karoka65 29.06.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ty pleciuga, znowu zaczynasz ludziom wciskać kit o dziesięciu kominach w domu po 5 tysięcy za sztukę i po 5 tysięcy za metr kotłowni ?Nabrałeś kredytów to Ci wyszło drogo i będziesz trzepał porami kiedy to spłacisz i czy jeszcze swoje dzieci tą taniością i wygodami nie załatwiłeś na pół życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Nabrałeś kredytów to Ci wyszło drogo i będziesz trzepał porami kiedy to spłacisz i czy jeszcze swoje dzieci tą taniością i wygodami nie załatwiłeś na pół życia. Jeszcze raz przeczytaj,jak masz problem z czytaniem to literka po literce: "taniosc" ekosyfu w moim przypadku wiązała się z wybudowaniem dodatkowego "wydzielonego miejsca na kocioł" i postawieniem dodatkowego komina lub wybraniem większego projektu domu o jedno pomieszczenie więcej o ok.7m2 czyli dom nie miałby 125m2 a już 132m2 i byłby raczej droższy w budowie niż obecny o ok.30tys.zł Tak wygląda "taniosc" ekosyfu ? A o mój kredyt się nie martw,spłacają go Ci,którzy wynajmują moje mieszkania. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A co jeszcze wydzierżawiasz w tej klitce ?Ty nie masz nic do powiedzenia w oszczędnościach już Ci to kilka razy pisałem.Kotłownię nazwałeś sobie suszarnią, komin postawiłeś jak i groszkowcy i o jakich swoich oszczędnościach masz tu czelność pisać ?Narzekasz że smrodzą ? porządne kotły groszkowe nie kopcą.Ty smrodzisz im swoim kominkiem i wdychasz smród który robisz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A co jeszcze wydzierżawiasz w tej klitce ? Standartowo brak rozumowania przy czytaniu i jeszcze raz,pomału,literka po literce: A o mój kredyt się nie martw,spłacają go Ci,którzy wynajmują moje mieszkania. Kotłownię nazwałeś sobie suszarnią, komin postawiłeś jak i groszkowcy i o jakich swoich oszczędnościach masz tu czelność pisać ? . I jeszcze raz,ponownie,literka po literce: "taniosc" ekosyfu w moim przypadku wiązała się z wybudowaniem dodatkowego "wydzielonego miejsca na kocioł" i postawieniem dodatkowego komina lub wybraniem większego projektu domu o jedno pomieszczenie więcej o ok.7m2 czyli dom nie miałby 125m2 a już 132m2 i byłby raczej droższy w budowie niż obecny o ok.30tys.zł Tak wygląda "taniosc" ekosyfu ? I jeszcze pytanie,chociaż sądzę, a nawet wiem,że z matematyką u ciebie także jest kiepsko: Ile to jest 125m2+7m2 ? Czy suma tego działania będzie większa od 125m2 ? Czy suma tego działania przekładając na powierzchnie domu będzie droższa czy tańsza w budowie niż 125m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Wszystko ok. Z tym, że w odróżnieniu od Ciebie, Liwko i kilku innych pompowych sekciarzy, nikt nikogo na siłę do niczego nie przekonuje. Nikt nikomu nie ubliża od idiotów, tępaków, ciemniaków i bezmózgów, tylko dlatego, że wybrał sobie takie a nie inne żródło ciepła, jest z niego zadowolony i dzieli się takimi informacjami z innymi. Zaraz okazuje się, że to oszust i sprzedawczyk. A to wszystko w myśl idei z, którą masz zawartą w stopce drogi kolego. Tu masz następne podsumowanie Twojej działalności na forum. Jak Ci już nie raz pisałem, dla mnie jesteś tylko zwykłym uzależnionych od internetu forumowym pleciugą i manipulantem. Szkoda mi już mojego wolnego czasu na Ciebie. Opanuj się człowieku bo już tytuły Ci zabrano i stajesz się coraz większym ale forumowym pośmiewiskiem. Pionan wybacz że akurat Ciebie zacytowałem ale siebie jakoś mi nie pasuje tylko Arturo już tu sam dyskutuje czasami ze sobą Edytowane 29 Czerwca 2014 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Opanuj się człowieku bo już tytuły Ci zabrano i stajesz się coraz większym ale forumowym pośmiewiskiem. Pionan wybacz że akurat Ciebie zacytowałem ale siebie jakoś mi nie pasuje tylko Arturo już tu sam dyskutuje czasami ze sobą Przecież to ty kłamiesz,że 132m2 jest tańsze w budowie niż 125m2,ty kłamiesz,że nie musiałbym dobudować dodatkowego "wydzielonego miejsca na kocioł" za dodatkową kasę,to ty kłamiesz,że nie musiałbym postawić dodatkowego komina za dodatkową kasę. Pisz prawdę a nie kłam. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie matematyczne,kalkulator szwankuje czy w szkole nie nauczyli liczyć ? Zajarzyłeś o co chodzi z mieszkaniami czy dalej masz problem z moim kredytem ? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 29.06.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Tu masz następne podsumowanie Twojej działalności na forum. Jak Ci już nie raz pisałem, dla mnie jesteś tylko zwykłym uzależnionych od internetu forumowym pleciugą i manipulantem. Szkoda mi już mojego wolnego czasu na Ciebie. Opanuj się człowieku bo już tytuły Ci zabrano i stajesz się coraz większym ale forumowym pośmiewiskiem. Piona wybacz że akurat Ciebie zacytowałem ale siebie jakoś mi nie pasuje tylko Arturo już tu sam dyskutuje czasami ze sobą Pośmiewiskiem może nie, ale napinaczem i chamidłem napewno. Do tego "miszczem" matematyki, który firmę rozłożył w try miga. Gdzie powszechnie wiadomo, że w biznesie cyferki to podstawa. No chyba, że ta znajomość kończy się na dodawaniu, co kolega pięknie nam wszystkim tę umiejętność pokazał. Brawa dla niego, zuch chłopak. A tak poza konkursem. Artur, Ty posiadasz w ogóle jakichkolwiek znajomych? Jakoś nie mogę sobie tego wtobrazić, jak na imprezce wkręcasz ludziom o PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) A tak poza konkursem. Artur, Ty posiadasz w ogóle jakichkolwiek znajomych? Jakoś nie mogę sobie tego wtobrazić, jak na imprezce wkręcasz ludziom o PC. O pompie nie ale o bezobsługowym ogrzewaniu owszem. Pośmiewiskiem może nie, ale napinaczem i chamidłem napewno. Po prostu pokazuję nawet na własnym przykładzie dla pełnego zobrazowania czemu system na ekogroszek i jakikolwiek na paliwo stałe jest drogim systemem i czemu nawet mi mającego wegiel na wyciągnięcie ręki ten system się nie opłacał w domu,był poprostu za drogi,droższy niż prąd. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 29.06.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nie, nie pokazujesz. Obrażasz najczęściej ludzi, którzy mają inne zdanie niż Ty. Powoduje to kontrreakcję. Efekt jest taki jak napisał karoka i ja. Niestety niezbyt korzystny dla Ciebie.Nie zazdroszczę Twoim znajomym. Na imprezach o systemach grzania, nie ma co, ciekawy i fascynujący temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Nie, nie pokazujesz. Obrażasz najczęściej ludzi, którzy mają inne zdanie niż Ty. Powoduje to kontrreakcję. Efekt jest taki jak napisał karoka i ja. Niestety niezbyt korzystny dla Ciebie. Nie zazdroszczę Twoim znajomym. Na imprezach o systemach grzania, nie ma co, ciekawy i fascynujący temat. To że powoduje kontreakcję wśród sprzedawcy kotłów na ekogroszek,sterowników do kotłów czy sprzedawcy samego ekogroszka to się nie dziwię,bo oni wolą mieć przed sobą ciemną masę,której wciśnie wszystko,nawet jak nie chce to go ludzie błagają o to. Ale Ty jesteś inwestorem i powinieneś dla dobra innych inwestorów odpowiadać rozsądnie. Zatem pytanie do inwestora,masz rzut mojego domu ,w którym są pomieszczenia: 1.salon 2.sypialnie szt.3 3.hol 4.kuchnia 5.wiatrołap 6.pralnio-suszarnia Powierzchnia tych pomieszczeń wynosi 125m2,dom nie ma wolnego pomieszczenia na kocioł i nie ma osobnego komina a ogrzewanie jest bezobsługowe. Ile musiałbym ja i każdy inny inwestor zainwestować dodatkowo kasy i w co,żeby przejść na ogrzewanie obsługowe ekogroszkiem,oczywiście bez zmiany przeznaczenia dotychczasowych pomieszczeń bo oczywiście nie zamierzam rezygnować z żadnego. I następne pytanie,chcąc jeszcze przed budową ogrzewać ekogroszkiem i chcąc utrzymać w/w ilosć pomieszczeń o w/w powierzchni czy musiałbym posiadać jedno pomieszczenie więcej ? Jeśli tak poproszę o koszt takiego pomieszczenia lub o ile powiększyłby się koszt budwy domu zakładając system grzewczy na ekogroszek a nie bezobsługowy. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Przecież to ty kłamiesz,że 132m2 jest tańsze w budowie niż 125m2,ty kłamiesz,że nie musiałbym dobudować dodatkowego "wydzielonego miejsca na kocioł" za dodatkową kasę,to ty kłamiesz,że nie musiałbym postawić dodatkowego komina za dodatkową kasę. Pisz prawdę a nie kłam. Ja kłamię ? Twoje pomieszczenie numer 6 kotłownia, nazwana przez Ciebie pralnio-suszarnią też zostało wybudowane bo za darmo Ci go nikt nie dał tylko dla tego że tak sobie go nazwałeś, czyli oszczędności 0. Wcale nie potrzebujesz drugiego komina żeby podłączyć do niego kocioł groszkowy i kominek, przecież może być podłączone do jednego. Tak chwalisz się swoją operatywnością i jak to projekt sobie adaptowałeś wg. swoich potrzeb, czyli można, no nie ? Czyli znowu to Ty bajdurzysz bo komin wybudowałeś i oszczędności także w tym przypadku równe są 0. PLECIUGA i MANIPULANT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ja kłamię ? Twoje pomieszczenie numer 6 kotłownia, nazwana przez Ciebie pralnio-suszarnią też zostało wybudowane bo za darmo Ci go nikt nie dał tylko dla tego że tak sobie go nazwałeś, czyli oszczędności 0. Znowu,powoli,literka po literce: I następne pytanie,chcąc jeszcze przed budową ogrzewać ekogroszkiem i chcąc utrzymać w/w ilosć pomieszczeń o w/w powierzchni czy musiałbym posiadać jedno pomieszczenie więcej ? Jeśli tak poproszę o koszt takiego pomieszczenia lub o ile powiększyłby się koszt budwy domu zakładając system grzewczy na ekogroszek a nie bezobsługowy. Kłamiesz tym,że piszesz,że nie potrzebuje dodatkowego pomieszczenia na kocioł i że to nic nie kosztuje. Wcale nie potrzebujesz drugiego komina żeby podłączyć do niego kocioł groszkowy i kominek, przecież może być podłączone do jednego. I znowu kłamiesz,od kiedy do jednego komina może być podpięty kominek i kocioł ? Przecież kominiarz tego nie podpisze i stwarzasz zagrożenie dla użytkowników/ Zatem czekam na odpowiedzi na moje pytania od osób negujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Idąc dalej, manipulujesz cenami pomp, nie dalej jak kilka stron poleasz na podobny dom do Twojego pompę 7kW mając u siebie 9kW, manipulujesz cenami podając ceny z 8% VATem, czyli w wielu przypadkach namawiasz do łamania prawa i przepisów podatkowych.Pod ten link sobie zadzwonię ale w mniej oczekiwanym czasie bo mogłeś uprzedzić pewnie wspólników że jakiś tam karoka może dopytywać o wycenę.A może tak podrzucisz fakturkę za Swoją ? przecież jako vice-prezesa wszyscy znają Cię tu z imienia i nazwiska nawet, także nie masz nawet czego ukrywać.A może jako prezes bez faktury kupiłeś i teraz podajesz takie ceny ? jakoś ludzie co innego piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Idąc dalej, manipulujesz cenami pomp, nie dalej jak kilka stron poleasz na podobny dom do Twojego pompę 7kW mając u siebie 9kW, manipulujesz cenami podając ceny z 8% VATem, czyli w wielu przypadkach namawiasz do łamania prawa i przepisów podatkowych. Pod ten link sobie zadzwonię ale w mniej oczekiwanym czasie bo mogłeś uprzedzić pewnie wspólników że jakiś tam karoka może dopytywać o wycenę. Znowu kłamiesz.Jesteś kłamca jakich mało. Linki są z allegro i jest ich tysiące z VAT 8% z jakimkolwiek materiałem,zadzwoń do tych tysiąca sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 29.06.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Znowu kłamiesz.Jesteś kłamca jakich mało. Linki są z allegro i jest ich tysiące z VAT 8% z jakimkolwiek materiałem,zadzwoń do tych tysiąca sprzedawców. Ile zapłaciłeś za reku i dlaczego Miki nie chciał go sprzedać w takiej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Ile zapłaciłeś za reku i dlaczego Miki nie chciał go sprzedać w takiej cenie ? Bo to był reku powystawowy a czemu nie chciał go sprzedać po takiej cenie gadaj z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Kłamiesz tym,że piszesz,że nie potrzebuje dodatkowego pomieszczenia na kocioł i że to nic nie kosztuje. Ty także wybudowałeś takie pomieszczenie, tylko nazwałeś sobie pralnio-suszarnia, wybudowałeś nic nie zaoszczędziłeś !!! I znowu kłamiesz,od kiedy do jednego komina może być podpięty kominek i kocioł ? Przecież kominiarz tego nie podpisze i stwarzasz zagrożenie dla użytkowników/ Artur żebyś Ty zawsze był taki przepisowy. Nie dalej jak w tym tygodniu byłem w takim nowym domu, pomierzyć kotłownię, jest to takie przejście między mieszkaniem a garażem, był w planie kociołek gazowy. Tak świadomy inwestor widział co się dzieje na tym nowym osiedlu, jak znikają butle z gazem, jedna po drugiej, rurki niema i nie wiadomo czy i kiedy będzie. Pójdzie tam kociołek pelletowy wpięty z jednej strony do komina a z drugiej ma być kominek, jakoś nikt problemu tam z tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Pod ten link sobie zadzwonię ale w mniej oczekiwanym czasie bo mogłeś uprzedzić pewnie wspólników że jakiś tam karoka może dopytywać o wycenę. Masz jeszcze trochę linków z 8%: http://allegro.pl/drzwi-sosnowe-wewnetrzne-drewniane-z-montazem-i4293160269.html http://allegro.pl/klimatyzator-sinclair-ash-09aie-2-6-kw-z-montazem-i4339201557.html http://allegro.pl/junkers-ceraclass-zw-14dv-ae-z-montazem-slask-i4294380231.html http://allegro.pl/super-cena-okno-1465x1435-r-ru-z-montazem-i4296441117.html Dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.06.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Znowu kłamiesz.Jesteś kłamca jakich mało. Linki są z allegro i jest ich tysiące z VAT 8% z jakimkolwiek materiałem,zadzwoń do tych tysiąca sprzedawców. Ty podałeś ten link, nie ja. Piszą że na 8% a montaż wycenią, także pytam jak to możliwe że na fakturze piszą: Pompa XXX z montażem a za montaż dodatkowa kasa ? Oszuści i naciągacze jak i Ty, zresztą dlaczego mnie to mnie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.06.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) .Ty także wybudowałeś takie pomieszczenie, tylko nazwałeś sobie pralnio-suszarnia, wybudowałeś nic nie zaoszczędziłeś !!! naprawdę nie rozumiesz tekstu pisanego ? No to jeszcze raz,literka po literce,tym razem na czerwono: I następne pytanie,chcąc jeszcze przed budową ogrzewać ekogroszkiem i chcąc utrzymać w/w ilosć pomieszczeń o w/w powierzchni czy musiałbym posiadać jedno pomieszczenie więcej ? Jeśli tak poproszę o koszt takiego pomieszczenia lub o ile powiększyłby się koszt budwy domu zakładając system grzewczy na ekogroszek a nie bezobsługowy. Jakoś nikt z ekogroszków nie kwapi się do odpowiedzi na zadane pytania... Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts