anetaee 23.05.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Będę budować - proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaee 26.05.2004 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Poszukuję osób, które budują lub już wybudowały "Jesion" z Horyzontu w celu wymiany uwag i doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 26.05.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 To jest raczej dział, w którym zajmujemy się dyskusją nad wyborem projektu, obawiam się, że nie będzie wielu chętnych do wymiany doświadczeń już budowanego domu. Odświeżaj co jakiś czas temat, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetaee 07.06.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Czy ktoś kupił już ten projekt. a może rozpoczął budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 08.06.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 No no ładny dach będzie Cię kosztował tak w ogóle to trudno znaleść kogoś kto buduje pisz do firmy niech szukają .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 17.06.2004 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 A jak kupił to co? Chcesz odkupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 18.06.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Wiesz maag głupie pytanie. Ty naprawdę nie masz co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 18.06.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 1. jesteś pewien, że osoby czekające pod drzwiami powinny zerkać do kibelka przez okno obok drzwi wejściowych? (Niby można szybę matową, ale ine one zawsze brzydko wyglądają i wykonawca okien będzie ich musiał szukać2. Brak wejścia z garażu do domu. Wbrew pozorom to duża wygoda, żeby móc suchą nogą przenieść zakupy do domu, a nie przez mróz i otwarte drzwi wejściowe3. Pustka nad pokojem powoduje zwiększenie się kubatury pomieszczenia a tym samym większy problem z utrzymaniem w salonie stałej temperatury znośnej do siedzenia.4. Dach nie należy do prostych i łatwych w wykonaniu, a tym samym tanich5. Spora kubatura, duże koszty grzania DOm generalnie jest ładny, ale duży a tym samym drogi. Liczyć na niego trzeba ok. 350 tyś minimum, a jeśli chcesz mieć takie elewacje jak na projekcie, to będzie drożej (chyba) Ale jak bym miał 500 tyś na wydanie na dom, to pewno bym się na niego pokusił jeśli chcesz kupić projekt tylko na podstawie prospektu, to weź takie rysunki najpierw do budowlańca i niech na oko to wyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 18.06.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Betka moje pytanie dotyczyło zprecyzowania pytania autora tematu, Twoja wypowiedź nie wnosi nic, komu się bardziej nudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.06.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Czy ktoś kupił już ten projekt. a może rozpoczął budowę? Forumowa przeglądarka mówi: Nie, nikt . Pogadaj z nią czasem zamiast zakładać trzeci już wątek na ten sam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 26.08.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Co prawda nie buduję tego domu ale widziałam projekt. Bardzo mi sie podoba .... Mam tylko jedno zastrzeżenie. Chodzi o kuchnię z "barem". Nie wydaje mi sie to funkcjonalne. Może lepiej zrobić duże rozsuwane drzwi w tym miejscu? Kiedy chcesz masz widok na cały dom ale kiedy nie chcesz goście nie oglądają bałaganiku w kuchni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasz 01.09.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Wlasnie kupilem projekt i zaczynam budowac na wiosne. Czy macie moze jakie uwagi co do projektu i kosztow realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 04.09.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Witam! Przymierzamy się z małżowinką do Jesiona na przyszły rok. Przymierzamy bo co z tego wyjdzie to sie okaże. Prawda jest, że jeżeli ruszymy z budową to tylko Jesion. Żaden inny projekt się nie umywa! Zmiany jakie planujemy to: 1.likwidacja okna w kibelku (nie w łazience!) 2.wejście z garażu bezpośrednio do domu przez pomieszczenie gospodarcze 3.rezygnacja z częsci okien dachowych (koszty!) 4.zamknięcie częściowe otwartych przestrzeni z hallu do jadalni-dziennego 5. dodanie okna w pokoju dziennym (patrząc na projekt od góry-na lewej ścianie) Nie ukrywam, że domek nie jest maly i absolutnie nie jest tani - dach!!!!!! Cały czas liczymy diengi i zastanawiamy sie czy damy radę. Wstępnie planujemy nie wykańczać gory (drugi etap) a z kosztorysu wyrzucamy parę drobiazow jak chocby gresy na tarasach zewnetrznych czy wspomniane okna. Zawsze to coś, prawda? Mamy też pierwszą ofertę robocizny-calość do stanu surowego zamknietego 35000pln. Bez negocjacji więc pewnie cos by urwac dalo radę (ale to i tak juz 10kzł wiecej niz w kosztorysie) Mimo wszystko obawiam sie że 300 000 zlociszy bez szaleństw będzie mało. Co Wy na to? Bardzo się cieszę, że w dobie popularyzacji domków "stodółka" są ludzie szarpiący się na takie COŚ. Ja mieszkam w Krakowie ale budowa w Olkuszu. Jestem żywo zainteresowany wymianą doświadczeń i opini. No i rzecz oczywista-gdzie się budujecie? Pozdrawiam! Croolick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacanek 04.10.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Ja tez mam zamiar budować. Trochę przerażenie co do ceny dachu. Ale projekt jest rewelacyjny. Mam nadzieję na dzielenie się opiniami i radami z innymi uczestnikami forum. do dzieła.bacanekPS ja buduje w okolicy Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 04.10.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Nareszcie jakaś bratnia dusza! Tu Kraków więc niedaleko. Ciesze się, ze będzie z kimś mozna wymienic doświadczenia choc tych narazie malo Pozdrawiam ! Crolick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 04.10.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Nie buduje Jesiona, ale bardzo mi sie podoba. Dobry wybor. Nasza dzialka jest niestety za waska i mamy projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 04.10.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 No tak, pewnych rzeczy obejść sie nie da Nasza działka marówne 25m na szerokość. EWychodzi więc na na to , że z jednej strony będzie "na styk" a z drugiej całe 40 cm więcej. Niedużo ale w razie potrzeby samochód przejedzie. P.S A z sasiadami się nie można dogadać by budować bliżej granicy??? Pozdrawiam! Croolick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacanek 05.10.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dalej nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że dom ma kosztować takie krocie. Ale spróbujemy. Jestem optymistą i będzie dobrze.Na ile szacujesz cały koszt budowy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 05.10.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 200m2 X 800pln =160 000 pln stan surowy zamkniety. Plus 100 000 pln reszta do stau "developerskiego" plus niezbędnik do zamieszkania czyli kibelek i palnik w kuchence na herbatę. Razem circa 260 000pln .czyli okolo 1300pln za m2. I co Ty na to? Croolick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacanek 05.10.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Chmm, ja szacuję podobnie ale do tego dodaję dach za jakieś 40 k. Reszta to 100 k plus instalacje 50k kuchenka i łazienki na wcale nie wygórowanym poziomie - następne X k. W sumie liczę na min. 350 k. Nie wliczam oczywiście otoczenia na zewnątrz oraz ogrodu - to wszystko w nastepnej kolejności. Bacanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts