Anja_ 09.04.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, niedawno wprowadziłam się do starej przedwojennej kamienicy, powoli zaczęłam ją remontować, i do dnia dzisiejszego wszystko szło dobrze...Za dobrze... Przejdę do konkretów nie mam pojęcia czym (jak) mam wyrównać podłogę w jednym z pokoi?Pokój ma wymiary 3.8m na 6m, nierówność wynosi około 55-60mm (opada przy ścianach), podłoga to deski pomalowane farbą olejną a na nich dykta i na to chciałam położyć panele aczkolwiek nie sądziłam że podłoga ma aż takie odchyły. Dodam tylko że chciałabym uniknąć zerwania podłogi z uwagi na to że mogłabym zniszczyć swoją dotychczasową pracę (regipsy na stelażach), mało tego w górę tez z nową podłogą też nie mogę iść za wysoko ponieważ pomieszczenie jest bardzo niskie.Będę wdzięczna za każdą radę, Pozdrawiam Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DREWIX 10.04.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Hej Anja, co do tej podłogi to ja bym położył płyte OSB na cieńkim ruszcie , a potem na to podkład i panele. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 11.04.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 hej ania.. nie rob tego. Największym zboczeniem jest zakryc nadajace sie do odnowienia piękne drewno jakims wyrobem laminowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anja_ 17.04.2014 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Dziękuję za podpowiedzi, powiem wam szczerze że stare kamienice mają dużo ograniczeń! człowiek nie może zbytnio obciążyć stropu (wylewka), na poddaszu sufity są niskie, skosy, ściany krzywe (swoją drogą krzywizna ścian po źle położonym tynku, ja mam jeszcze szczytową ścianę postawioną pod skosem tak że żadnego mebla w rogu nie ustawię), podłoga to istne fale, do tego przechodzące tu i tam kominy i nieszczęsne piece kaflowe. Nie wspomnę o ograniczeniach finansowych i o tym że gdy się robi remont to trzeba gdzieś mieszkać więc nie może on trwać zbyt długo, na szczęście na głowę mi jeszcze nie kapie A co do tematu to zdecydowałam się położyć płyty OSB mam nadzieję że trochę poleżą, ale następnym razem zrywam podłogę i robię od początku piękną drewnianą podłogę. pozdrawiam Anja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts