Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O kim będą następne odcinki serialu?

Luśka

O kim będą artykuły w Muratorze?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. O kim będą artykuły w Muratorze?

• Krakowiacy
      0
    • G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stawiam na poetów. Jeżeli Redakcja jeszcze na to nie wpadła, to pewnie podchwyci pomysł Luśki.

Może z tego wyjść całkiem ciekawa opowieść o ludziach z głowami w chmurach i ich domach ze stabilnymi fundamentami.

Zderzenie romantycznej wzniosłości z pozytywistyczną pracą u podstaw. :)

Pomysłow może być cała masa:

1. "z przedszkola na budowę" - czyli budujące przedszkolaki

2. "podaj cegłę albo pień" - czyli budujący leśnicy

3. "panie, ten tego... no jak to było.. a już wiem cegłę poproszę" - czyli budujący 100-latkowie

4. "za górami za lasami" - czyli budujący się na odludziu

5. "waterhouse" czyli budujący sie na wodzie

6. "jak ze sznurka, konewki i starej dętki zbudować dom" - czyli historia budowy MacGyver'a

starczy czy mam pisać dalej?

Budowanie na ekranie - czyli Grazyna Torbicka przedstawia.

A tak w ogóle to BARDZO przydałby się jakiś program TV sponsorowany przez Muratora nt budowy, technologii, urządzenia wnętrz, ogrodów, etc. Nie rozumiem dlaczego mamy kilkanaście programów o gotowaniu - czy Polacy tylko gotują? Dlaczego TV nie chce robić programów budowlanych? Przecież każdy Polak mieszka, każdy urządza, wielu robi ogrody. O ogrodach są wyłącznie angielskie programy - my nie mamy tyle kasy, mamy inne warunki, nawet nieco inną florę i warunki glebowe, dlaczego nie ma w ogóle programów na ten temat? Nawet jak ktoś nie ma ogrodu, to przecież większość narodu ma balkon.

Droga redakcjo - apeluję żeby wrócić do Muratora w TV ale nie w np. środę o 10 rano - bo wtedy TV oglądaja wyłącznie gospodynie domowe - ale w rozsądnych porach.

A Muratorze wiecej o zmianach prawnych, kruczkach prawnych, wydawaniu warunków zabudowy, planach, warunkach przyłączeniowych - o tym można w kółko bo to się zmienia. O instalacjach - baterie, kolektory; mnie interesowałoby coś na temat łączonych instalacji - kominek z płaszczem, kolektory plus piec co.

Jestem za BK z PROGRAMEM TV co to za problem nagrać jedną lub wiecej miejsc gdzie sie buduje tylko która Telewizja by to nadawała

MOŻE JEDEN W POLSCE BEDZIE DOMEK DOBRZE WYBUDOWANY :lol: :lol: :lol: jak Murator bedzie go doglądał :lol: :lol:

OOO już widze murarz w czerwonych ogrodniczkach i firmowych czapeczkach MURATORA mi sie zdaje że w takich ubrankach to chyba tylko w YTONGU można murować :p bo by było szkoda zachlapać tak na marginesie JAK BYM MIAŁ TAKIE UBRANKA to bym do betoniarki nie podchodził zal by był WIEC JAK MACIE ZBEDNE UBRANKO niema sprawy REDAKCJO bede nosił dumnie wasze logo oczywiście GRATIS

WYMYŚLIŁEM NOWY TEMAT jaki może sie ukazać pt. BUDUJĄCY BEZROBOTNI :D :lol: chyba jeszcze taki tytuł nie padł co ??

POZDRAWIAM ARi :wink:

To ja też mam wniosek.

Żeby Murator przestał dyskryminować kobiety.

Bo gustowne czerwone ubranka to tylko niezgrabne ogrodniczki dla chłopów.

A jak wynika z lektury Forum, znakomita część (co najmniej połowa) to kobiety - patrz np. wątek o samotnych inwestorkach.

Ja wnioskuję o czerwone minióweczki na budowę, do tego jakieś ładne kobiece T-shirty, może torebki z logo Muratora? :wink:

Muratorze - apeluję o polityczną poprawność! :D

To ja też mam wniosek.

Żeby Murator przestał dyskryminować kobiety.

Bo gustowne czerwone ubranka to tylko niezgrabne ogrodniczki dla chłopów.

A jak wynika z lektury Forum, znakomita część (co najmniej połowa) to kobiety - patrz np. wątek o samotnych inwestorkach.

Ja wnioskuję o czerwone minióweczki na budowę, do tego jakieś ładne kobiece T-shirty, może torebki z logo Muratora? :wink:

Muratorze - apeluję o polityczną poprawność! :D

Zawsze można w tych ogrodniczkach obciąć nogawki i zrobić, równie powabne jak minióweczki, ogrodniczki-shorty :lol:

Protestuję.

Dlaczego redakcja nie kieruje marketingu do kobiet - przerabiane ogrodniczki zawsze pozostaną chłopskimi spodniami.

Mini to mini a nie jakieś tam chłopskie ciuchy.

Kobiety - wzywam do poparcia mojego politycznie poprawnego apelu!

Żądamy powabnych ciuszków na budowę!

Z logo Muratora.

A może seria kosmetyków - tylko nie wiem jaka nuta zapachowa ...

Witam znów sie zgodze za BK :D

Ale Tobie schlebiam BK :wink: MASZ MOJE POPARCIE i 100% racji z ubrankami dla naszych Pań co do miniówki jeśli chcesz mieć podrapane nogi to REDAKCJA powinna zrobić jakąś kolekcje dla Pań jesli bedą zamówienia może sie skuszą co nie BK ?

PS. w ankiecie nie ma o budujących studentach wiec nie zaznaczam nic :wink:

Pozdrawiam ARi :wink: :wink: :wink:

ARi,

dzięki za poparcie :D

Co do podrapanych nóg - hmm, może jakaś seria pończoch z logo Muratora?

A swoją drogą - podziwiam, nie chcce mi się wierzyć że są studenci którzy budują.

Jak ja byłam studentką (jakieś dwieście lat temu :oops: ) to myślałam wyłącznie o tym gdzie i kiedy impreza, randki, ciuchy ... a nie o odpowiedzialnym i dorosłym dorabianiu się ...