Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe z przeszkleniem - jak zabezpieczyć do ubezpieczenia??

.migotka.

Recommended Posts

Do domu chcemy wstawić drzwi drewniane z przeszkleniem i dodatkowo z przeszkloną nieotwieraną dostawką boczną.

Jak zabezpieczyć takie drzwi przed otwarciem przez wybicie szyby?

Pytam po pierwsze ze wzglęsu na zdrowy rozsądek, a po drugie: takie mam wymagania ubezpieczyciela...

Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zrezygnowanie z zamykania od środka za pomoca przesówki, a zamykanie zawsze na klucz - ale to chyba strasznie niewygodne na codzień??

No nie będę ukrywać, że moim zdaniem to tez bez sensu, ale z OWU się nie dyskutuje, dla mnie jednej raczej nie zmienią. Jak chcę skorzystać z ub od kradzieży, to musze coś wymyślić sensownego. Drzwi pełych nie chcę, zresztą i tak pozostłby problem tej dostawki.

A kupić za parę stów ubezpieczenie od kradzieży i w razie zdarzenia dowiedzieć się, że mi nic nie wypłacą, bo drzwi były nieodpowiednie to dopiero pomyłka.

no cóż od debilizmie przepisów ubezpieczeniowych zostało napisane , dodam, że bramy garażowe też są łatwiutkie do sforsowania, a dla tych co chcą się i tak się dobrze zabezpieczyć, do rozwagi podam przykład klienta u którego naprawialiśmy elewację i tynk wewnętrzny po włamie bo....nie mogli drzwi i krat sforsować normalnie, to podpięli do auta terenowego linę stalową i wyrwali super osadzoną kutą kratę stalową z....3m2 ściany. Chyba tylko dobra ochrona, z niezłym pakietem ubezpieczeniowym, pozwoli spokojnie przebywać poza domem.