM 350 też nie da rady.CWANIAKI SZUKAJĄ KLIENTÓW ŻEBY KIT IM WCISNĄĆ. 8) 8) 8)

czesc

to sporawa brama , jak siłownik ma służyć latami to nie ma co oszczędzać.NICE SPIDER to łańcuchowy napęd do cichych nie należy ale z bramkami do 12m2 daje sobie rade bez problemu.przy urzytkowaniu rezydencjalnym powiedzmy dla 2 samochodów raz na 2 lata warto zrobić przegląd serwisowy.

jeszcze można by było skusić się na CAME VER 700 BENINCA KEN.4RE albo NORMSTAHLA ULTRA

pozdro

• 7 years później...

Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy HERZ. Firma ta oferuje napędy do bram, alarmy, zabezpieczenia, bramy, ogrodzenia,

wideodomofony, monitoring, blokady drogowe. Gwarancja dobrej jakości i funkcjonalności w niskiej cenie.

Istnieje możliwość wynajęcia instalatorów firmy HERZ. Poczuj się bezpiecznie, kupuj w HERZ.

Odwiedź stronę http://automatydobram.eu/pl/i/PELNA-OFERTA/64 i przekonaj się sam

• 2 months później...

Przestrzegam przed zakupem napędu NICE FOR-MAX do rolet zewnętrznych. Producent zapewnia że są bezawaryjne jednak po skończeniu gwarancji 2 letniej w trzecim roku zepsuł się 1 napęd a następnie kolejny.

Naprawa niemożliwa trzeba zakupić układ sterowania wraz z silnikiem choć silnik jest sprawny czyli 600 zł plus montaż.

Lepiej wybrać inną firmę nawet z Chin niż decydować się na NICE.

Kompletna porażka , układ sterowania nie ma nawet zabezpieczenia w postaci bezpiecznika za parę groszy lecz procesory nic nie warte.

5 lat gwarancji to bzdura napędy zamontowano w 2011r i brak gwarancji

Zainteresowanym mogę przesłać foto

Proszę nie wybierajcie tej firmy bo czekają was same kłopoty i puste portfele.

Omijajcie NICE szerokim łukiem.