2pac 07.04.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 WitamPosiadam budynek gospodarczy, który na początku lat 90 został docieplony supremą(styropian z wiórami w cemencie). Montaż wyglądał następująco: nawiercano dziurę, w która wbijano kołek drewniany,następnie płytę mocowano 10 calowym gwoździem i wszystko spięte drutem, żadnego kleju i cementu, na wierzch położono tynk. Przez kolejne lata malowano wapnem potem parę razy emulsją.Obecnie każda płyta się odznacza, ściana jest spękana. Farba odstaje. Czy można teraz:Każdą płytę na nowo zakołkować x4, oczyści z luźnej farby, zagruntować i położyć siatkę z klejem, a następnie pomalować Czy będzie to miało ręce i nogi, bardzo proszę o poradę, gdyż jestem totalnym laikiem.Nie ukrywam, że zależy mi na minimalnych kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 07.04.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 najlepiej zrobisz jak to usuniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2pac 07.04.2014 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 najlepiej zrobisz jak to usuniesz. I tak właśnie zacząłem działać Na ocieplenia budynku mi nie zależy, a tynk pod suprema w dobrym stanie. Zalepie dziury po kolkach i pomaluje ścianę. Surma ładnie się zdejmuje,,styropian w bdb stanie może jeszcze znajdzie się amator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts