Baranek88 10.04.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, jestem w trakcie skrobania ścian i przygotowywania ich do szpachlowania. Podczas skrobania pod farbą pojawił się jakby gips (kolor biały na zdjeciu) natomiast najbardziej spodnią warstwą jest warstwa szara na zdjęciu. Moje pytanie czy, aby sciana była gotowa do szpachlowania muszę zedrzeć wszystkie warstwy 'do zera' (do szarej warstwy') czy też mogę zostawić białą warstwę i nie będzie miało to wpływu na przyczepność podczas szpachlowania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/189215-przygotowanie-%C5%9Bciany-do-szpachlowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 13.04.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Najpewniej i najlepiej byłoby zedrzec wszystko do "żywego" jednakowoż jeżeli gipsopodobna warstwa się nierozwarstwia i nie łuszczy się,można zaryzykować po uprzednim zagruntowaniu szpachlowanie. Jeżeli schodzi ona dość łatwo i można ją bez większego wysiłku zedrzec lepiej to zrobić ponieważ stare powłoki często wyglądają na twarde i solidne lecz po wypiciu wody ze szpachli, nawet mimo gruntowania potrafią odparzyc podczas nakładania kolejnych warstw lub co gorsza samego malowania. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez pvo Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/189215-przygotowanie-%C5%9Bciany-do-szpachlowania/#findComment-6415613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihilnovi 14.04.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja miałem podobną sytuację i niestety nie zdarłem wszystkiego do zera. To był błąd http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Po paru dniach zaczęło mi wszystko odchodzić i trzeba było robotę robić od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/189215-przygotowanie-%C5%9Bciany-do-szpachlowania/#findComment-6415935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.