Tomasz Brzęczkowski 09.04.2014 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) To skąd pomysł łączenia CO z CWU? I skąd tak gigantyczny rachunek? 3200zł! Mniejsze rachunki płaci się bez pompy na ogrzewanie domu! Może inaczej rozumiem tanio? Tak, więc jeszcze dopytam: co znaczy " tanie CO"? Ps - i jeszcze jedno - skoro Pan już ma - to po co przeszkadza w wątku? Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.04.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 To skąd pomysł łączenia CO z CWU? I skąd tak gigantyczny rachunek? 3200zł! Mniejsze rachunki płaci się bez pompy na ogrzewanie domu! Może inaczej rozumiem tanio? Tak, więc jeszcze dopytam: co znaczy " tanie CO"? Ps - i jeszcze jedno - skoro Pan już ma - to po co przeszkadza w wątku? Ja nie przeszkadzam, ja tylko wyczulam innych żeby głupot nie czytali. A odnośnie twojego czytania ze zrozumieniem to chyba nie wszystko halo, skoro uważasz że 3200 to na CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.04.2014 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Szanowny Panie 3200 za prąd do ogrzewanie i cwu z pompą ciepła w domu 133 m2 to nie jest możliwe - tak ogromnych rachunków nikt nie płaci . A skoro Pan chce przeszkadzać - to trudno ! Wolny kraj. Przyzwyczaiłem się, że Ci co źle budują nie chcą by inni mili lepiej - taki to już urok na wszystkich forach budowlanych. Dodam Panu jeszcze, że gdyby jakiś inwestor ( a robię instalacje od ćwierć wieku) zapłacił za ogrzewanie i wodę w 133m2 domu - 3200zł - dawno by tu mnie opisał! Może więc Pan się głupot naczytał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 09.04.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Szanowny Panie 3200 za prąd do ogrzewanie i cwu z pompą ciepła w domu 133 m2 to nie jest możliwe Trzeba czytać ze zrozumieniem, wiem to trudna sztuka, ale Liwko ma napisane że 3200 zł to CO, CWU i prąd bytowy (określony jako pozostałe) Hę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.04.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Liwko rozmawiasz z cyrkowym dinozaurem... Byl leonard a teraz tylko klimatyzatory... Innych PC nie ma... Nie dopuszcza mysli o np 4 kW PC P/W lub 3-13kW G/W..., I pamietaj system utrzymywania temp... Nie do grzania! Co ciekawsze on tym steruje co do 0.1* Taki wesoly handlarz... Spoko spoko, już raz miałem go w ignorowanych. Dałem mu drugą szansę, ale widać że nie było warto Klik, i do pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 09.04.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ma Pan zabudowana instalację? Jest dojście do skrzynki rozdzielczej? Skrzynka rozdzielcza nawiewna i wywiewna są na stryszku nie obudowane. Jest dojście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.04.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ja cię pierdzielę, ten dział też zaśmiecił ale poruta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 10.04.2014 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Skrzynka rozdzielcza nawiewna i wywiewna są na stryszku nie obudowane. Jest dojście. Jak są kanały tak przewymiarowane - może Pan podłączyć chłodzenie - Będzie zdecydowanie lepiej niż z gwc i dogrzeje, Najwyżej kupi Pan nawilżacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 10.04.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Jak są kanały tak przewymiarowane - może Pan podłączyć chłodzenie - Będzie zdecydowanie lepiej niż z gwc i dogrzeje, Najwyżej kupi Pan nawilżacz. Ten "schemat" który zamieściłem z sprzężeniem zwrotnym jest ok ? Proszę się trollami nie przejmować ... ciężki rok ... wszędzie k.pa Na tym forum jedynie rygor z elektrody jest ratunkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 10.04.2014 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Ten "schemat" który zamieściłem z sprzężeniem zwrotnym jest ok ? Proszę się trollami nie przejmować ... ciężki rok ... wszędzie k.pa Na tym forum jedynie rygor z elektrody jest ratunkiem ... Może Pa się pokusić o trójnik z przepustnicą przez pompą. Część powietrza może być brana z głównego przedpokoju. Chodzi i w miarę stabilną wentylację. Np. wentylacja chodzi na 120m3/h a grzanie czy chłodzenie ma modulowany strumień. Ale... zaznaczam - nigdy tego nie praktykowałem. Część powietrza będzie z recyrkulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts