somnambulik 13.04.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam szanownych forumowiczówOd paru dni 'siedzę' na kozach i już zgłupiałem:)Stawiam na działce domek letniskowy na zgłoszenie /25m2/ + taras /15m2/, góra /40m2/Będzie komin, więc minimalistycznie zdecydowałem się na kozę aby nie zabić tej wielkiej przestrzeni:)Zdecydowałem się dosunąć piecyk do samego komina poprzez wprowadzenie rury z kozy w komin /nie szamotowy-ponoć się nie nagrzewa/Czytałem że tracę w ten sposób masę ciepła ale raczej chodzi mi o szybkie nagrzanie pomieszczenia jak przyjadę a nie o nocowanie w czasie zimy:)Czy warto rozważać stare modele 'z duszą' np z tablicy?Jaką max moc powinna mieć koza? /chodzi mi o nagrzanie dołu/Czy jeśli kupię większą moc to da się z niej korzystać /nie będzie za gorąco/?Byłem dziś na bazarze staroci i 3 sprzedających różne piecyki wychwalało swoje - każdy inny:)))Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.04.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam szanownych forumowiczów Od paru dni 'siedzę' na kozach i już zgłupiałem:) Stawiam na działce domek letniskowy na zgłoszenie /25m2/ + taras /15m2/, góra /40m2/ Będzie komin, więc minimalistycznie zdecydowałem się na kozę aby nie zabić tej wielkiej przestrzeni:) Zdecydowałem się dosunąć piecyk do samego komina poprzez wprowadzenie rury z kozy w komin /nie szamotowy-ponoć się nie nagrzewa/ Czytałem że tracę w ten sposób masę ciepła ale raczej chodzi mi o szybkie nagrzanie pomieszczenia jak przyjadę a nie o nocowanie w czasie zimy:) Czy warto rozważać stare modele 'z duszą' np z tablicy? Jaką max moc powinna mieć koza? /chodzi mi o nagrzanie dołu/ Czy jeśli kupię większą moc to da się z niej korzystać /nie będzie za gorąco/? Byłem dziś na bazarze staroci i 3 sprzedających różne piecyki wychwalało swoje - każdy inny:))) Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie Pozdrawiam Piecyk należy oceniać indywidualnie. Każdy inaczej. Pokaż coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.04.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam.Zrezygnuj z budowania komina - zrobisz go potem wraz z postawieniem kozy / piecyka.Zyskasz więcej przestrzeni i dużo więcej ciepła.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts