Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie ogrzewanie do domku 100m2?

agata1988

Recommended Posts

• Odpowiedzi 534
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość TwojPan

Dzięki za wskazanie błędów pisowni.Karygodne.Nie ma nawet wytłumaczenia.

Co do reszty,Panowie proszę.

Niech każdy pali czym tam chce,dla ciebie AR2D2 (Arturo) szkoda klawiatury.Jesteś nachalny,jak ci co smarują swe dzienniki budowy.Napisz w końcu,ile chcesz pompek sprzedać na forum,będzie lżej.Nie odpowiadasz tak jak T.B. na pytanie-jakie masz wykształcenie -skoro tak tu sobie radzisz innym?Nikt nie kwestionuje Twoich wyliczeń,wielu potrafi sobie policzyć to co piszesz-tylko co to zmienia?Po tekstach jakie piszesz,nie kupiłbym od ciebie odkurzacza-pewnie wielu tu na forum ma podobne zdanie.Robisz sobie chamskimi tekstami,sam antyreklamę.Ludzi trzeba przekonywać,owszem-ale nie chamsko nagabywać.Kto cię uczył handlu,Michnik?Mam gdzieś co piszesz i całe twe wyliczenia,ja będę smrodził węglem ile wlezie.Na dodatek,przyjdzie moment gdzie napiszę ile kosztuje grzanie węglem,i PC -w tym samym budynku.Poczekaj.

Póki co,zdaję się na relacje ludzi którzy tu nie smarują tysięcy postów,a grzeją PC-i tu ,daje wiarę koledze karoka-że mu przybywa takich co rezygnują z PC.

P.S.

Tradycyjnie przepraszam kolegę imrahil. Sorrki stary.

Edytowane przez TwojPan

Gość Arturo72

Niech każdy pali czym tam chce,dla ciebie AR2D2 (Arturo) szkoda klawiatury.Jesteś nachalny,jak ci co smarują swe dzienniki budowy.Napisz w końcu,ile chcesz pompek sprzedać na forum,będzie lżej.

Tak mnie słabo cenisz ?

Jestem potentatem i sprzedaje wszystko co bezobsługowe czyt.tanie czyli wszystko co nie wymaga od inwestora dodatkowej i zbędnej kasy na "wydzielone miejsce ma kocioł",która w budżecie budowy stanowi pokaźną sumę,której to sumy jak pomyślimy nie musimy wykładać.

Czyli sprzedaje kociołki na prąd np.Elterm,Kospel,kociołki na gaz ziemny czyli Immergas,Viesmann itp i w końcu pompy ciepła czyli Panasonic,Daikin,Atlantic,Mitsubishi,LG i inne.

Wszystko powyższe uważam za zdecydowanie lepsze i zdecydowanie tańsze rozwiązania niż syf z ekogroszka w nowym domu.

A i w rankingu Wprost przez to jestem na 3 miejscu...

Mój target sprzedaży to min.10000szt czegokolwiek z w/w listy.

Edytowane przez Arturo72

Gość TwojPan

Potwierdzam za to ze od 28 lat poza wymiana filtrow, rodzice przy WM z odzyskiem ciepla, nic nie robia ;)

Ok,daje wiarę.Choć ceny filtrów nie podajesz.A co,jak ktoś ma chore dziecko np.alergia?Wiesz jakie filtry trzeba instalować,i co ile je zmieniać?Ile one kosztują?Mechaniczna wentylacja jest zajebistym nośnikiem wszelkiego shitu,tak jak i klima.Gdzieś w instrukcji rekuperatorów czy GWC jest to dużym drukiem zapisane,czy jedynie wzmianka?Wiesz czy to grozi taki dzieciakom?

Myślisz,że to jest bardzo zdrowe nawet dla zdrowego jak koń człowieka?Bardzo wątpliwe,producent zrzuca odpowiedzialność na uzytkownika,jak zawsze..A jak nie ma potrzeby,użytkownik (świadomy,czy nie)zmienia filtry ...co parę lat,albo wcale.

Mam kolesia co"robi" w serwisie,przy klimie w autach,nawet w tych tłustych.jak nie śmierdzi,to nikt się nie stosuje do czasu zmiany filtrów,odgrzybiania itd.Bo kasy szkoda....userowi.

Można by tak w nieskończoność.Węgiel jest be,i zgoda.Co tu dużo pierd...Są jednak tacy,co chcą nim palić-czy warto czy nie,szanuj to.

Gość Arturo72
Ok,daje wiarę.Choć ceny filtrów nie podajesz.A co,jak ktoś ma chore dziecko np.alergia?Wiesz jakie filtry trzeba instalować,i co ile je zmieniać?Ile one kosztują?

Co powiesz na 15zł na rok ? Czyli paczka fajek na rok ? Może być ?

U mnie razy 2 bo syfiarze ekogroszkowi opanowali ulicę i wysyłają mi tony sadzy w powietrze.

A może wyjdź z jaskini ?

Mechaniczna wentylacja jest zajebistym nośnikiem wszelkiego shitu,tak jak i klima.Gdzieś w instrukcji rekuperatorów czy GWC jest to dużym drukiem zapisane,czy jedynie wzmianka?Wiesz czy to grozi taki dzieciakom?.

Czy powietrze przefiltrowane jest bardziej szkodliwe dla dzieci niż to,które puszczasz bezspośrednio przez okna przy wentylacji grawitacyjnej ?

Ba ,narażasz swoje dzieci na wdychanie syfu z i pyłu z węgla i mówisz o szkodliwości powietrza dopływającego do domu i przefiltrowanego przez filtry ?

A może wyjdź z jaskini ?

Edytowane przez Arturo72

Gość TwojPan
Co powiesz na 15zł na rok ? Czyli paczka fajek na rok ? Może być ?

A może wyjdź z jaskini ?

Ehh te twoje teksty.

Co rok,to tyłek sobie możesz oczyszczać,nie ma takich filtrów co dają efekt "clear" nawet po miesiacu pracy.Wyciągnij,przebadaj-zobaczysz.

Czy powietrze przefiltrowane jest bardziej szkodliwe dla dzieci niż to,które puszczasz bezspośrednio przez okna przy wentylacji grawitacyjnej ?

Są lokalizacje działek np.pod lasem,w strefie eko-gdzie można sobie taką wentylacją jak rekuperator i GWC jedynie zaszkodzić...Bo po hu....oczyszczać świeże naturalnie powietrze....

Ale pewnie nie wiedziałeś...

Gość Arturo72
Ehh te twoje teksty.

Co rok,to tyłek sobie możesz oczyszczać,nie ma takich filtrów co dają efekt "clear" nawet po miesiacu pracy.Wyciągnij,przebadaj-zobaczysz.

Zapewne powietrze wpływające do domu po przepuszczeniu przez jakikolwiek filtr będzie bardziej zanieczyszczone niż te,które trafia do domu bezpośrednio z zewnątrz.

Nie dziwi mnie takie rozumowanie ekogroszków ;)

Są lokalizacje działek np.pod lasem,w strefie eko-gdzie można sobie taką wentylacją jak rekuperator i GWC jedynie zaszkodzić...Bo po hu....oczyszczać świeże naturalnie powietrze....

Człowieku,pokazujesz w dalszym ciągu swoją bezmyślność.

Nie raz pisałem,ze GWC można sobie o d..ę otrzeć,nie raz pisałem,że otwieram okna.

Zamiast stopek co tam zbudowałeś czy masz w chacie,podaj swe wykształcenie-zobaczysz jak to działa.

Przecież napisałem,edukacja zakończona na 4 klasie szkoły podstawowej.

Edytowane przez Arturo72

Ok,daje wiarę.Choć ceny filtrów nie podajesz.A co,jak ktoś ma chore dziecko np.alergia?Wiesz jakie filtry trzeba instalować,i co ile je zmieniać?Ile one kosztują?Mechaniczna wentylacja jest zajebistym nośnikiem wszelkiego shitu,tak jak i klima.Gdzieś w instrukcji rekuperatorów czy GWC jest to dużym drukiem zapisane,czy jedynie wzmianka?Wiesz czy to grozi taki dzieciakom?

Myślisz,że to jest bardzo zdrowe nawet dla zdrowego jak koń człowieka?Bardzo wątpliwe,producent zrzuca odpowiedzialność na uzytkownika,jak zawsze..A jak nie ma potrzeby,użytkownik (świadomy,czy nie)zmienia filtry ...co parę lat,albo wcale.

Mam kolesia co"robi" w serwisie,przy klimie w autach,nawet w tych tłustych.jak nie śmierdzi,to nikt się nie stosuje do czasu zmiany filtrów,odgrzybiania itd.Bo kasy szkoda....userowi.

Można by tak w nieskończoność.Węgiel jest be,i zgoda.Co tu dużo pierd...Są jednak tacy,co chcą nim palić-czy warto czy nie,szanuj to.

Dooedukuj się, dzięki temu dostrzeżesz roznicę pomiedzy wentylacja i klimatyzacja.

Jakie warunki (wilgotność, temperatura) panują w przewodach jednej i drugiej.

Gdzie istnieją korzystne warunki dls rozwoju grzybow i bakterii.

Nie rozumiem, dlaczego chore dziecko mialoby czuc sie gorzej w powietrzu przefiltrowanym, niz wpadajacym do domu przez niefiltrowane przewody wentylacji grawitacyjnej ?

Filtry to chyba kazdy uzytkownik zmienia kilka razy w roku, bo wie, ze jesli nie zmieni, to zmniejszy ilośc wymienianego powietrza, zwiekszy sobie rachunki za prąd (wieksze opory).

A centralka bedzie mu o wymianie do znudzenia przypominać.

Poza tym, zapchane filtry to tylko mniejsza ilosc nadmuchiwanego powietrza, ale nie jego gorsza jakość.

Jak zabierasz głos w sprawie, na ktorej sie nie znasz, to polecam spędzenie wpierw odrobiny czasu na lekturze w tym temacie.

Gość TwojPan
Zapewne powietrze wpływające do domu po przepuszczeniu przez jakikolwiek filtr będzie bardziej zanieczyszczone niż te,które trafia do domu bezpośrednio z zewnątrz.

Każde powietrze, które trafia do twego domu wymuszonym ciągiem ,niesie ze sobą większe zanieczyszczenia a niżeli wentylacja grawitacyjna.To fakt.

Przecież napisałem,edukacja zakończona na 4 klasie szkoły podstawowej.

Daj to w stopę,reklama murowana.

Ehh te twoje teksty.

Ta "strefa eko" to, jsk rozumiem, strefa, gdzie projektuje się i buduje domki opalane ekogroszkiem ?

No to nie masz racji, tam filtry się bardzo przydają ;)

Gość Arturo72
Każde powietrze, które trafia do twego domu wymuszonym ciągiem ,niesie ze sobą większe zanieczyszczenia a niżeli wentylacja grawitacyjna.To fakt.

Przytocz te fakty,że powietrze zewnętrzne przepuszczone przez filtr jest bardziej zanieczyszczone niż te,które dostaje się bezpośrednio z zewnątrz.

Gość TwojPan
Przytocz te fakty,że powietrze zewnętrzne przepuszczone przez filtr jest bardziej zanieczyszczone niż te,które dostaje się bezpośrednio z zewnątrz.

Nie pisałem ,że przepuszczone przez filtr,tylko o przepływie wymuszonym mechanicznie,i o tym że taki przepływ niesie ze sobą więcej zanieczyszczeń...z samego przewodu,miejsca pochłaniania itd...