Gość Arturo72 09.04.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jak napisałem, ja pracuję Arturek zawodowo, sprzedam piec to sobie dorobię i nie latam jak popieprzony cały dzień po forum jak Ty z Twoim kolegą. Jeśli bym żył z tego to bardziej mi by pasowało tak latać jak Wam, a rzadko piszę, choć mam profil. Ze dwa dni chyba ani jednego posta, a Ty ile ? To nie upoważnia Cię do kłamstw ! Wyśpij się ale nie kłam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.04.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jeśli masz możliwość zrobienia wylewki a nie chcesz prądu i lepszej izolacji czyli zapotrzebowanie na ciepło wzrośnie do 60-70kWh/m2/rok co w Twoim domu da max.7000kWh za c.o+3000kWh za cwu czyli w sumie 10000kWh. Przy pompie powietrze-woda bo tutaj to najrozsądniejsze rozwiązanie jeśli chodzi o typ pompy przy wylewce to Twoje 10000kWh da max.4000kWh i spokojnie możesz grzać w II taryfie czyli roczne rachunki za c.o+cwu to ok.1200zł Pompa ciepła,sądzę,że 7kW by stykła czyli koszt ok.14tys.zł+zasobnik cwu 300l ok.2tys.zł i montaż tego ok.3tys.zł. O tym jakoś dziwnie zapomniałeś, nie ? Jak zwykle kręcisz jak chcesz mały kłamczuszku. Co ja piszę ? mały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.04.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) O tym jakoś dziwnie zapomniałeś, nie ? Jak zwykle kręcisz jak chcesz mały kłamczuszku. Co ja piszę ? mały ? Jak Ci napisałem,przedstawiam wszystkie opcje najlepsze dla inwestora i najbardziej zasadne ekonomicznie a Ty oszukujesz i wciskasz tylko i wyłącznie to co sprzedajesz choćby było to najbardziej nie opłacalne dla inwestora. To inwestor ma wybrać sobie wśród różnych opcji a nie Ty masz mu wciskać kit. Ty masz mu uczciwie przedstawić co i jak a nie oszukiwać,że tylko Twój produkt jest najlepszy ! Ja przedstawiłem cztery warianty a ty co ? Tylko swój badziew...czym ewidentnie oszukujesz inwestora. Tym zacytowanym postem,ponownie kłamiesz ! Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.04.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 To nie upoważnia Cię do kłamstw ! Wyśpij się ale nie kłam ! A w czym ja tam kłamię ? że pracuję ? Autobus służbowy stoi na mojej posesji bo zaczynam i kończe z domu. Że siedzisz cały dzień na forum do ciemnej nocy ? przecież wszyscy widzą. Wystarczy przejrzeć tylko dzień dzisiejszy ze 3 wątki, ila ja napisałem i kiedy tez widać. Gdzie skłamałem ? Napisał karoka65 Zobacz post Jak napisałem, ja pracuję Arturek zawodowo, sprzedam piec to sobie dorobię i nie latam jak popieprzony cały dzień po forum jak Ty z Twoim kolegą. Jeśli bym żył z tego to bardziej mi by pasowało tak latać jak Wam, a rzadko piszę, choć mam profil. Ze dwa dni chyba ani jednego posta, a Ty ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.04.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) A w czym ja tam kłamię ? że pracuję ? Autobus służbowy stoi na mojej posesji bo zaczynam i kończe z domu. Że siedzisz cały dzień na forum do ciemnej nocy ? przecież wszyscy widzą. Wystarczy przejrzeć tylko dzień dzisiejszy ze 3 wątki, ila ja napisałem i kiedy tez widać. Gdzie skłamałem ? Mnie to wali co robisz,traktuj inwestora tak jakbyś był nim osobiście,tak jak ja to robię. Tylko tyle od Ciebie wymagam i tego będę się trzymał. Każdy oszukańczy Twój post będzie z ripostą wyjaśniającą,że oszukujesz inwestora i przedstawiasz mu nie zasadne ekonomicznie rozwiązanie. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.04.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 To inwestor ma wybrać sobie wśród różnych opcji Tak tu masz rację, nie Ty czy ja. Eko groszek czy kocioł zasypowy z buforem to też opcje. Ty chcesz żeby poznał tylko Twoje. Samolub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 09.04.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Tak tu masz rację, nie Ty czy ja. Eko groszek czy kocioł zasypowy z buforem to też opcje. Ty chcesz żeby poznał tylko Twoje. Samolub Jak najbardziej,jeśli przedstawisz to na liczbach to pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.04.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Każdy oszukańczy Twój post będzie z ripostą wyjaśniającą,że oszukujesz inwestora i przedstawiasz mu nie zasadne ekonomicznie rozwiązanie. Wiesz gdzie ja mam Twoje riposty ? Pohamuję się. Gdzie ja go oszukałem ? Przedstawiłem dodatkowe opcje, przecież pytał, zacytować gdzie ? Z resztą nic nie robisz cały dzień to sobie znajdź. Dobranoc Artur Nawracaj, nawracaj, bo coś marne efekty masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.04.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Kilka dni mnie nie było ale widzę dalej to samo ) wiecie co? zaczyna już mnie to nudzić....zawsze tak się kończy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek88 12.04.2014 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Piotrek42 ja tu raczej jestem rzadko i nie miałem świadomości, że Ci Państwo tak się nie lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 12.04.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Piotrek42 ja tu raczej jestem rzadko i nie miałem świadomości, że Ci Państwo tak się nie lubią Konflikt interesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.04.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ty a może Ty teraz z Liwko spółę założyłeś bo widzę od rana do ciemnej nocy na forum ludzi nawracacie do pompek ? Ja jak każdy normalny człowiek pracuję, czasem jak mam chwilę to z fona coś przeczytam, także ta Wasza wzmożona aktywność jakaś dziwna mi się zdaje. Z czego taki człowiek żyje, spłaca zaje..sty kredyt i nic nie robi cały dzień tylko na forum bazgroli pierdoły. Karoka, dlaczego robisz syf z wątku? Rób go w swojej kotłowni bo w głowie nie musisz. Do autora wątku. Ociepl dobrze dom i grzej wszystkim, byle nie paliwami stałymi. Bądź panem w swoim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.04.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Piotrek42 ja tu raczej jestem rzadko i nie miałem świadomości, że Ci Państwo tak się nie lubią Jeśli planujesz wydać 15-20 tys. zł na instalację, to wydaj z tego jak najwięcej na ocieplenie ścian i innych przegród, jeśli możesz. jakie są okna? skonsultuj to z kimś mądrzejszym niż użytkownicy forum i sprzedawcy węgla albo kotłów na węgiel (zrób OZC), żeby wybrać najlepszą opcję. zapłacisz 300-400 zł za ten luksus i potem świadomie dobierzesz ogrzewanie. na ile osób CWU i czy z wanną? przy tak małej powierzchni i spodziewanej kwocie za ogrzewanie może być zasadny bufor z grzałką grzany w drugiej taryfie, pomimo że to nie nowy dom. ewentualnie LPG, ale tu musiałby się wypowiedzieć ktoś inny. z pompą ciepła ciężko, bo pewnie będzie problem z brakiem podłogówki, a to powoduje że inwestycja może być droga a efektywność nie do końca odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts