Adi. 10.04.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, Remontuje zakupione mieszkanie i mam kolejny z wielu problemów. Ogrzewanie w całym mieszkaniu ma być podłogowe (elektryczne), jednak pojawia się dylemat na czym je zrobić. Obecnie na legarach 16x16cm jest podłoga z 2-2.5cm desek z zamkiem, podłoga jest w dobrym stanie w niektórych miejscach trzeba ją tylko podobijać. Przewiduję takie warianty: #1:Na to co jest OSB-3 22mm piórko-wpust kleje ekran aluminiowy na to mata elektryczna => klej eleastyczny => płytyki Wątpliwości: Czy z osb nie będą wytrącały się trujące opary klejów itp? #2: Płyty Fermacella jastychu suchego 2x10+10 (wełna / styr / pilśniowa) Wątpliwości: Cena ;( #3:Płyty Thermopanel Elektry 10mm 49zł za 0,75m2. Można na nie dać od razu matę, klej i płytki. #4 Wylewka ze styrobetonu max 10cm na to mata / klej / glazura. Wątpliwości: Ciężar wylewki? Mogę zerwać deski natomiast nie mogę ruszyć polepy bo sąsiadce w mieszkaniu piętro niżej popęka sufit (trzcina i te sprawy). Czy ktoś z was robił już coś takiego, ewentualnie ma na to jakiś pomysł? Fanie gdyby udało się także polepszyć właściwości akustyczne takiej podłogi - obecny bębenek nie jest zadowalający. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts