Gość AiŁ_gość 11.04.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 11.04.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Przeniosłam wpis. Witam.Nie wiem, czy tu można pisać. W razie czego przeniosę do komentarzy, gdy takie założycie. Pomysł na domek - super.Pozwoliłam sobie napisać, bo my też szukamy projektu.A Wasz parter - to DLA NAS strzał w 10!!! My też szukamy czegoś takiego. Dokładnie o TAKI SAM układ pomieszczeń na parterze nam chodzi. Dlatego mam pytania:1. jakie wymiary ma domek?2.jaka jest powierzchnia poszczegónych pomieszczeń?3. Jaki jest kąt dachu?4. ile wynosi ścianka kolankowa?5. ile płaciciliście za projekt indywidualny i co obejmował zakres prac? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.04.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam przyszłych sąsiadów z Osiedla Ja już zbudowałem domek na 4 etapie w ubiegłym roku. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 13.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.04.2014 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam przyszłych sąsiadów! My też mamy działkę na tym osiedlu - etap drugi i już wkrótce mamy zamiar ruszyć z budową. Mam nadzieję jeszcze dzisiaj założyć nasz dziennik - może będziemy się nawzajem dopingować i wspierać w budowie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2014 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Anita i Łukasz - czemu domek bez garażu? Chyba, że obok są wiaty (nie wiem czy dobrze odczytuję rysunek)... Faktycznie, niefajnie wyszło Wam z ekipą i projektem A nie rozważaliście budowy z deweloperem, który Wam sprzedał działkę? Jakby co, służę informacjami, bo ja z nimi zbudowałem domek od fundamentów aż do deweloperki, a nawet więcej. Trzymam kciuki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 14.04.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Tak, ja sobie bardzo cenię współpracę z nimi. Wciąż zresztą realizują dla mnie kilka rzeczy, np. za tydzień będziemy robić taras. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 14.04.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.04.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witamy kolejnych sąsiadów! Nie sądziliśmy, że w tak krótkim czasie "spotkamy" tyle osób z osiedla Kiedy startujecie z budową, wybraliście już firmę, z którą wybudujecie? Aktualnie tworzy się projekt budowlany - konstruktor oblicza, spec od wod-kanu i gazu planuje rurki, mają sprawę zamknąć w przeciągu najbliższych 2 tygodni mniej więcej, potem składamy wniosek o pozwolenie na budowę (warunki przyłączeniowe mamy już odebrane). Przy dobrych wiatrach chcielibyśmy kłaść płytę fundamentową w lipcu. Nie mamy jeszcze firmy z którą będziemy budować - mamy kilka namiarów, ale czekamy na finalny projekt z wytycznymi od konstruktora żeby wiedzieć o czym w ogóle rozmawiać. Chcielibyśmy bardzo zamknąć budynek przed zimą a wpowadzić się przed początkiem roku szkolnego 2015/2016. A jakie Wy macie horyzonty czasowe? Ekipe już macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.04.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jeszcze mam pytanko a propos planu zagospodarowania - wprowadzili jakieś zmiany, bo w tym którym my dysponujemy (sprzed roku?) minimala wielkość działki na dom jednorodzinny w Książenicach została określona na 1500 m2, na bliźniak - 750 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 15.04.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 15.04.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Były zmiany bo teraz minimalna działka to 600m2. Co do terminów budowy, to u nas jest identycznie:) Za około 2 tygodnie powinniśmy mieć skończony projekt. Zacząć budowę chcielibyśmy w lipcu lub sierpniu, a wprowadzić się przed rozpoczęciem roku szkolnego 2015/16. Liczymy jednak, że uda nam się troszkę wcześniej aby lato spędzić już w domku, a nie w bloku. A powiedzcie, czy w projekcie budowlanym nasze starostwo wymaga pełnego projektu instalacji wod-kan (także w budynku) czy tylko projekt podłączenia budynku? Edytowane 27 Maja 2014 przez sheila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 16.04.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 17.04.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Wydaje się OK jak porównuję z moimi wydatkami... U mnie było 230 m po podłodze i SSZ kosztował mnie ok. 270 tys (również z dachówką cementową, oknami 3-szybowymi itp.). Z tym, że ja nie mam płyty fundamentowej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 18.04.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.04.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Bardzo fajne to Wasze osiedle. Nie ma zagęszczenia jak np na Wawrze. My oglądaliśmy gotowe domy na Waszej linii tyle, że jeszcze dalej od centrum - w Radziejowicach ale w końcu okazało się za daleko - szkoda życia na dojazdy, zwłaszcza bez prawa jazdy Będę kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 21.04.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 23.04.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam,To ja też zapisuję i będę podglądać.Jeśli mogę to mam parę uwag do łazienki. 1.Czy nie planujecie prysznica? 2.Czy ścianka przy której stoi umywalka to komin czy dobudowana?3. Moze zamiast bidetu zamontować bietkę? Będzie więcej miejsca. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 23.04.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o łazienkę to ja widziałabym wannę pod oknem - lepiej nie wchodzić do łazienki wprost na kibelek, no i w czasie kąpieli fajnie jest oglądać niebo. Z bidetu bym zrezygnowała na rzecz bidetki właśnie. A toaletę zrobiłabym na lewo od wejścia - można by ją przysłonić częściowo niską ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts