stanislawsto 23.05.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Witam! Nabyłem działkę pod miastem i zamierzam pod koniec lata rozpocząć budowę. Obecnie jestem na etapie szukania odpowiedniego projektu i właśnie wpadł mi jeden do ręki, znalazłem go w "Dobrym Domu", a nazywa się "Luna" z "Domusa" http://www.domus.wroc.pl/Luna.html.Bardzo proszę o wszelkie opinie na temat pracowni, może ktoś już kupił ten dom, albo jakiś inny z "Domusa" ?Z góry serdecznie dziękuję. Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksymilian 23.05.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Jakiś czas temu kupiłem w "Domusie" projekt tego domu i niedługo będę kończył w nim więźbę. Co do pracowni to nie mam zastrzeżeń, profesjonalna obsługa, projekt w porządku. Pracuję w branży budowlanej, więc służę merytoryczną pomocą. Ps. Cieszę się, że też ci się podoba ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donatka 23.05.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Ja kupiłam "Plutona" i tez jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej L. 23.05.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Ja kupiłem "Merkurego" i spoglądam na niego. Ale tak naprawdę, niedawno nabyłem Lunę, właśnie czekam na pozwolenie na budowę. „Domus” jest rzetelną firmą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 24.05.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 W ogóle w Domusie mają bardzo ładne domy. Ja myślałam nad Merkurym ale wybraliśmy coś innego. Zresztą jeszcze projektu nie kupiliśmy więc sprawa jest otwarta (kupimy dopiero po całkowitym uzbrojeniu terenu a to jak wiadomo trwa). Luna jest bardzo ładna ale moim zdaniem jest jeden problem. WC w kuchni. Poza tym chyba wezmę go pod uwagę "jako projekt do dalszego rozpatrzenia" pozdrMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksymilian 25.05.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Zgadzam się z Magdą, co do problemu WC w kuchni. Ja zamieniłem WC ze spiżarnią, dzięki temu mam WC tuz przy wejściu (szczególnie przydatnie, kiedy pracuję przed domem i muszę umyć ręce), natomiast dzięki temu mam wielką spiżarnię dostępną tylko z kuchni. Co do wentylacji tych pomieszczeń to zamieniłem murowany komin z kanałami went. na anemostaty z wywietrzakami kalenicowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksymilian 25.05.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Witam! Cieszę się, że trafiłem na tak fachowe opinie i porady serdecznie dzięki wszystkim. Na WC w ogóle nie zwróciłem uwagi, ale teraz jestem przekonany do twojego pomysłu Maksymilianie. Gratuluję talentu Donatce i Andrzejowi, chętnie się dołączę do kącika poezji prostej: Jak wybuduję chałupę to zrobię zupę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanislawsto 25.05.2004 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Witam!Dięki Maksiu za twoją poradę co spiżarni i WC, ale po twoim ostatnim tekście odczułem pewne zakłopotanie i niepokój co do twojej poczytalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nkora 13.02.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam, czy znajdzie się ktoś , kto wybudował Lunę i mógłby przysłać jakieś foty. Bardzo mi się ten projekt podoba, ale jak to bywa, w rzeczywistości może wyglądać zupełnie inaczej. Widziałam na forum,że temat się pojawił, ale dość dawno. Trochę czasu minęło, więc może ktoś już skończył budowę, a może ktoś jest w trakcie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia8 30 21.06.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Czepnęłam się jak pijany płotu ale... drodzy forumowicze czy ktoś z Was wybudował Lunę z pracowni Domus?Sami wiecie,że na obrazkach to i diabeł aniołem może się wydawać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 11.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 witam serdecznie chciałam się dowiedzieć czy ktoś z was budował dom według projektu LUNA z pracowni Domus ponieważ kupiłam ten projekt ale niestety nie mogę go budować ponieważ w planie zagospodarowania jest określone że tylko dachy dwuspadowe no i dwa tysiące w plecy ale bardzo podoba mi się ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 12.10.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 dlaczego w plecy?wymień go w tej pracowni na inny projekt z dachem 2 spadowym, myślę że powinni Ci go przyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.10.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 niestety nie mogę go budować ponieważ w planie zagospodarowania jest określone że tylko dachy dwuspadowe no i dwa tysiące w plecy ale bardzo podoba mi się ten projekt Ale też i zaoszczedzono Ci sporo pieniędzy. Podobny dach kosztował mnie prawie 100 tysiecy zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klementynka78 09.07.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam, jakiś czas temu zdecydowaliśmy się,moim mężem (Staszkiem zresztą), wybudować dom 15 km od Wrocławia. Po kilkutygodniowych poszukiwaniach znaleźliśmy ten jedynytzn. Lunę z wrocławskiej pracowni Domus. Nasz problem polega na tym, że nie możemy się zdecydować na konkretny wariant: jedno czy dwugarażowy. Póki co mamy jeden samochód, a drugi jeśli się pojawi może stać przed albo obok domu, ewentualnie można dobudować w przyszłości wiatę. Mój Staszek jednak woli wariant droższy czyli z dwoma garażami. Proszę życzliwych forumowiczów o poradę. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej kwestii, to będę bardzo wdzięczna. Proszę również o uwagi (nawet te krytyczne) odnoszące się do naszego wyboru, bo podobno przed kupnem można dokonać drobnych zmian w projekcie...Pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli - Klementynkahttp://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=29 - Luna Ihttp://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=95 - Luna II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 10.07.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 W wersji z garażem jednostanowiskowym jest miejsce tylko na samochód.Szybko się okaże (tak jak u mnie):- gdzie postawić rowery, motor, taczkę, kosiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klementynka78 10.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Chyba masz rację, powoli skłaniam się do tej decyzji, szczególnie kiedy weźmie się pod uwagę sprawę rowerów, nart itp.Jeszcze raz dziękuję za życzliwą pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Bezwzględnie zdecyduj się na wariant z dwoma garażami - jak sama napisałaś kiedyś pojawi się drugi samochód - i co wówczas jak wybierzesz projekt z jednym garażem ?? Poza tym większy garaż to więcej miejsca - a ono zawsze Ci się przyda ... W pojedynczym garażu obok samochodu już niewiele się zmieści - a w podwójnym ... Wiem co mówię - kiedyś ,kiedyś miałem podobny dylemat z domkiem Orion ( też z pracowni Domus ) - wybrałem wariant z podwójnym garażem - teraz sobie nie wyobrażam że kiedyś mógłbym wybrać inaczej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klementynka78 11.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Już podjęłam decyzję. Oczywiście na wersję z dwoma garażami. Zresztą ta wersja Luny zawsze podobała mi się bardziej, a bałam się dodatkowych kosztów. Jednak jak się później okazało, są one znikome w porównaniu z całą inwestycją.Pozdrawiam wszystkich „domkowiczów”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia.amol 11.07.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj klementynko, gratuluję Ci wyboru projektu. Luna, a szczególnie ta z dwoma garażami prezentuje się doskonale. Ja jestem w trakcie budowy piętrowej Śnieżki z Archipelagu. Trochę teraz żałuję, że nie wpadłam wówczas na Lunę zm - pracowni Domus, jest z jednym garażem i ma niecałe 12m szerokości, po małej korekcie pewnie zmieściłaby się na mojej działce. Pozdrowionka – Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts