karoka65 21.06.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Artur co ty na ten opis aukcji ?Już nawet popiołu się czepiasz ? przecież dobrze wiesz że na mocy ustawy płacisz za śmieci czy je oddajesz czy nie, czyli nie kosztuje nic więcej jak stała opłata od łebka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 21.06.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Może zdecyduję sam gdzie sobie zadzwonię, co ?. Podał to się dopytam o taką 9-tkę i montaż. Tylko co to da. Żaden kolega z forum,który ma PC nie napisze prawdy.Każdy pisze ,że dla niego 20-21deg to komfortowa temp.Ciekawe.Ciekawe jest tez to,ile wynosiłyby rachunki przy grzaniu tak np. do 25deg ,przy -20deg na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.06.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Może zdecyduję sam gdzie sobie zadzwonię, co ?. Podał to się dopytam o taką 9-tkę i montaż. Przecież mie musisz o nic pytać. Jak na tacy masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja mając firmę w Szczecinie nie sprzedałbym Ci na pewno na 8% bo to wiązanie sobie sznurka na szyję. A w poniedziałek sobie tam przekręcę z ciekawości i zapytam czy tam tyłka nadstawiają żeby tylko zarobić parę groszy, zobaczymy jak bardzo są zdesperowani żeby sprzedać i jaka będzie wycena za montaż. A po drugie jeśli się już daje fakturę 8% z montażem to powinien być montaż w cenie pompy. Przecież firma do pełnej kwoty resztę ma ze skarbówki to jeszcze oszuści na dodatek i naciągacze jak chcą kasę dodatkową za montaż a przecież tak pisze w aukcji, chyba Artur nie zaprzeczysz bo czytać jeszcze chyba potrafię. fotohobby podał Ci linka. Czy Ty myślisz,ze podobnie jak RBR tylko wybrani mogą sprzedawać tylko dla wybranych ? Panasonic to nie popierdółka garażowa jak RBR i setki jak nie tysiące instalatoró mają go w ofercie. Ten z linka fotohobby sądzę,że jest nawet tańszy niż ten z allegro bo 16750zł i już z montażem brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.06.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Od pompiarza grzejącego w systemie jednotaryfowym zapłacę 100 - 150% mniej. Pisząc o 30 - 50% brałem pod uwagę ludzi posługujących się mózgiem - używających do ogrzewania taniego prądu. skoro czepiamy się różnych rzeczy, to jak możesz zapłacić 100%-150% mniej? to by oznaczało, że zarabiasz na ogrzewaniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.06.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Przecież mie musisz o nic pytać. Czegoś się obawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.06.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Czegoś się obawiasz ? Ale czego mam sie obawiać ? Coś ci sie w głowie roi ? Masz kompletną ofertę masz cenę, zadzwonisz, to możesz jeszcze pewnie jakis rabat wyrwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Tylko co to da. Żaden kolega z forum,który ma PC nie napisze prawdy.Każdy pisze ,że dla niego 20-21deg to komfortowa temp.Ciekawe.Ciekawe jest tez to,ile wynosiłyby rachunki przy grzaniu tak np. do 25deg ,przy -20deg na zewnątrz? Człowieku,widać,że nie mieszkałeś w dobry domu z ogrzewaniem podłogowym. 22,5st.C to u mnie temperatura komfortowa,każdy kto wchodzi do domu a mieszka w mieszakniu z grzejnikami mówi,że u nas jest za gorąco chociaż u siebie ma 25st.C Sądzę,że przy podłogówce i 25st.C w domu każdy by się roztopił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.06.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja tu widzę tak Artur: Pompa ciepła Panasonic 9 KW(COP 4,74) wraz z montażem w super cenie - 22 500 Brutto(8%Vat) Czyli wychodzi że normalnie kosztuje 25600 i te ceny które ludzie podają są prawdziwe bo podają między 25 a 30 tysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja tu widzę tak Artur: Pompa ciepła Panasonic 9 KW(COP 4,74) wraz z montażem w super cenie - 22 500 Brutto(8%Vat) Czyli wychodzi że normalnie kosztuje 25600 i te ceny które ludzie podają są prawdziwe bo podają między 25 a 30 tysi. No i co w związku z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 21.06.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja podtrzymuję zdanie,system grzewczy z PC na pokładzie za 30k PLN-ów-nie wart jest jak dla mnie zachodu.Nawet jeśli jest bezobsługowy.Może kiedyś,jak będzie taniej...Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) A po drugie jeśli się już daje fakturę 8% z montażem to powinien być montaż w cenie pompy. Przecież firma do pełnej kwoty resztę ma ze skarbówki to jeszcze oszuści na dodatek i naciągacze Arturek się temu nie dziwi bo sam naciągał swoich klientów jako ten zadowolony. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja podtrzymuję zdanie,system grzewczy z PC na pokładzie za 30k PLN-ów-nie wart jest jak dla mnie zachodu.Nawet jeśli jest bezobsługowy.Może kiedyś,jak będzie taniej... Pozdrawiam Wszystkich. Ale w domu,który chcesz budować obciążenie cieplne będziesz miał ok.3-4kW a więc o jakich 30tys.zł piszesz ? Masz podany lin,że pompa do takiego obciążenia to 16700 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No i co w związku z tym ? To, że mamisz innych kosztem pompy. Kocioł za 7 tys. vs pompka za 25-30 tys. Jest różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Arturek się temu nie dziwi bo sam naciągał swoich klientów jak ten zadowolony. Ja by się tak nie śmiał,ciebie ktoś naciągnął na kocioł do domu 200m2,gdzie tam też będzie za duży a ty potrzebowałeś kocioł do domu z144 czyli 126m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.06.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No i co w związku z tym ? W związku z tym jak już pisałem, jesteś tylko forumowym pleciugą i oszuścikiem Artur który picuje szybciej jak wiertarka chodzi nieświadomych inwestorów Zmienia się już też przelicznik bo to już prawie 4 kotły za 1 pompę albo inaczej 1 kocioł i darmowy węgiel pewnie na jakieś 15 lat. A już o mało mnie nie przekonałeś do tej pompy, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.06.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja by się tak nie śmiał,ciebie ktoś naciągnął na kocioł do domu 200m2,gdzie tam też będzie za duży a ty potrzebowałeś kocioł do domu z144 czyli 126m2 No widzisz on się śmieje ale z Ciebie bo będzie miał darmowe grzanie przez 15 lat, tylko na różnicy w cenie pompy a kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 To, że mamisz innych kosztem pompy. Kocił za 7 tys. vs pompka za 25-40 tys. Jest różnica ? Widać,ze nie myślisz i nie czaisz bazy. Czemu się nie dziwie. Wyjasniam,czytaj po mału i dokładnie: mój dom posiada obciążenie cieplne 3,5kW,pompa ciepła powietrzna 7kW ma moc grzewczą przy -20st.C 4,5kW czyli widzisz,że spokojnie ogrzałaby mój dom. Jest to pompa która jest pokazana z moim linku na allegro kosztuje bez montazu 15tys.zł a z montażem w linku fotohobby 16,7tys.zł brutto z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.06.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) W związku z tym jak już pisałem, jesteś tylko forumowym pleciugą i oszuścikiem Artur który picuje szybciej jak wiertarka chodzi nieświadomych inwestorów Zmienia się już też przelicznik bo to już prawie 4 kotły za 1 pompę albo inaczej 1 kocioł i darmowy węgiel pewnie na jakieś 15 lat. A już o mało mnie nie przekonałeś do tej pompy, hehe To nie ja wcisnąłem nieświadomemu inwestorowi do domu 126m2 kocioł,który nadaje się do domu 200m2 i więcej tylko Ty. Jeśli inwestor się upierał i błagał Cię o zamontowanie takiego kotła to cóż,niezły inwestor A powiedz jeszcze,ze na kolanach błagał ? Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.06.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) A Twoja lodówka sprzedawco pomp do jakiego domu się nadaje ? Chyba trochę przewymiarowana. Mimo tego przewymiarowania jeszcze wspomagasz się patykami i innymi śmieciami w salonie, przez co Twoi sąsiedzi mają czarne parapety. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts