Gość AiŁ_gość 23.04.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.04.2014 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mnie się podoba tak jak jest Tylko... faktycznie brakuje prysznica. Ale to zapewne świadoma decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Kwestię brakującego prysznica bardzo fajnie załatwia parawan nawannowy - my mamy teraz takie rozwiązanie i bardzo sobie chwalimy: http://p.alejka.pl/i2/p_new/15/62/ravak-parawan-nawannowy-rosa-ii-elegance-evsk1-100-prawy-bialy-transparent-76pa0100y1_0_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Po tym jak wkleiliście rzut pokazujący gdzie są drzwi moje poprzednie propozycje i sugestie nie mają racji bytu Jeśli chodzi o miejsce na prysznic to można jeszcze rozważyć takie rozwiązanie: http://bi.gazeta.pl/im/77/f1/e8/z15266167Q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.04.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Pomysł sheili z posta #23 bardzo fajny. Tylko kwestia jest czy macie tam normalną wysokość pomieszczenia, czy akurat nad wanną wypada skos, wtedy będzie ciężko wstać. Pomysł z szybą na wannie też dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 24.04.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.04.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Skoro rezygnujecie z prysznica świadomi,e to już nie wciskam na siłę Wydaje mi się, że teraz jest bardzo fajnie i ergonomicznie. Sprawdźcie tylko, czy będziecie mieć pole manewru wokół kibelka i miejsce na papier, szczotkę itp. Do wanny dodałabym jakąś fajną półeczkę na kosmetyki, może wannę delikatnie odsunąć od ściany i tam tą półkę wymurować? Co do umywalki to też fajnie by wyglądał murowany blat, obłożony płytkami. Na nim nablatowa umywalki i pod spodem szafki na kosmetyki lub zapasowe ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 24.04.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.04.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Użytkuje się super, nawet tak bardzo, że odłożyliśmy na kiedyś (może nigdy?) plany zabudowania prysznica szklana ścianką z 1 lub 2 stron Owszem, czasami woda się rozpryskuje poza "stanowisko prysznicowe", ale nam to w ogóle nie przeszkadza, najwyżej wycieramy potem szmatką. Z tym, że nasza łazienka jest koszmarnie wielka, ok. 20 metrów użytkowych i chyba z 30 po podłodze... To miał być oryginalnie pokój nad garażem. Brak brodzika oznacza, że musicie utworzyć spadek w wylewce do odpływu liniowego. To trzeba omówić z hydraulikiem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.04.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 witam sie i ja będe podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Bidetka to lepsze rozwiązanie. Komfortowe w użyciu no i zajmuje mało miejsca. Prysznica nie ma świadomie. Jest skos ale w wannie można spokojnie stanąć. A może takie ustawienie wówczas? Tylko czy przy takim ustawieniu wc nie jest za bardzo na widoku? [ATTACH=CONFIG]256279[/ATTACH] Dzięki za wszystkie podpowiedzi i zainteresowanie Bidetka jest naprawdę bardzo fajnym rozwiązaniem - moim zdaniem naprawdę szkoda miejsca (i kasy ) na bidet. A jeśli chodzi o prysznic, to zastanówcie się może raz jeszcze - dzieci lada moment podrosną i będą nastolatkami, które chętniej już biorą szybki prysznic niż bawią się wannie tak jak maluchy. Co do nowego rozkładu, to ja bym wolała na wprost wejścia umywalkę a wannę po prawej od drzwi, ale jeśli nie chcecie mieć lustra na wprost wejścia to tak jak teraz jest wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 24.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 sheila Przestawiłam wannę wg. Twoich wskazówek i myślę, że zrobiło się ciasno Zarówno na zdjęciu 1 i 2. Szafkę z umywalką musiałabym odsunąć od skosów dalej niż wannę. Zamiast prysznica będzie najprawdopodobniej parawan nawannowy składany. [ATTACH=CONFIG]256386[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]256387[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256388[/ATTACH] Faktycznie ciasno - głupie skosy A tak serio - wanna na wprost wejścia będzie też ok, może ładnie przyciągać wzrok a okno przy umywalce da ładne światło potrzebne zwłaszcza do makijażu czy innych zabiegów pielęgnacyjnych. Składanego parawanu bym unikała - im więcej tych łączeń tym więcej brudu i kamienia do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 25.04.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Składany parawan faktycznie wymaga trochę pracy nad utrzymaniem czystości... ale tutaj jest chyba jedyną opcją więc nie ma się nad czym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.05.2014 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Gratulacje! To już wkrótce będziecie świętować pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.05.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Niestety dzisiaj okazało się że musimy zaczekać jeszcze ok 2 tygodni na zakończenie projektu:bash: A początkowo liczyliśmy że jeszcze w kwietniu wszystko skończymy:/ Rozumiem Wasz ból - nasz projekt też się jeszcze kończy - instalacje, ciągle i ciągle. Dla mnie mega nuda i już się nie mogę doczekać kolejnych etapów. Ale dziś zawiozłam dokumenty do p. architekt i jeśli tylko jutro/pojutrze dotrze do niej świadectwo charakterystyki energetycznej do w piątek lub w poniedziałek będzie w naszym imieniu składała wniosek o pozwolenie na budowę. Juuupi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.05.2014 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Niestety dzisiaj okazało się że musimy zaczekać jeszcze ok 2 tygodni na zakończenie projektu:bash: A początkowo liczyliśmy że jeszcze w kwietniu wszystko skończymy:/ Niestety w trakcie budowy rzadko coś idzie zgodnie z harmonogramem Lub zgodnie z wyceną :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.05.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Niestety w trakcie budowy rzadko coś idzie zgodnie z harmonogramem Lub zgodnie z wyceną :( Dlatego warto i jedno i drugie mocno negocjować Uszy do góry, jeszcze nie jedno oczekiwanie przed Wami. Budowa to świetna szkoła cierpliwości. Pewnych spraw, niestety, nie da się przeskoczyć. Pozdrawiam. PS. Przepraszam. Przeniosłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.05.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Hej. Wpadam do Was z wątku o projekcie indywidualnym. Miałam nadzieję, że obejrzę tutaj rzuty w większym rozmiarze... Ale teraz bardziej zainteresowała mnei sprawa Waszej łazienki. Prawdę mówiąc ja bym ją zostawiła tak jak sobie to wymyśliliście: bidet i wc na jednej ścianie a wanna naprzeciw drzwi. Nad wanną można położyć jakieś dekoracyjne płytki, dzięki czemu powstałby punkt centralny (przyciagający wzrok) tego pomieszczenia. Co do dyskusji bidet kontra bidetta, to ja wybieram jednak bidet jako bardziej wygodny i nie olewany męskim moczem (facetom zawsze coś gdzieś kapnie poza centrum). Bidetu można też używać niezgodnie z jego funkcją: do szybkiego obmycia zakurzonych stóp, a małe dzieci do mycia rąk Mam jeszcze pewną uwagę odnośnie schodów. Są one zabiegowe prawie na całej swojej długości a nie tylko na zakręcie. Czyli dosyć niewygodne. Czy można zlikwidować tę maleńką pralnię na rzecz sypialni rodzicielskiej? Jeśli tak, to schody można by wydłużyć i wesprzeć ich górny bieg na ścianie nośnej parteru. Wejście do gabinetu spokojnie powinno się zmieścić pod nimi. Skoro Waszemu architektowi nie chce się już niczego zmieniać, to schody oddaj w ręce budowlańców i kierownika budowy (tylko wybierzcie tych porządnych, z mózgiem, a nie patałachów i kierbuda-figuranta). Porządny majster budowlany i porządny kier-bud będą wiedzieli jak sobie ze schodami poradzić, aby były wygodne. Pralnię wraz z suszarnią i prasowalnią umieściłabym w pomieszczeniu obok łazienki (nie byłoby kłopotu z podciągnięciem wody ani odpływów). P.S. Jakie wymiary ma Wasza górna łazienka? Edytowane 16 Maja 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 17.05.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 30 Listopada 2015 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts