pawko_ 21.06.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Za bardzo bierzesz to do siebie. Nie mam zamiaru Cię urazić, obrazić. Po prostu zgodziłem się z poprzednikiem, że domem marzeń tego nazwać nie można. Każdy ma inne marzenia, ale obiektywnie patrząc nie jest to urokliwy domek, raczej ordynarna kolumbrynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Za bardzo bierzesz to do siebie. Nie mam zamiaru Cię urazić, obrazić. Po prostu zgodziłem się z poprzednikiem, że domem marzeń tego nazwać nie można. Każdy ma inne marzenia, ale obiektywnie patrząc nie jest to urokliwy domek, raczej ordynarna kolumbrynka. dawaj jeszcze, jak małpa w zoo. do tej pory tylko cztery posty napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Niepotrzebnie obrażasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Niepotrzebnie obrażasz. fakt, zagalopowałem się na Twój poziom, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.06.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Każdy ma inne marzenia, ale obiektywnie patrząc nie jest to urokliwy domek, raczej ordynarna kolumbrynka. Racja. Urokliwie i wręcz malowniczo wygląda parteróweczka ze snującym się dymkiem z komina. Najlepiej równiez latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) fakt, zagalopowałem się na Twój poziom, przepraszam Myślę, że jednak jesteś rozczarowany wyglądem swojego domu skoro piszesz do mnie w ten sposób. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Racja. Urokliwie i wręcz malowniczo wygląda parteróweczka ze snującym się dymkiem z komina. Najlepiej równiez latem. nie ma co tego pana czepiać, ma jakiś poważny problem pisząc najpierw, że o gustach się nie dyskutuje, a potem wielokrotnie "dyskutując". szczęśliwi ludzie się tak nie zachowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Racja. Urokliwie i wręcz malowniczo wygląda parteróweczka ze snującym się dymkiem z komina. Najlepiej równiez latem. Chciałbyś żebym filmik wrzucił w trakcie pracy kotła ze zbliżonym widokiem na mój komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Chciałbyś żebym filmik wrzucił w trakcie pracy kotła ze zbliżonym widokiem na mój komin ? ja bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Nie ma problemu. Będę, nakręcę i zamknę Wam usta na temat kopcenia z komina. P.S U mnie przejście na PC będzie polegać na wywaleniu kotła z kotłowni. Wy jesteście skazani na jeden system i nie jestem przekonany czy ten jedyny i słuszny. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Chciałbyś żebym filmik wrzucił w trakcie pracy kotła ze zbliżonym widokiem na mój komin ? To podczas wyrzucania w atmosferę związków siarki, CO2 i innego świństwa nie unosi się nawet malowniczy dymek ? Pejzaż traci na urokliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 P.S U mnie przejście na PC będzie polegać na wywaleniu kotła z kotłowni. Wy jesteście skazani na jeden system i nie jestem przekonany czy ten jedyny i słuszny. Widzisz,wtopiłeś kasę w kotłownię,w komin do kotłowni i w kocioł,który będziesz wywalał,inni,świadomi inwestorzy mający bezobsługowy system grzewczy nic nie będą wywalać,ale oni myśleli przed budową,Ty nie i sądzę,że to jest powodem Twojej frustracji. To ile ton węgla już przerzuciłeś nie mieszkając nawet w nowym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nie ma problemu. Będę, nakręcę i zamknę Wam usta na temat kopcenia z komina. P.S U mnie przejście na PC będzie polegać na wywaleniu kotła z kotłowni. Wy jesteście skazani na jeden system i nie jestem przekonany czy ten jedyny i słuszny. jeśli to ma cię uszczęśliwić... możesz jeszcze się zaciągnąć, żeby udowodnić jaki masz fajny dom . a dlaczego niby jestem skazany na jeden system grzewczy? też mogę sobie kupić pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Arturek mój kociołek kosztował 7 tys. ile kosztuje pompka ? Wyrzucam tylko kociołek, który się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Arturek mój kociołek kosztował 7 tys. ile kosztuje pompka ? Wyrzucam tylko kociołek, który się zwróci. Nie doczytałeś,wtopiłeś kasę w kotłownię,w komin do kotłowni i w kocioł. Za to wszystko miałbyś pompę a za 10tys.zł mniej grzałbyś prądem a tak masz kocioł 12kW taki jaki karoka proponuje do 200m2. Z144 ile ma metrów ? 126m2 ? To nie dość,że nie pomyślałeś przed budową i wtopiłeś kasę to jeszcze masz kocioł przewymiarowany ok.300%. Gratuluję pomysłowości i wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ponowie pytanie. zapłaciłem tylko za kocioł 7 tys., ile kosztuje pompka ? Pomijam koszt komina, który też u siebie masz, Pomijam koszt kotłowni, którą u siebie nazywasz pralnią. Jeśli przejdę na inny system nazwę to pomieszczenie czytelnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 21.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 ..... Jakoś grzejący nawet prądem nie narzekają nawet na swoje 7000kWh a wiesz czemu ? ... Dla mnie 7000 kWh to wyjdzie jakieś 570 PLN. Raczej narzekał nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 21.06.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Panowie,spokojnie.Nie doprowadzajcie do tego,że czyjaś szczera opinia -zawyrokowała o tym ,że pochodzi od chama.Przeprosiłem za swą szczerość.Ja mam tylko takie subiektywne odczucia,że na tym forum nie znajdzie się żadnych informacji-każdy zachwala jedynie to co ma,co buduje,co wybudował.Śmieszne są te dzienniki budów jakie macie w linkach,tak jak śmieszne są tysiące postów "wiecznych" takich jak adam mk.Bez obrazy,ale większość z was nigdy się nawet nie widziała,połowa nie posiada wykształcenia budowlanego,architektonicznego itd.Jak można wierzyć kolesiowi ,że zna się na budownictwie,ogrzewaniu tylko dla tego ,że napisał 30k postów na forum?Albo takiemu ,który pisze że jedynie słuszne jest grzanie węglem czy PC?Czy takiemu,który wybudował jeden dom.Ludzie,teraz przed kompem każdy jest fachowcem bo pod ręką ma wiki i googla.Dajcie spokój.Jak można uwierzyć nieznanemu kolesiowi ,że tak czy inaczej jest najlepiej,a nie skorzystać z porad architekta,projektanta.Co znaczy 10k PLN aby zaprojektować sobie dom,który w większości przypadków pochłonie całe nasze oszczędności,albo raty do końca życia.Taką kasę oddać jakiemuś cwaniakowi do dyspozycji?Dlaczego w stopkach nie macie opisów wykształcenia tylko zapotrzebowania waszych wspaniałych budynków?Kogo to obchodzi? Kurna,ja nie potrafię pojąc takich zakichanych czasów,gdzie każdy i każdemu pokazuje jak mieszka,co ma w domu,jaki to dom,co je ,jak robi kupę itd.Ludzie,nie macie poczucia ,że jesteście "nadzy",bez odrobiny prywatności? imrahil,gdybyś więcej czasu spędził na szukaniu dobrego projektanta-nie musiałbyś teraz zastanawiać się gdzie będzie sypialnia.Projekt by ją od samego początku ci wskazał.Zmarnowałeś czas na czytanie o pompkach ciepła ,kablach grzewczych itd.Teraz zamieszkasz,zapłacisz pierwsze rachunki,podasz zawyżoną temp.w domu (notoryczny proceder na FM) i będzie cacy.Dom masz okropny,ale jakim człowiekiem jesteś nie mam pojęcia.Nie to jest tu ważne,pokazałeś dom publicznie licząc,że się wszystkim spodoba.Sam jesteś sobie winien. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ponowie pytanie. zapłaciłem tylko za kocioł 7 tys., ile kosztuje pompka ? Pomijam koszt komina, który też u siebie masz, Pomijam koszt kotłowni, którą u siebie nazywasz pralnią. Jeśli przejdę na inny system nazwę to pomieszczenie czytelnią. Zdecydowałeś się na system grzewczy na ekogroszek,który składa się z: -miejsca wydzielonego na kocioł-ok.15tys.zł -komina-3tys.zł -kotła-7tys.zł Ja zdecydowałem się na bezobsługowy system grzewczy który składa się z: -pompy ciepła-16tys.zł -wisi na ścianie-0zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.06.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Widzisz,wtopiłeś kasę w kotłownię,w komin do kotłowni i w kocioł,który będziesz wywalał,inni,świadomi inwestorzy mający bezobsługowy system grzewczy nic nie będą wywalać,ale oni myśleli przed budową, Tak samo wtopiłeś kasę jak każdy budujący, tyle że Ty pomieszczenie kotłowni nazwałeś sobie pralnią, nic nie zaoszczędziłeś bo też to pomieszczenie tak samo kosztowało, postawiłeś tak samo komin do smrodzącego kominka który więcej syfi jak pawka kocioł na groszek i też nic nie zaoszczędziłeś bo komin masz i nie pierdziel mi że dom musi mieć dziesięć kominów bo to bzdura, następnie to Ty wtopiłeś 3 razy więcej za swoją pompkę niż on za ten kocioł nie licząc kasy na dodatkowe docieplenie domu żeby ta pompka dała rady go jako tako ogrzać. O jakich zatem oszczędnościach piszesz ? A kto i co pierwszy będzie jeszcze wyrzucał to czas pokaże Artur. Nic nie jest wieczne, ani ten kocioł ani Twoja pompka a wiesz jaki jest przelicznik 1 pompa = 3 porządne kotły. Ja myślę że to Twoje cudo będzie miało problem przeżyć ten kocioł, nie liczę nawet kosztów serwisu i przeglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts