andrzej_ar 10.04.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 WitajcieMam spory problem jak się okazuje patrząc na mnogość sprzętu na rynku. Poszukuję do mieszkania w bloku (= cichy sprzęt) pralki do której mam zamiar kupić suszarkę która będzie postawiona na pralce.Chciałbym żeby najlepiej sprzęt był tej samej firmy,Na pralkę myślę przeznaczyć kwotę do około 1700złCo pralka powinna mieć :- automatykę wagową- blokadę przycisków (mały klonik szalejący i włączający wszystko co się da),- wsad 7-8 kg (5cio osobowa rodzina)- program do prania rzeczy sportowych - i córa i ja troszkę uprawiamy sport więc przepierka po treningu rzeczy szybka wskazana- cicha praca - czyli chyba najlepiej ponoć silnik inwertorowy - możliwość dokładania wirowania/płukania do programów i najlepiej też możliwość ekstra programu wirowanie/płukanie- klasa sprzętu : wirowanie min. B pranie min. A- o ile to możliwe rozbieralny bęben tak aby można wymieniać same łożyska a nie wyrzucać pralki od razu (to z czytania różnych opinii że dużo pralek to jednorazówki)Marki jakie rozważała żona to : Bosch, Elektrolux, Siemens,Nie chce zdecydowanie AmicaA marki typu LG i Samsung kojarzą jej się z telefonami a nie z pralkami. No i co ważne - żeby suszarkę w rozsądnej cenie dało się do tego dopasować tego samego producenta.Z racji tego że zakup będzie musiał być szybko robiony proszę o pomoc/opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 11.04.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witajcie (...) Amica faktycznie nie LG i Samsung mogłyby Cię bardzo zaskoczyć Pewniakami jednak będzie BSH (Bosch / Siemens) z tak przykładowo z Boscha pralki z linii WAS2xxxx WAQ2xxxx i WAK2xxxx jeśli planujesz suszarkę to nie upieraj się przy klasie wirowania B - 1200 obr. wystarczy Ci w zupełności Zastanów się czy dasz radę "łyknąć" oba urządzenia na raz - powinieneś wtedy za symboliczną złotówkę dostać łącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 20.05.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 podzielam zdanie przedmówcy, LG i Samsung są teraz już coraz bardziej kojarzone ze sprzętem agd. Spotkałem niedawno znajomego, który pracuje w sklepie z agd, rtv to mówił, że właśnie sporo im schodzi pralek lg, electrolux i bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcosK 10.06.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 skoro LG i Samsung kojrzą sie z telefonami to bosh powinen byc np. z elektronarzędziami a siemens tez z telefonami . Nie ma juz niestety producentów którzy specjalizują sie tylko w pralkach. A to że producentem jest LG czy Samsung to nie oznacza, że sprzęt bedzię gorszy, ja osobiscie stawaiam LG wyżej niż Siemensa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts