wbrat 23.05.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Przymierzam sie do projektu ww209 z pracowni Wunsch i Wolanowski. Chętnie usłysze o niej (a jeszcze lepiej o projekcie) opinie tych, ktorzy mieli okazje wspolpracowac.. ps. adres pracowni to http://www.wuwo.home.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 24.05.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Nie znam tej pracowni, więc nie za wiele ci pomoga. Co do projektu to jest to chyba sposób na odreagowanie malutkich mieszkań blokowych. Duża przestrzeń salonu, jadalni i kuchni może sie podobać. Do tego zadaszony taras - superowo. szkoda tylko, ze mniejsza łazienka jest już w części wydawałoby się prywatnej. Ja osobiście wolałabym ją mieć gdzieś indziej, by zdecydowanie oddzielic części dzienną od nocnej. Dwie łazienki obok siębie to pomysł na obniżenie kosztów instalacji na pewno, ale w tym projekcie nie najszczęśliwszy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 24.05.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 witam Tak szczerze to nic mi się w nim nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.06.2004 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Maag: oj, a czemu? wydaje mi sie że ma wiele zalet... ogólnie poszukujemy projektu: 1. parterowego 2. z trzema sypialniami 3. z zadaszonym tarasem (strna południowo - wschodnia) 4. z kuchnią "w połowie" otwartą (z możliwością zamknięcia) 5. z wyraźnie rozdzieloną częścią dzienną i nocną 6. niedużego (ok. 130 m2) Póki co jesteśmy na etapie poszukiwań, więc jeśli ktoś zna projekty odpowiadające tym punktom to bedziemy baaaardzo wdzięczni za pomoc Ten projekt podoba nam się też z powodu wyraźnego oddzielenia sypialni rodziców od pozostałych pokoi Ale naprawde nikt nie buduje nic z tej pracowni? Nie chodzi mi już konkretnie o ten projekt ale o.... jakikolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 08.06.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Nie widzę pomieszczenia gospodarczego. Bardzo dużo niewykorzystanej powierzchni. Dach w widoku jakby trochę spadł na okna WC trochę daleko i w strefie nocnej Nie powiedziałem, że mi się niepodoba, tylko nic mi się w nim nie podoba A jednak cos mi się podoba: sypialnia+łazienka+szafy w holu przy sypialni kuchina+jadalnia też są ok zadaszony taras też fajna sprawa Ważne żeby Tobie się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 09.06.2004 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Nie widzę pomieszczenia gospodarczego. Faktycznie nie ma... w projekcie kotłownia przewidziana jest w jednej z łazienek - ja skłaniam się do przerobienia spiżarni na kotłownię (wejście zrobiłbym od sieni). Bardzo dużo niewykorzystanej powierzchni. Chodzi o komunikację? Faktycznie sporo, ale za to bardzo ładnie rozdziela część dzienną od nocnej . Dach w widoku jakby trochę spadł na okna nie rozumiem WC trochę daleko i w strefie nocnej Pod tym względem jestem trochę zboczony - w obecnym mieszkaniu WC mam tuż przy salonie i jest to po prostu koszmar... szczególnie jak przyjdą goście Póki co jestem zdecydowany . Ale zakup projektu planuje na jesień, więc pewnie jeszcze kilka razy zmienię zdanie ps. martwi mnie trochę brak ścian nośnych wewnętrznych - czy to w ogóle możliwe? Strop drewniany, więc może to dlatego... (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.06.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Pewnikiem dzwigary dachowe, a nie dach tradycyjny. A sufit z podwieszanego na stelażach gips-kartonu (fe! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.06.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Aleksandryta a dlaczego fe . Taki dach to bardzo dobre rozwiązanie i jak mi wiadomo z teori (niestety nie z praktyki ) to jest to jedno z tańszych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.06.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Jest tak, jak napisałeś. To moje fobie i awersje do gips kartonu mną miotają Nie wyobrażam sobie chodzić po domu, którego sufit o wadze kulkuset kg wisi nad głową przyśrubowany do jakiegoś stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 16.08.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 wasz projekt to był jeden z moich faworytów. obok 207. Bardzo lubie projekty z tej pracowni . mają własny styl odmienny od reszty pracowni. Niestety w drodze kompromisów rodzinnych stanęło na 102 . Powiedzcie czy już kupiliście projekt jak układa sie współpraca z pracownią. czy sami chętnie pomagają?Juz straciłem nadzieję że ktoś od nich kupuje wcześniej nikt nie odzywał sie na moje poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.08.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 zajrzyj na projekt K3 http://www.nowydom.onet.pl lub BM81,102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 26.08.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Podział stref w parterówce jest wg mnie wazny - projekty WW raczej tego nie realizują...Jeśli w prawym górnym narozniku masz płd-wsch - to mamy podobne działki. Spójrz na dwa różne domy: Babie lato (APA) lub na http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts