Gość Arturo72 07.07.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Pompa ciepła i podłogowe - świetna sprawa dla leniwych. Warto tez analizować elektryczne - oczywiście domu zbudowanym z głową. A na deser jako dostawka porządna koza/kominek 3-4 KW i po sprawie. Kolego,trolujesz wszystkie wątki. Podobnie dla leniwych są elektryczne szyby i wspomaganie w aucie a w domu pralka,lodowka i zmywarka. Dla nie leniwych są korbki i silowanie się z kiera a w domu pranie i mycie naczyń nad strumyczkiem,kopczyk pod ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 07.07.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 .......kopczyk pod ziemią oksymoron jakby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 07.07.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Kolego,trolujesz wszystkie wątki. Arturo,taki tekst od ciebie-to depotyzm Pompka,albo nic co?Uważaj,abyś pompki na serducho nie musiał założyć. Ciśnienia już widzę nie trzymasz A ja spokojnie na CWU,100kg Jareta (550pln/tona) mam na jakieś +/- 55 dni.Policz szybko ile to za 24h mnie kosztuje.Dobry w liczeniu jesteś Aaaa i co by nie było,popiołek raz wyrzuciłem.Zero czyszczenia kotła. a jak pompka,ile tam już nastukała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.07.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 A ja spokojnie na CWU,100kg Jareta (550pln/tona) mam na jakieś +/- 55 dni.Policz szybko ile to za 24h mnie kosztuje.Dobry w liczeniu jesteś Aaaa i co by nie było,popiołek raz wyrzuciłem.Zero czyszczenia kotła. a jak pompka,ile tam już nastukała? A ja na spokojnie przez ostatnie miesiące średnio 2,5kWh na dobę cwu czyli 2,5*30*0,55=41,25zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 07.07.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 A ja na spokojnie przez ostatnie miesiące średnio 2,5kWh na dobę cwu czyli 2,5*30*0,55=41,25zł Ręce chyba tylko umyłeś Ale i tak cienki bolek jesteś. Jak pykniesz 1pln na dobę-pogadamy.A tak .... Idę się wykapać (nie pod prysznic) za jakieś 1-1,5 pln Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.07.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Arturo,taki tekst od ciebie-to depotyzm Pompka,albo nic co?Uważaj,abyś pompki na serducho nie musiał założyć. Ciśnienia już widzę nie trzymasz Pompka to tobie część mózgu zjadła odpowiedzialnego za rozumienie tekstu pisanego a może od tego syfu jaretowego czy kurzu z niego ? Ogrzewanie na prąd jest jak najbardziej zasadne ale stwierdzisz to sama po wykonaniu OZC. . Zostawić gaz a zmniejszyć rachunki poprzez izolację,podobnie radzę. Wszystko lepsze od syfu ekogroszkowego !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.07.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ręce chyba tylko umyłeś Ale i tak cienki bolek jesteś. Idę się wykapać (nie pod prysznic) za jakieś 1-1,5 pln Pozdrawiam. 300l schodzi standartowo do zera. W łazience nie mam prysznica tylko wannę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 07.07.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) 300l schodzi standartowo do zera. W łazience nie mam prysznica tylko wannę. A wannie '"słuchawa" i tylko aby zmoczyć ptaka .... A w salonie nie kominek tylko mała "kotłowenka"-no przyznaj się... Czytelni w salonie nie masz,po co ci klimat kominka? Edytowane 7 Lipca 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 07.07.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 A wannie '"słuchawa" i tylko aby zmoczyć ptaka .... A w salonie nie kominek tylko mała "kotłowenka"-no przyznaj się... Czytelni w salonie nie masz,po co ci klimat kominka? To ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.07.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) A wannie '"słuchawa" i tylko aby zmoczyć ptaka .... A w salonie nie kominek tylko mała "kotłowenka"-no przyznaj się... Czytelni w salonie nie masz,po co ci klimat kominka? Musiałbym się ekogroszek nazywać i nijaki Novy(TwojPan),który podnieca się jak zużyje o 1kg mniej syfu. Gdybym chciał oszczedzić to nie na komforcie tylko na taryfach i grzeję w G12 a nie w G11 i wtedy zużycie miesięczne energii spadłoby do ok.30zł za cwu czyli jak większość pompowców. Ale mnie to wali panie Novy,nie wyjadam g..a spod siebie jak wy i dla mnie 15 czy 20zł nie robi różnicy. Edytowane 7 Lipca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 07.07.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Ale mnie to wali panie Novy,nie wyjadam g..a spod siebie jak wy i dla mnie 15 czy 20zł nie robi różnicy. A to dobre światełko dla potencjalnych nabywców pompek.Co tam 20-30pln/mies.-ważne aby trendy. Ja bym tam chętnie wrócił do gadek z nietrzymaniem mocy 3-5kW (praca ciągła) dla kotów na eko.Mój kocioł i sterownik wali te mity.I co ty na to? Edytowane 7 Lipca 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.07.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 A to dobre światełko dla potencjalnych nabywców pompek.Co tam 20-30pln/mies.-ważne aby trendy. Ważne,żeby syfu z ekogroszka nie było w domu,ważne,żebym nie musiał dżwigać i niszczyć sobie kręgosłupa. To był mój priorytet przed budową,komfort ponad wszystko a przy okazji tania eksploatacja domu. Przez całe życie mieszkałem w bloku,gdzie za ogrzewanie miejskie płaciłem 2000zł na rok a za cwu ok.1500zł rocznie i nie narzekałem,dla mnie to norma,dla was koniec świata i musicie się posiłkować syfem i byle g..em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 07.07.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ważne,żeby syfu z ekogroszka nie było w domu,ważne,żebym nie musiał dżwigać i niszczyć sobie kręgosłupa. To był mój priorytet przed budową,komfort ponad wszystko a przy okazji tania eksploatacja domu. Przez całe życie mieszkałem w bloku,gdzie za ogrzewanie miejskie płaciłem 2000zł na rok a za cwu ok.1500zł rocznie i nie narzekałem,dla mnie to norma,dla was koniec świata i musicie się posiłkować syfem i byle g..em. Cienki bolo jesteś,w dodatku schorowany, przykro mi.Póki co jadę z koksem, jak najtaniej.Oszczędzam,by nie wybudować domu o nazwie kWh,jak Ty. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Porównywanie ogrzewania domu węglem do ogrzewania prądem (choćby PC), to jak porównywanie parowozu do elektrowozu. Ten pierwszy to skansen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ma sto lat i nadal dobrze działa w każdych warunkach dając zupełną niezależność od kogokolwiek poza ogrodzeniem działki. O to Ci chodziło? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Ja pamiętam, bo to było niedawno, że jak opadła szadź na część kraju, to WSZYSTKIE elektrowozy stanęły na ponad tydzień.Co cieńsze gałęzie i większość kabli położyła się na ziemi... Ale pamiętam też "fyfnaste" stopnie zasilania i zimy po -35stC.Była taka, że do tramwaju z przystanku to się schodziło w dół, tyle nawaliło śniegu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.07.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Zatem pora przenieść się do jaskini bo tam grad nie straszny dla dachówki a i ognisko nie zgaśnie.Co do aut to trzeba wrócić do korbek to komp nie będzie wariowal jak jakiś czujnik padnie no a przy okazji trzeba wywalic wszystkie poduchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Propagujesz EKOWIOSKĘ? Jest ich już trochę a ciągle nowe powstają... Dodaj weganizm i już będzie dla mnie nieakcepotowalnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.07.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Propagujesz EKOWIOSKĘ? Jest ich już trochę a ciągle nowe powstają... Dodaj weganizm i już będzie dla mnie nieakcepotowalnie. Adam M. Propaguje komfort zycia,korbki w aucie,syf z węgla w domu,mycie i pranie w strumyczku nie mają nic wspólnego z komfortem życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Arturo Cały problem sprowadza się do pojmowania naszej wolności!Ty w zamian za bardzo wygodną klatkę - oddajesz ją.Inni wolą swobodę, brak ograniczeń tam, gdzie tylko da się to wywalczyć, nawet kosztem własnego wysiłku.Ty budując tak, jak piszesz stajesz się w pełni zależny od warunków 'zewnętrznych".Jak one się zmienią - możesz sobie tylko popłakać! Pola manewru mieć nie będziesz żadnego!Nie rozumiesz, że inni tak nie chcą? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts