.migotka. 08.04.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Do domu chcemy wstawić drzwi drewniane z przeszkleniem i dodatkowo z przeszkloną nieotwieraną dostawką boczną. Jak zabezpieczyć takie drzwi przed otwarciem przez wybicie szyby? Pytam po pierwsze ze wzglęsu na zdrowy rozsądek, a po drugie: takie mam wymagania ubezpieczyciela... Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zrezygnowanie z zamykania od środka za pomoca przesówki, a zamykanie zawsze na klucz - ale to chyba strasznie niewygodne na codzień?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.04.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Zapytaj ubezpieczyciela czy przeszklenia z szyby typu P4 (szkło 4mm + 4 warstwy folii + 4mm szkła) spełniają ich warunek zabezpieczenia. W zasadzie nie do wybicia. BTW, a pozostałe okna / drzwi balkonowe też masz mieć zabezpieczone przed otwarciem od wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 09.04.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ten wymóg dotyczy tylko drzwi wejściowych, tarasowych nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 09.04.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Zawsze rozwala mnie wydawanie w domu grubej kasy na drzwi antywłamaniowe. Tylko idiota by sie z nimi bawił a nie wszedł przez okno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 09.04.2014 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 No nie będę ukrywać, że moim zdaniem to tez bez sensu, ale z OWU się nie dyskutuje, dla mnie jednej raczej nie zmienią. Jak chcę skorzystać z ub od kradzieży, to musze coś wymyślić sensownego. Drzwi pełych nie chcę, zresztą i tak pozostłby problem tej dostawki. A kupić za parę stów ubezpieczenie od kradzieży i w razie zdarzenia dowiedzieć się, że mi nic nie wypłacą, bo drzwi były nieodpowiednie to dopiero pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 09.04.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 no cóż od debilizmie przepisów ubezpieczeniowych zostało napisane , dodam, że bramy garażowe też są łatwiutkie do sforsowania, a dla tych co chcą się i tak się dobrze zabezpieczyć, do rozwagi podam przykład klienta u którego naprawialiśmy elewację i tynk wewnętrzny po włamie bo....nie mogli drzwi i krat sforsować normalnie, to podpięli do auta terenowego linę stalową i wyrwali super osadzoną kutą kratę stalową z....3m2 ściany. Chyba tylko dobra ochrona, z niezłym pakietem ubezpieczeniowym, pozwoli spokojnie przebywać poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts