mmalczewski 11.04.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Chętnie poznam Wasze zdanie na temat projektu mojego poddasza. Ma 67m^2 (82,5 po podłodze), cały dom to 160m^2 p.u. Trochę tracimy na tym, że schody są jednobiegowe i prawie po środku. Daje to jednak bardzo ciekawy efekt na dole, poddasze jest więc wynikiem tego, co się dzieje na dole. Cały czas łamiemy się jednak, czy przypadkiem konsekwencje takiego układu nie są zbyt kosztowne: super salon powoduje mniej funkcjonalną górę. Obawy budzi m.in. brak garderoby, stąd w sypialni (pokój 4) wyznaczono duże szafy (białe obszary). Sypialnia po odjęciu szaf ma 14,92, myślę, że jest nadal wystarczająco przestronna. Czerwoną linią oznaczono h=190cm, obszary z plusikiem (np. pokój 4+) mają h < 190cm. Rozważamy powiększenie poddasza przez nadbudowę nad garażem, czyli ok. 40m (ze skosami). Wtedy łazienka2 stałaby się suszarnią z prawdziwego zdarzenia (aktualnie 2,14m + skosy). Tylko wtedy powierzchnia zaczyna podchodzić pod 200m, a to już wydaje się sporo (trzeba to też ogrzać). Wszelkie komentarze mile widziane Pozdrawiam m Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez mmalczewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_chitekt 23.04.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Trochę trudny dostęp z pokoju nr 3 do łazienki. Widziałem bardziej funkcjonalne projekty, a z doświadczenia moich rodziców wiem, że salon jest centrum, gdy przychodzą goście, a na co dzień mieszkają w pokojach na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_doa 24.04.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Faktycznie te schody nieco wadzą, ale z drugiej strony przestrzeń pod schodami można zawsze zagospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_chitekt 28.04.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Faktycznie te schody nieco wadzą, ale z drugiej strony przestrzeń pod schodami można zawsze zagospodarować Widziałem ostatnio super rozwiązanie na schody z pomysłem - pionowe ścianki każdego stopnia były szufladą na buty i nietylko, mnóstwo miejsca się uzyskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts