Tomasz Antkowiak 13.04.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie ukladam na dachu (swoim dachu) blache - trapez TRB -35/1100. Musze pociac kilka arkuszy, powycinac conieco, itp itd. Mam oczywiscie nozyce, ale nie czuje sie aby ciac nimi arkusz na poprzecznie. Oczywiscie wiem, ze szlifierka odpada. Drobne wyciecia pod kominki wentylacyjne robilem wyzynarka , ale to byly drobne sprawy. Oczywiscie, wiem, ze najlepiej bylo by miec profesjonalne narzedzie i sie nie martwic, ale nie mam takiego, ani go nie kupie Czy ktos probowal kiedys ciac blache (blachodachowke, trapez) wyzynarka? A moze ktos probowal nakladek na wiertarke jak np ta: http://allegro.pl/nakladka-nibler-do-blachy-na-wiertarke-matryca-i4138059225.html Oczywiscie, wiem ze to polsrodek i moze sie okazac ze wystarczy max na kilka ciec... ale generalnie takie jest zalozenie - kilka ciec na moim dachu a potem wycieczka do huty lub na wysypisko Panowie, licze ze ktos z fachowcow cos podpowie. Nie jestem profesjonalista, nawet nie pol czy cwiercprofesjonalista. Jestem kompletnym amatorem, ale to samo bylo przy scianach, stropach, instalacjach itd i jakos poszlo. Dach tez poloze, moze nie bedzie najdoskonalszy, ale dla mnie wystarczy aby nie ciekl Z gory dziekuje za pomoc. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Tomasz Antkowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.04.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Potniesz nożycami, najlepiej krzywymi. Potrenuj. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 14.04.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 podjedz do najbliższej wypożyczalni i weż niblerka bedziesz miał przyjemność z pracy a tak pokaleczysz sobie ręce ,nie zapomnij pomalować krawędzi farbą http://www.ceneo.pl/Nozyce_do_blachy_i_rozdzieraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.04.2014 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Dziekuje! wyglada na to ze jednak udalo mi sie kupic uzywany nibler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Pamiętaj, że jak edzie kiepsko ciął to zawsze możesz dokupić samą głowicę tnącą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 14.04.2014 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Potestuje na dwoch wiatrownicach co to je dzis spieprzylem Niestety nauka na wlasnych bledach kosztuje... jednak satysfakcja po robocie mam nadzieje ze bedzie wielka. Tylko chyba aby pokazac Wam - mistrzowie - ten nasz dach do oceny odwagi mi zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.04.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie ma żadnej potrzeby żeby Ciebie oceniać bo byłoby to nie etyczne. Tobie po prostu trzeba doradzać. Powodzenia. Pozdrawiam. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.04.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Dojechal kupiony nibler. Czy jest jakis chytry i przebiegly sposob aby utrzymac prosta linie ciecia czy moze to kwestia lat doswiadczen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 17.04.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 wzdłuż czy w poprzek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 17.04.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Pewnie po skosie w koszu tylko mocne przedramię jak ciezko to dwoma rękoma trzymaj , Jak wspomniał P.Andrzej w maszynie masz wymmienną matryce i stępel http://allegro.pl/matryca-noz-stempel-nozyc-do-blachy-nibbler-i-inne-i4126243462.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dom+i+Ogr%C3%B3d-5_Narz%C4%99dzia-1536_Elektryczne-26785_Pi%C5%82y+i+wyrzynarki-26801 jak bedzie słobo rozdzierać półkciężyce i zacznie cie skrawany odpad ciągnąć za maszyną to znak by zmienić ,oczywiście każda firma ma swój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 17.04.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Blach płaskich tym Niblerem nie tniemy !! do płaskich są nożyce krążkowe http://www.supro.pl/materialy/k/cena/2360/noz-krazkowy-do-ciecia-blachy-na-maszynie-nks-125-w-torbie/ lub gilotyna lub nożyce ręczne tukany,pelikany (długa powierzchnia tnąca )http://www.supro.pl/materialy/k/cena/2472/nozyce-do-blachy-proste-prawe-typ-pelikan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 17.04.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Nie zapomnij o smarowaniu !. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 17.04.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Jest OK tne blache trapezowa, generalnie i wzdluz i w poprzecznie. Sposob na to mam taki ze do ciecia poprzecznego ustawiam sobie glowice pod katem prostym do osi silnika bo inaczej nie daje rady na trapezach wyginac calej maszyny. Do ciecia wzdluz ustawiam kierunek ciecia zgodnie z osia silnika. I idzie No oczywiscie jak na amatora Troche gdzieniegdzie ucieknie z linii bo np gdzies sie potkne, albo kabel sie zaczepi, ale generalnie idzie Jestem super zadowolony:) Paszcza mi sie cieszy i jakbym mial z kim to bym chetnie wzniosl toast jakims browarkiem. Nie mniej BARDZO WAM PANOWIE DZIEKUJE! Kazda rada i podpowiedz sa dla nie na wage zlota bo sam robie to pierwszy raz w zyciu, a dzieki takim podpowiedziom mam szanse tego nie spierdzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts