jogarek 08.04.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, jestem na etapie aranżacji pomieszczeń w mieszkaniu niżej przedstawionym - zastanawiam się czy nie spróbować wydzielić małej sypialni w mieszkanku. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że będzie to "klatka", ale każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.Jak widać wszystkie ściany są do ruszenia - łazienki jednak nie sposób jednak przesunąć.Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, zarówno jeśli chodzi o podział, a także te dotyczące umiejscowienia mebli. Zdaję sobie sprawę, że mieszkanie jest małe i małoustawne - dlatego tym bardziej doceniam ambitną inwencję. http://images62.fotosik.pl/859/883e448c4122e06dm.jpg Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez jogarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.04.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ile osób będzie mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 08.04.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 1, aczkolwiek zależy mi na wydzieleniu w jakiś sposób części sypialnej, jednak nic na siłę-dlatego szukam inspiracji. Rozważalem też opcję łóżka z szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.04.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Tylko nie łóżko w szafie! Moim zdaniem da się tu wydzielić małą sypialnię - masz dobry rozkład okien W sypialni łóżko 140-160x200 i duża szafa, wystarczy [ATTACH=CONFIG]253657[/ATTACH] Albo częściowa ścianka zasłaniająca łóżko: [ATTACH=CONFIG]253661[/ATTACH] Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 09.04.2014 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Właśnie o takim podziale myślałem-jak ta pierwsza opcja, jednak czy podzielenie 4,6 metra nie spowoduje, że obydwa pomieszczenia będą wąskie i klaustrofobiczne? Tego się obawiam.Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.04.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Bez ruszania łazienki, kuchnia też w obecnym miejscu. Sypialnia wydzielona z pokoju dzienego, który jest powiekszony przez otwarcie go na przedpokój i kuchnię. W kuchni urządzona sypialnia, aneks w pokoju dziennym. Korytarzyk podzielony na dwie wnęki - na szafę w sypialni i prysznic w łazience. Nie wiem o ile dokładnie można ścianę pomiędzy łazienką i sypialnią przesunąc bo chyba jest komin do piecyka w tamtym miejscu(?)... Drzwi do łazienki raczej suwane bo przedpokój jest wąski przy wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 09.04.2014 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 dzięki za propozycje @alicyjaraczej takie przemeblowania, jak w drugim projekcie nie wchodzą w grę - kuchnia praktycznie nie do ruszenia, jeżeli by było możliwe, to wtedy najpewniej zrobiłbym tak: http://images63.fotosik.pl/861/3944df7dcd6ceefcm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogarek 10.04.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Skorzystałem z kreatora i wyszło mi coś takiego: http://images63.fotosik.pl/866/05b197fc0d16c566m.jpg Oczywiście lekkie modyfikacje muszą być (m.in. pralka w łazience, drzwi przesuwne między pokojami)Wydaje mi się, że ciężko będzie wycisnąć coś więcej z tego układu i metrażu. Wszelkie opinie, wskazówki, jak i reprymendy mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.04.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Drzwi do mieszkania otwierają się do wewnątrz.Kiepski pomysł na kuchnie - co za osobno stojąca szafka? Czemu bez zabudowy pod oknem?Brak miejsca do przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skoczekTosia 15.04.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ja bym wybrała tą częściową ściankę o któej pisałeś, plus postawić regał czy komodę tak zeby osłaniała łóżko od reszty, i masz gotowy przytulny kącik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martii Bogudzka 16.07.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 @jogarek - dla jednej osoby znalazłam fajny pomysł na http://www.kolodziejszmyt.com/blog/5-porad-jak-urzadzic-male-mieszkanie-na-przykladzie-stadshem.phtml - chodzi mi o sypialnie na antresoli wiem że to niestandardowe no i zależy od wysokości pomieszczenia ale w wyższych mieszkaniach wydaje mi się genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts