Gość AiŁ_gość 22.10.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Właśnie przejechałem się przy Waszej budowie i chyba Was widziałem pogrążonych w rozmowie z budowlańcami Robota wre, trzymam kciuki! To następnym razem zapraszamy chociaż na chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.10.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) WitamPiękny domek się zapowiada będę śledziła postępy i trzymam kciuki Edytowane 8 Listopada 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 25.10.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Niestety zdjęcia nie pokazują się Ale widzę z okna, że ekipa pracuje pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.10.2014 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Gratulacje! Jak już stan zero będzie gotowy, to ściany szybciutko wyrosną w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 30.10.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Gratulacje! Jak już stan zero będzie gotowy, to ściany szybciutko wyrosną w górę Bardzo się cieszymy, że tak pięknie poszło z fundamentem. Zdecydowaliśmy się na porotherm dryfix , więc z pierwszą warstwą się zejdzie, a potem to już szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 30.10.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ładnie Wam idzie. Spróbujcie zrobić jak najwięcej przed zimą. Miejmy nadzieję, że będzie tak samo łagodna jak w zeszłym roku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 07.11.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 29.10. zalewane ławy fundamentowe 5.11 już ściany murowane na 2 metry ? W 2 tygodnie od wykopu do stropu ? Tempo ekspresowe. Kierbud zapewnia, że wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 07.11.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Bardzo dobra organizacja i błyskawiczne postępy A murowanie zawsze idzie bardzo szybko. U mnie murowanie ścian nośnych parteru zajęło jakieś 7 dni (powierzchnia zabudowy domu ok. 180m2). Ech, gdybyśmy, tak jak i Wy, zdecydowali się na generalnego wykonawcę, to pewnie już byśmy mieszkali. A tak mamy dobrą i niedrogą ekipę, ale z "dolotu" (raz u nas, raz u jakiegoś dewelopera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 07.11.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Bardzo dobra organizacja i błyskawiczne postępy A murowanie zawsze idzie bardzo szybko. U mnie murowanie ścian nośnych parteru zajęło jakieś 7 dni (powierzchnia zabudowy domu ok. 180m2). Ech, gdybyśmy, tak jak i Wy, zdecydowali się na generalnego wykonawcę, to pewnie już byśmy mieszkali. A tak mamy dobrą i niedrogą ekipę, ale z "dolotu" (raz u nas, raz u jakiegoś dewelopera). Ogromnym plusem i dla nas warunkiem koniecznym było to, że ekipa mieszka u nas. Nie ma roboty z "dolotu". Nie możemy powiedzieć złego słowa o naszym wykonawcy. Również nasz Kierbud chwali ich pracę. Na dzień dzisiejszy cieszymy się, ze nasza współpraca z poprzednią firmą nie doszła do skutku. Wiem, że zaoszczędziliśmy tym sobie sporo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 08.11.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Tempa to tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 08.11.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Tempa to tylko pozazdrościć Panowie pracują w składzie 7 osobowym , więc i tempo mają dobre. Mąż jest bardzo zadowolony, natomiast ja martwię się trochę czy to nie za szybko... Kierbud mnie uspokaja i wszystko rzeczowo i sensownie tłumaczy. Kobiecie to zawsze coś nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.11.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Tempo prac jest rzeczywiście bardzo szybkie...Gdyby to był mój dom zapewne tak podpisałbym umowę aby wszystkie elementy istotne dla konstrukcji domu miały czas "stężeć i związać" .Generalnie beton potrzebuje 28 dni aby nabrał w pełni swoich właściwości .. Znam takie osiedle, blisko Książenic, gdzie domy "po klucz" budowano w 3 miesiące ale tam stropy były "angielskie" z zapałek ...Wiele z tych szybko budowanych domów ma już drugiego czy trzeciego właściciela .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymonka 08.11.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Witam Również oglądaliśmy działki w K, ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na ziemię kawałek dalej Temat K jest mi jednal bliski, dlatego pozwolę sobie zaglądać I podglądać postępy Trzymam kciuki za sukces, na razie idziecie jak burza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 08.11.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Tempo prac jest rzeczywiście bardzo szybkie... Gdyby to był mój dom zapewne tak podpisałbym umowę aby wszystkie elementy istotne dla konstrukcji domu miały czas "stężeć i związać" . Generalnie beton potrzebuje 28 dni aby nabrał w pełni swoich właściwości .. Ale po 3-4 dnia ma ok.70-80% wytrzymałości, a ciężar ściany to tylko ok. 5% obciążenia które ma wytrzymać nasz fundament. (przynajmniej tak twierdzi kierbud:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 09.11.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Witam Również oglądaliśmy działki w K, ostatecznie jednak zdecydowaliśmy się na ziemię kawałek dalej Temat K jest mi jednal bliski, dlatego pozwolę sobie zaglądać I podglądać postępy Trzymam kciuki za sukces, na razie idziecie jak burza Pozdrawiam Witaj i rozgość się Kciuki bardzo mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.11.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Kuchnia http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/661/3XhJoc.jpg Nie za nisko macie to okno? Ile planujecie centymetrów na warstwy podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 09.11.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) Nie za nisko macie to okno? Ile planujecie centymetrów na warstwy podłogi? Będzie trochę wyżej (87cm od podłogi) tylko dołu okna jeszcze tu nie ma. Edytowane 10 Listopada 2014 przez AiŁ_gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.11.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 42 tyś za okna w salonie? samym salonie ? to z czego te okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.11.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Anita i Łukasz, to gdzie wycenialiście te okna? W salonie Internormu?!? Ja dla wszystkich okien w mojech hawirce mam wyceny oscylujące w okolicy 50tys. zł wraz z montażem (w tym jedna suwanka i cała elewacja zachodnia z szybami samoczyszczącymi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 16.11.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 No właśnie też nie rozumiemy skąd aż taka kwota, tym bardziej że za wszystkie pozostałe okna chcą ok. 15 tysięcy. W salonie mamy miejsca na okna o szerokości 420cm i chcieliśmy tam dać 100cm HS i 320cm fix. I tu się pojawia problem bo okno ważyłoby ponad 400kg i trzeba je podzielić. Zaproponowano nam 110cm HS - 200cm FIX - 110cm FIX tylko że cena jest nie do przyjęcia. Mamy nadzieję że w poniedziałek dostaniemy wyceny od innych firm i że nie będą to aż takie kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts