Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie dla domu +400m2

luxor

Recommended Posts

Bo to trzeba z głową robić,znam paru takich co żyją tylko z wynajmu mieszkań.

W moim bloku 7 mieszkań należało do jednego właściciela,wszystkie wynajęte,kumpel ma trzy w różnych dzielnicach miasta.

Kawalerki u nas idą jak świeże bułeczki,wystawiona w ogłoszeniu pod dwóch dniach jest sprzedana.

Co tu głowa da jak nie będziesz umiał egzekwować z najemców. Ściągalność nie jest taka łatwa. Wiem coś o tym , bo głupie dwa tysiące od producenta mebli ściągałem 8 lat. Chyba że będziesz bardziej drastycznych środków używał jak komornik. Będziesz wymagał zabezpieczenia , to nie będzie za bardzo chętnych na wynajem.Co innego w takich miastach jak Warszawa , Kraków itp. ale Rybnik i Gliwice mimo że mają trochę studentów, to nie wygląda to tak różowo.:)

Edit.Co innego jak oni zajmują się tym na większą skalę , to wtedy może im pokrywać straty takich przypadków. Tak samo jest z biznesem. Zauważ że poważni biznesmeni nie siedzą w jednej branży. Tylko maja ich kilka. Ponieważ koniunktura się zmienia i w razie jak kuleje jedna , to straty pokrywają z zysku innej. Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu.

Edytowane przez rybniczanin

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu.

Dlaczego? Nie słyszałeś o czymś takim jak ubezpieczenie?

Wystarczy podnieść czynsz o 20zł na miesiąc i się ubezpieczyć od problemów z najemcami. Wszystko można, tylko trzeba ruszyć głową :)

Gość Arturo72
Co tu głowa da jak nie będziesz umiał egzekwować z najemców. Ściągalność nie jest taka łatwa. Wiem coś o tym , bo głupie dwa tysiące od producenta mebli ściągałem 8 lat. Chyba że będziesz bardziej drastycznych środków używał jak komornik. Będziesz wymagał zabezpieczenia , to nie będzie za bardzo chętnych na wynajem.Co innego w takich miastach jak Warszawa , Kraków itp. ale Rybnik i Gliwice mimo że mają trochę studentów, to nie wygląda to tak różowo.:)

Edit.Co innego jak oni zajmują się tym na większą skalę , to wtedy może im pokrywać straty takich przypadków. Tak samo jest z biznesem. Zauważ że poważni biznesmeni nie siedzą w jednej branży. Tylko maja ich kilka. Ponieważ koniunktura się zmienia i w razie jak kuleje jedna , to straty pokrywają z zysku innej. Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu.

Jedno lub dwumiesięczna kaucja,płatność miesięczna łącznie z czynszem i mediami miesięcznie z odczytów i bez problemów i kłopotów.

Miesiąc spóźnienia i do widzenia.

W Gliwicach więcej jest chętnych na wynajem niż lokali.

Dlaczego? Nie słyszałeś o czymś takim jak ubezpieczenie?

Wystarczy podnieść czynsz o 20zł na miesiąc i się ubezpieczyć od problemów z najemcami. Wszystko można, tylko trzeba ruszyć głową :)

Próbowałeś już takie ubezpieczenie egzekwować że polecasz? ;)

Jedno lub dwumiesięczna kaucja,płatność miesięczna łącznie z czynszem i mediami miesięcznie z odczytów i bez problemów i kłopotów.

Miesiąc spóźnienia i do widzenia.

W Gliwicach więcej jest chętnych na wynajem niż lokali.

Najemcy też swoje prawa znają i po miesiącu spóźnienia ich tak nie wyrzucisz. Jeśli chodzi o chętnych to sondaż przeprowadzałeś?;) Trochę przesadzasz z tymi chętnymi, bo akurat mam syna co robi tam dzienną magisterkę i kontakt z wynajmującymi ma. Tak różowo nie jest jak opisujesz.:)

Kończę z wami tą wymianę zdań, bo jestem za stary żeby się przekrzykiwać z "guru" pompiarzami.;)

Edytowane przez rybniczanin