rybniczanin 12.04.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Bo to trzeba z głową robić,znam paru takich co żyją tylko z wynajmu mieszkań. W moim bloku 7 mieszkań należało do jednego właściciela,wszystkie wynajęte,kumpel ma trzy w różnych dzielnicach miasta. Kawalerki u nas idą jak świeże bułeczki,wystawiona w ogłoszeniu pod dwóch dniach jest sprzedana. Co tu głowa da jak nie będziesz umiał egzekwować z najemców. Ściągalność nie jest taka łatwa. Wiem coś o tym , bo głupie dwa tysiące od producenta mebli ściągałem 8 lat. Chyba że będziesz bardziej drastycznych środków używał jak komornik. Będziesz wymagał zabezpieczenia , to nie będzie za bardzo chętnych na wynajem.Co innego w takich miastach jak Warszawa , Kraków itp. ale Rybnik i Gliwice mimo że mają trochę studentów, to nie wygląda to tak różowo. Edit.Co innego jak oni zajmują się tym na większą skalę , to wtedy może im pokrywać straty takich przypadków. Tak samo jest z biznesem. Zauważ że poważni biznesmeni nie siedzą w jednej branży. Tylko maja ich kilka. Ponieważ koniunktura się zmienia i w razie jak kuleje jedna , to straty pokrywają z zysku innej. Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez rybniczanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.04.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Masło maślane Liwko. To same zyski mogłeś generować w odwrotny sposób mając pewny dach nad głową. I tym się różnimy. Dla ciebie to masło maślane, a dla mnie wymierne korzyści. Ty babrasz się w węglu, a ja białe rękawiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.04.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu. Dlaczego? Nie słyszałeś o czymś takim jak ubezpieczenie? Wystarczy podnieść czynsz o 20zł na miesiąc i się ubezpieczyć od problemów z najemcami. Wszystko można, tylko trzeba ruszyć głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.04.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Co tu głowa da jak nie będziesz umiał egzekwować z najemców. Ściągalność nie jest taka łatwa. Wiem coś o tym , bo głupie dwa tysiące od producenta mebli ściągałem 8 lat. Chyba że będziesz bardziej drastycznych środków używał jak komornik. Będziesz wymagał zabezpieczenia , to nie będzie za bardzo chętnych na wynajem.Co innego w takich miastach jak Warszawa , Kraków itp. ale Rybnik i Gliwice mimo że mają trochę studentów, to nie wygląda to tak różowo. Edit.Co innego jak oni zajmują się tym na większą skalę , to wtedy może im pokrywać straty takich przypadków. Tak samo jest z biznesem. Zauważ że poważni biznesmeni nie siedzą w jednej branży. Tylko maja ich kilka. Ponieważ koniunktura się zmienia i w razie jak kuleje jedna , to straty pokrywają z zysku innej. Dlatego jak ktoś chce mieć długotrwałe zyski z wynajmu , to musi to być na szerszą skalę , a nie na jednym mieszkaniu. Jedno lub dwumiesięczna kaucja,płatność miesięczna łącznie z czynszem i mediami miesięcznie z odczytów i bez problemów i kłopotów. Miesiąc spóźnienia i do widzenia. W Gliwicach więcej jest chętnych na wynajem niż lokali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.04.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 wracamy do tematu wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 12.04.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Ale temat jest nie do ogarnięcia. Luxor buduje hotel własnym sumptem. Tu nie ma dobrego rozwiązania.Żeby mieć ciepło-bezobsługowo-tanio w utrzymaniu to trzeba wpompować dużo kasy. Nawet jak zrobi się tymi ręcami.A o WM to już nie ma co wspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 12.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Dlaczego? Nie słyszałeś o czymś takim jak ubezpieczenie? Wystarczy podnieść czynsz o 20zł na miesiąc i się ubezpieczyć od problemów z najemcami. Wszystko można, tylko trzeba ruszyć głową Próbowałeś już takie ubezpieczenie egzekwować że polecasz? Jedno lub dwumiesięczna kaucja,płatność miesięczna łącznie z czynszem i mediami miesięcznie z odczytów i bez problemów i kłopotów. Miesiąc spóźnienia i do widzenia. W Gliwicach więcej jest chętnych na wynajem niż lokali. Najemcy też swoje prawa znają i po miesiącu spóźnienia ich tak nie wyrzucisz. Jeśli chodzi o chętnych to sondaż przeprowadzałeś? Trochę przesadzasz z tymi chętnymi, bo akurat mam syna co robi tam dzienną magisterkę i kontakt z wynajmującymi ma. Tak różowo nie jest jak opisujesz. Kończę z wami tą wymianę zdań, bo jestem za stary żeby się przekrzykiwać z "guru" pompiarzami. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez rybniczanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts