Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Wymarzonego domku wg. projektu indywidualnego

Gość AiŁ_gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeniosłam wpis.

Witam.

Nie wiem, czy tu można pisać. W razie czego przeniosę do komentarzy, gdy takie założycie.

Pomysł na domek - super.

Pozwoliłam sobie napisać, bo my też szukamy projektu.

A Wasz parter - to DLA NAS strzał w 10!!!

My też szukamy czegoś takiego. Dokładnie o TAKI SAM układ pomieszczeń na parterze nam chodzi.

Dlatego mam pytania:

1. jakie wymiary ma domek?

2.jaka jest powierzchnia poszczegónych pomieszczeń?

3. Jaki jest kąt dachu?

4. ile wynosi ścianka kolankowa?

5. ile płaciciliście za projekt indywidualny i co obejmował zakres prac?

Pozdrawiam!

Anita i Łukasz - czemu domek bez garażu? Chyba, że obok są wiaty (nie wiem czy dobrze odczytuję rysunek)...

Faktycznie, niefajnie wyszło Wam z ekipą i projektem :( A nie rozważaliście budowy z deweloperem, który Wam sprzedał działkę? Jakby co, służę informacjami, bo ja z nimi zbudowałem domek od fundamentów aż do deweloperki, a nawet więcej.

Trzymam kciuki i pozdrawiam!

Witamy kolejnych sąsiadów! Nie sądziliśmy, że w tak krótkim czasie "spotkamy" tyle osób z osiedla :)

Kiedy startujecie z budową, wybraliście już firmę, z którą wybudujecie?

Aktualnie tworzy się projekt budowlany - konstruktor oblicza, spec od wod-kanu i gazu planuje rurki, mają sprawę zamknąć w przeciągu najbliższych 2 tygodni mniej więcej, potem składamy wniosek o pozwolenie na budowę (warunki przyłączeniowe mamy już odebrane). Przy dobrych wiatrach chcielibyśmy kłaść płytę fundamentową w lipcu.

Nie mamy jeszcze firmy z którą będziemy budować - mamy kilka namiarów, ale czekamy na finalny projekt z wytycznymi od konstruktora żeby wiedzieć o czym w ogóle rozmawiać. Chcielibyśmy bardzo zamknąć budynek przed zimą a wpowadzić się przed początkiem roku szkolnego 2015/2016.

A jakie Wy macie horyzonty czasowe? Ekipe już macie?

Były zmiany bo teraz minimalna działka to 600m2.

Co do terminów budowy, to u nas jest identycznie:) Za około 2 tygodnie powinniśmy mieć skończony projekt. Zacząć budowę chcielibyśmy w lipcu lub sierpniu, a wprowadzić się przed rozpoczęciem roku szkolnego 2015/16. Liczymy jednak, że uda nam się troszkę wcześniej aby lato spędzić już w domku, a nie w bloku.

A powiedzcie, czy w projekcie budowlanym nasze starostwo wymaga pełnego projektu instalacji wod-kan (także w budynku) czy tylko projekt podłączenia budynku?

Edytowane przez sheila

Bardzo fajne to Wasze osiedle. Nie ma zagęszczenia jak np na Wawrze. My oglądaliśmy gotowe domy na Waszej linii tyle, że jeszcze dalej od centrum - w Radziejowicach ale w końcu okazało się za daleko - szkoda życia na dojazdy, zwłaszcza bez prawa jazdy :D

Będę kibicować!

Jeśli chodzi o łazienkę to ja widziałabym wannę pod oknem - lepiej nie wchodzić do łazienki wprost na kibelek, no i w czasie kąpieli fajnie jest oglądać niebo. Z bidetu bym zrezygnowała na rzecz bidetki właśnie. A toaletę zrobiłabym na lewo od wejścia - można by ją przysłonić częściowo niską ścianką.