gruby33 13.04.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam.Mam zamiar wymienić siatkę ogrodzeniową. Maksymalna długość jednego boku, na którym będzie położona siatka to ok. 14m.Teraz mam pytanie jaki rozmiar siatki wybrać aby była jak najbardziej sztywna? Bo nie chcę przepłacać np. za grubszą siatkę jeśli taki sam efekt otrzymam na cieńszej. W grę wchodzi siatka ocynkowana i takie rozmiary mam dostępne u siebie. - fi 2,5 mm oczko 6,0x6,0- fi 3,0 mm oczko 6,0x6,0- fi 3,0 mm oczko 6,5x6,5- fi 2,8 mm oczko 6,5x6,5- fi 2,8 mm oczko 6,0x6,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 23.04.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam, jeżeli chcesz, by Twoje ogrodzenie było sztywne to wybierz siatkę z grubym drutem. Wszystko zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć. Na rynku profesjanalnym są dwie standardowe opcje: 1. siatka o oczku 50 x 50 i drucie po powleczeniu fi 2,8 mm 2. siatka o oczku 50 x 50 i drucie po powleczeniu fi 3,1 mm Występuje też trzecia - o grubości drutu 2,4 mm, ale nie polecamy jej do grodzenia posesji. Decyzja należy do Ciebie Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts