Hopek 11.04.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam,Wczoraj miałem ofertę na przyłącze (brutto): -woj. mazowieckie-gazowe-wodociągowe-kanalizacyjnełączna cena 11 500,00 zł w tym:- 1000 zł projekt dla każdego przyłącza (cena za 3 przyłącza)- 500 ZUD czy ZUT-10 000 zł za wykonanie wszystkich trzech przyłączy razem ( + - 10 % - ale to myślę można uzgodnić na sztywno)Łącznie 11 500,00 zł + - 10% Wodociąg, kanalizacja i gaz około 2 m od działki (kanalizacja może być trochę dalej), dom ma stać 10 m od ogrodzenia w głąb działki,czyli łączeniu min 12 m do 15 m (kanalizacja). Droga czarna -szuter (bez kostki-nie utwardzona). Instalacja gazowa włącznie z instalacją w domu i podłączeniem pieca. Odbiór wody i kanalizacji będzie robiony przez osobę, która ją wykona z MPWiK, a więc nie ma problemu. Krótko - za kwotę 11 500,00 zł +- 10% mam mieć trzy przyłącza na gotowo i nic mnie nie interesuje. Proszę o podpowiedź znających temat czy w/w kwota to dużo czy mało?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 11.04.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Jaką kwotę będzie Ci zwracać PGNiG za wykonane przez Ciebie przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hopek 11.04.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 nie wiem, a oni wogóle coś zwracają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 11.04.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Czy masz już warunki przyłączenia do gazociągu? Poczytaj dokładnie warunki techniczne z PGNiG, tam wszystko masz zapisane.Ja mam 3m od gazociągu do płota i PGNiG po wykonaniu i odebraniu przyłącza ma mi zwracać 2600zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.04.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) U mnie gaz wyciągniety juz do płotu (zapłacilem 2100) woda 2 metry od ogrodzenia, kanalizacja 8 metrow od ogrodzenia.Długość instalacji na dzialce gaz 22m, woda 23m, kanalizacja 8mWykonanie instalacji gazowej wewn (bez podłaczenia kotła)6300 za wszystko + 1000zl za wcięcie go wodociągu. Dojdzie jeszcze 400zł dla geodety. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayden 24.04.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Chciałbym się podzielić swoimi doświadczeniami z zakresu rzeczy które już wykonałem oraz ciekaw jestem cen poszczególnych etapów przyłącza gazu. Buduje w okolicach Krakowa, obecnie jestem na etapie wykańczania domu. W domu mam już instalację elektryczną i woda dodatkowo zrobione C.O.i kanalizacja. Z tego co mam już wykonane: 1. Przyłącz prądu (wstawienie słupa na działce + kabel) - całość Tauron skasował mnie na ok 2.3tys, skrzynka na słupie, bezpiecznik przyłącz do domu (kable ziemny 5X16mm^2/50mb, arot fi50, bednarka, koparka wyko+piasek+folia+zasypanie) ok 1900 zł, Inst wewnętrzna materiał ok 4tys (materiały + robocizna we własnym zakresie, 3 kondygnacje, prowadzenie pod sufitem 3XDY,5XDY, piwnica YDYp)2. Przyłącz wodny projekt 400 (w tym ZUDPy) zł. Obiór (w tym wodomierz) 240+23%VAT. materiał na przyłącz ok 900zł (zasuwa, nawiertka, konsola filtry, kolana), rurę 30mb miałem swoją (4zł/mb).3. Oczyszczalnia przydomowa projekt 400 (zgłoszenie). Oczyszczalnia 2.3tys (zbiornik, rury rozsączajace, studzienka rozdzielająca), wykop 450 zł zasypanie 200zł, robocizna 300zł + własny nakład (ja + robotnik) dodatkowe rury, kolana, geowłóknina ok 300zł, żwir ok. 30t 1800zł Bardzo mnie interesuje przyłącz gazu którego nie miałem w projekcie budynku.Nie jest mi na nic specjalnie potrzebny (CO na paliwa stałe) robię na "zaś"Jedynie co mnie goni to chciałem wyrównać i uporządkować teren a gaz to kolejny wykop.Gaz jest najbardziej "obostrznony przepisami" i wymaga pozwolenia na budowę.Póki co zrobiłem przejście rura PE -> stal, zworek bezp. na elewacji + wejście do budynkukoszt mat + robocizna = 450zł. Poprzednio było projekt przyłącza od licznika do budynku +inst wewnętrzna było robionepo stronie inwestora, Od sieci do licznika (skrzynka w ogrodzeniu) projekt uzgodnienia po stronie "Gazowni" w moim przypadku Karpackiej Spółki Gazowej. Podobno coś się zmieniło i wszystko załatwia "Gazownia"?Chciałbym zapytać czy ktoś robił przyłącz po 2013 jak wyglądały formalności i ile to kosztowało? Pozdr, Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez rayden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 25.04.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, Złożyłem do gminy wniosek o wydanie warunków technicznych przyłącza do wodociągu i kanalizacji. Dzisiaj otrzymałem informację, że projekt wraz z umową jest do odebrania i koszt to 1800 + 1800 za obydwa przyłącza.I teraz pytanie - przez moją działkę przechodzi wodociąg, a studzienkę kanalizacyjną miałem już założoną wraz z podłączeniem przy kupnie działki. Czy takie kwoty nie są przypadkiem zbyt wysokie? Z tego co słyszałem od innych takie są opłaty dla wszystkich w tej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 17.05.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam, Wczoraj miałem ofertę na przyłącze (brutto): -woj. mazowieckie -gazowe -wodociągowe -kanalizacyjne łączna cena 11 500,00 zł w tym: - 1000 zł projekt dla każdego przyłącza (cena za 3 przyłącza) - 500 ZUD czy ZUT -10 000 zł za wykonanie wszystkich trzech przyłączy razem ( + - 10 % - ale to myślę można uzgodnić na sztywno) Łącznie 11 500,00 zł + - 10% Wodociąg, kanalizacja i gaz około 2 m od działki (kanalizacja może być trochę dalej), dom ma stać 10 m od ogrodzenia w głąb działki, czyli łączeniu min 12 m do 15 m (kanalizacja). Droga czarna -szuter (bez kostki-nie utwardzona). Instalacja gazowa włącznie z instalacją w domu i podłączeniem pieca. Odbiór wody i kanalizacji będzie robiony przez osobę, która ją wykona z MPWiK, a więc nie ma problemu. Krótko - za kwotę 11 500,00 zł +- 10% mam mieć trzy przyłącza na gotowo i nic mnie nie interesuje. Proszę o podpowiedź znających temat czy w/w kwota to dużo czy mało?. Poproszę o namiar na tą ekipę. Studzienka wodociągowa na działce, gaz 40cm od działki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts