pgarbarczyk88 07.04.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam; Mam gorącą prośbę do fachowców z branży. Sprawa jest dość pilna gdyż hydraulik już jest i właśnie zaczyna działać ze sprawami kanalizacyjnymi. Po zakończeniu tych czynności bierze się do podłączenia pomieszczenia gospodarczego, który przerabiamy na małe mieszkanko (ok 50 m2) do kotłowni oddalonej o około 12 m. (piec na eko-groszek). Piec powinien pociągnąć dodatkowe 3 grzejniki i podłogówkę w łazience. Moje pytanie to na co powinienem zwracać uwagę i w jaki sposób uzyskać ciepłą wodę w Tym dodatkowym pomieszczeniu. Niestety hydraulik wynajęty przez teściową nie bardzo odpowiada na moje pytania. A jeśli odpowiada to tak że jestem jeszcze głupszy niż przed pytaniem. Aktualna instalacja w domu ma być wzbogacona o zawór trójdrożny i o "mocniejszą pompę". (czy jest potrzeba?) Co do Ciepłej wody wchodzi w grę bojler. jaki miałby to być bojler. Na co powinienem uważać i co jest jeszcze istotne. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 07.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Po pierwsze dopilnuj izolacji tranzytu.Ale jak się nie znasz to trudno będzie pomóc .Czy pompa potrzebna? Czy zawór potrzebny?Jak wiesz lepiej to powiedz jak hydraulik ma zrobić ma zrobić.Jest wiele możliwości ale najważniejsze zrobić dobrą i grubą izolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts