Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama przesuwna - ma ktoś wytyczne projektowe?

Recommended Posts

Zgadza się jestem wykonawcą widzę ze pan też.Ocynk u nas w rejonie jest od święta.Inwestorzy na samą wieść ze za ocynk trzeba dopłacać od razu nie podoba im się.I rezygnują z tego.Przy cenach ocynku u nas jest 2,5zł nie wychodzi dużo ale ludzie kombinują a potem załują.W sumie dobrze pomalowana te 2-3lata nie trzeba podchodzić do niej.Ale wiadomo ocynk jest najlepszy tylko dodatkowo trzeba obrabiać łączenia spawane gdyż tam ocynk jest grubszy.

Ale wracając do tematu.Ilość miejsca za bramą to długość bramy z ogonem +20cm zapasu.A nie jak kolega napisał długość bramy +szerokość wjazdu.

Niestety ocynkowanie mamy takie a nie inne i po ocynkowaniu trzeba materiał szykowac do malowania. Roboty z tym troche jest, ale jak ma wyglądać to trzeba. U nas ocynk kosztuje podobnie, zależnie od ilości. Tak to juz w tym fachu wygląda że bramy robione sa na końcu jak inwestor z kasy wypompowany.

• 4 years później...

Odświeżam, bo jestem w potrzebie :)

1. Stopę zrobiłem o długości przeciwwagi czyli ok. 2 m, a tu piszecie że powinna mieć długość bramy -czy tak?

2. Jaką listwę zębatą zastosować -metal czy plastik?

3. czy rolka końcowa dolna do odciążenia bramy powinna być, czy może jaj nie być?

4. Aż 20cm rezerwy na końcu? U mnie będzie tylko 10cm bo jest brama przy rogu i ogranicza to ogrodzenie boczne -da radę?

Edytowane przez daniel.w

• 2 years później...