aqep 08.10.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Napisalem o tym jako propozycji Hornbach..mi o tyle to pasuje, ze mam do nich 45km..Gwarancja 3 lata...Mam nadzieje,ze sposob reklamacji wyglada tak jak innych produktow...Przynosze monitor zesputy i za chwile dostae nowy...A co do ceny wydawalo mi sie e jak otrzymuje propozycje tto cena od 1100 do 1500zl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 08.10.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Napisalem o tym jako propozycji Hornbach..mi o tyle to pasuje, ze mam do nich 45km..Gwarancja 3 lata...Mam nadzieje,ze sposob reklamacji wyglada tak jak innych produktow...Przynosze monitor zesputy i za chwile dostae nowy...A co do ceny wydawalo mi sie e jak otrzymuje propozycje tto cena od 1100 do 1500zl.... CZESC skoro pasuje tobie sciągać automat i jechać 90 km w obie strony aby go naprawić no cóż to twoje prawo wyboru. Za 1450 można kupić automatyke SPIDO NICE lub BENINCA KEN I JEST TO CENA Z MONTAŻEM. A poza tym jak zepsuje ci się automat to montażysta z porządnej firmy przyjedzie i sam zdemontuje automat do naprawy.Najważniejsze to trafić normalną firmę .Njlepiej popytać sąsiadów kumpli z której firmy byli zadowoleni.NAJWAŻNIEJSZY JEST SERWIS I DOSTĘP DO CZĘSCI. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 08.10.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 mam Nice do bramy dwu skrzedlowej nie polecam bez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczy po 2 latach wszystkie piloty poklejone itp ogolnie kiepskie pzdr cześc to pochwal się co kupiłeś . Bo na mój gust masz zestaw wingo. Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch. Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż. pozdro w tych czasach (z 5 lat temu) nie bylo jeszcze promocji na automaty do bram Zestaw kosztowal ok. 3tys po prostu jakosc materialow i ergonomia koszmarna Nice (niby markowy sprzet) to badziewie ;-(( wiec zdecydowanie odradzam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 08.10.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 jest jeszcze jedna różnica przy bramach otwieranych, mianowicie jak brama jest zamontowana na przodzie słupka ) gdy słupki zlicowane od frontu z murkiem to wtedy przy nice trzeca wycinać słupek co mi nie bardzo pasuje. Czy ktoś ma taką sytuację i jaki napęd wtedy zastosował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 08.10.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 mam Nice do bramy dwu skrzedlowej nie polecam bez pradu nawet sie juz nie staram otwierac bo tandetny plastik sie paczy po 2 latach wszystkie piloty poklejone itp ogolnie kiepskie pzdr cześc to pochwal się co kupiłeś . Bo na mój gust masz zestaw wingo. Nieważne co to za firma BENINCA,CAME,FAAC,NICE,SOMMER Jeżeli skusisz się na najbardziej korzystny cenowo zestaw w promocji to jest pewne że siądzie ci to po roku lub dwóch. Handlowcy wciskają kit ludzią i bełkoczą w czasie sprzedaży że to co oferują to jest maxymalnie naj ,bajki dla dzieci chodzi tylko o sprzedaż. pozdro w tych czasach (z 5 lat temu) nie bylo jeszcze promocji na automaty do bram Zestaw kosztowal ok. 3tys po prostu jakosc materialow i ergonomia koszmarna Nice (niby markowy sprzet) to badziewie ;-(( wiec zdecydowanie odradzam pzdr czesc No to co za sprzęt masz możesz podać pełną nazwę . Czy tylko tak piszesz bo jesteś przeciwnikiem NICE masz w tym jakiś interes ??????? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 08.10.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 jest jeszcze jedna różnica przy bramach otwieranych, mianowicie jak brama jest zamontowana na przodzie słupka ) gdy słupki zlicowane od frontu z murkiem to wtedy przy nice trzeca wycinać słupek co mi nie bardzo pasuje. Czy ktoś ma taką sytuację i jaki napęd wtedy zastosował? czesc http://www.tousek.com/files/prod_drehtore/pl/turn.htm polecam coś z austri wspaniale nadaje się do tego typu bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 08.10.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 08.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Co do silownikow to moj znajomy z branzy mowi, ze nice to typowa chinszczyzna w ladnych plastokowych obudowach- oslonkach.. Rozkręć sobie taki napęd i zobacz jak dobrze wykonana jest ta chnszczyzna (płytka drukaowana nie jest manufaktura - (co sie czasami zdarza w produktach z Castoramy), silniki są solidne zresztą wększość podzespołów każdego producenta jest produkowana w chinach. Ja mam napęd do bramy przesuwnej Nice i naprawdę widzę że jest solidnie wykonany i wszystko do siebie pasuje w przeciwieństwie do napędu do bramy garażeowej który jest naprawde złożony za przysłowiową "miskę ryżu" - zimne luty, ręcznie skręcany w środku, zabezpieczenia klejem na gorąco czesc montuje NICE CAME BENINCE NORMSTAHL FAAC BFT PROTECO TOUSEK oprócz NORMSTAHLA I TOUSEKwszystko to włoska produkcja. Firmy wymienione są dość stabilne na naszym rynku .Ludzie którzy piszą że coś nie działa i jest do kitu, z regóły kupują sprzęt najtańszy a póżniej płaczą że wielka krzywda ich spotkała bo kupili badziew i im nie działa. Ile razy widziałem FAACa SEVEN na bramie 500 kg ktoś kto to montował jest cwaniakiem który oszukuje klienta taki automat tej bramy długo nie pociągnie może rok może dwa.Albo BENINCA MS4 ta sama sprawa.To samo z NICE ROBUSEM 350 też nie da rady.CWANIAKI SZUKAJĄ KLIENTÓW ŻEBY KIT IM WCISNĄĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 09.10.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 SPIDO od SPIDERA różni się tylko mocą silnika 150\300 i siłą 650\1000 N Jako że mam sporą bramę (ok. 2150x5000) to chyba zainwestuję w ten drugi. Jeszcze jacyś zadowoleni użytkownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 09.10.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 czesc to sporawa brama , jak siłownik ma służyć latami to nie ma co oszczędzać.NICE SPIDER to łańcuchowy napęd do cichych nie należy ale z bramkami do 12m2 daje sobie rade bez problemu.przy urzytkowaniu rezydencjalnym powiedzmy dla 2 samochodów raz na 2 lata warto zrobić przegląd serwisowy.jeszcze można by było skusić się na CAME VER 700 BENINCA KEN.4RE albo NORMSTAHLA ULTRA pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 09.10.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jedni chwalą inni ganią Niceja mam bramę Normshala i automat KEY,a przy garażu i wjazdówce - jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 09.10.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jestem szczęśliwym posiadaczem bramy segmentowej Wiśniowskiego z napędem Optimum. Niedługo będzie rok jak brama chodzi bezawaryjanie. Jedno co mogę dodać to Optimum na pewno nie jest żadną chińszczyzną skoro jego silnik to silnik od wycieraczek od malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FITTER 09.10.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 CZESC dokładnie nawet najlepszy automat do bramy garażowej a moim zdaniem jest to normstahl posiada silnik bardzo podobny do silniczka od wycieraczek samochodowych. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 09.10.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Jedno co mogę dodać to Optimum na pewno nie jest żadną chińszczyzną skoro jego silnik to silnik od wycieraczek od malucha Tzn.? Też prawie nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 10.10.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jedno co mogę dodać to Optimum na pewno nie jest żadną chińszczyzną skoro jego silnik to silnik od wycieraczek od malucha Tzn.? Też prawie nie działa? To jeden z niewielu przypadków gdzie prymitywność nie idzie w parze z awaryjnością . Jak na razie jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 10.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 To jeden z niewielu przypadków gdzie prymitywność nie idzie w parze z awaryjnością Aha . Nie wiem czy taki rzadki ten przypadek. Proste i solidne konstrukcje mają to do siebie że są niezawodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rex66 23.04.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy HERZ. Firma ta oferuje napędy do bram, alarmy, zabezpieczenia, bramy, ogrodzenia, wideodomofony, monitoring, blokady drogowe. Gwarancja dobrej jakości i funkcjonalności w niskiej cenie. Istnieje możliwość wynajęcia instalatorów firmy HERZ. Poczuj się bezpiecznie, kupuj w HERZ. Odwiedź stronę http://automatydobram.eu/pl/i/PELNA-OFERTA/64 i przekonaj się sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdan 09.07.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Przestrzegam przed zakupem napędu NICE FOR-MAX do rolet zewnętrznych. Producent zapewnia że są bezawaryjne jednak po skończeniu gwarancji 2 letniej w trzecim roku zepsuł się 1 napęd a następnie kolejny.Naprawa niemożliwa trzeba zakupić układ sterowania wraz z silnikiem choć silnik jest sprawny czyli 600 zł plus montaż.Lepiej wybrać inną firmę nawet z Chin niż decydować się na NICE.Kompletna porażka , układ sterowania nie ma nawet zabezpieczenia w postaci bezpiecznika za parę groszy lecz procesory nic nie warte. 5 lat gwarancji to bzdura napędy zamontowano w 2011r i brak gwarancjiZainteresowanym mogę przesłać foto Proszę nie wybierajcie tej firmy bo czekają was same kłopoty i puste portfele.Omijajcie NICE szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts