Adamus191 13.04.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam,myślę o wykonaniu tarasu ze starych cegieł. Powierzchnia tarasu wylana jest betonem i tu moje pytanie. Na betonie zrobić jakąś podsypkę czy układać bezpośrednio? Może przyklejać jakąś zaprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 13.04.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Zrób kilkucentymetrową podsypkę. To rozwiązanie stosuje się przy kostce brukowej nawet silnie obciążonej. Zaprawa po pierwszej zimie ulegnie degradacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus191 13.04.2014 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Dziękuję za szybką odpowiedź. Oprócz piasku podsypywać też cementem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 13.04.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Czysty piasek, bez cementu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArSoczek 16.04.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 W moim rodzinnym domu mieliśmy taras z podobnej cegły ale robił to mój ojciec kiedy byłem mały więc kompletnie nie mam pojęcia jak to wszystko wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 16.04.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 A jak się taki taras sprawuje? Pytam o ewentualne brudzenie, kruszenie się cegły. Bo że będzie nierówno to rozumiem i w sumie można przyjąć, że tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus191 20.04.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Kruszyć się raczej nie powinno a co do czystości to chodzi mi po głowie polakierowanie cegieł ewentualnie mocne zagruntowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 20.04.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Cegły są nasiąkliwe i murszeją, z czasem będą odpryskiwać i kruszyć się. Nie sądzę, aby jakiekolwiek preparaty do impregnacji pomogły, to tylko dodatkowe koszty i nerwy. Polecam klinkier, ale rozumiem, że chcesz to zrobić z tego co masz. Dodatkowo, myślę, ze cegieł może czepić się mech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus191 20.04.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Jeszcze nie mam, dopiero zamierzam kupić. Wydawało mi się że zwykła rozbiórkowa będzie lepiej wyglądała od klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts