nk 29.12.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 http://s1.tufotki.pl/2015/12/29/s1Er6-k2K9Mn.JPG?v=2 Ale czad! Sheila, jak zwykle zachwycasz, a najbardziej ujmuje to ciepło w Waszym Domu, takim wyjątkowo Waszym, tworzonym przez Was, którego jesteście częścią! Pisz, proszę, możesz rzadziej, ale pisz, nie przestawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 29.12.2015 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 świetny klimat <3 kinkiety najlepsze:) ten patent na lustro widziałam, ale nie sądziłam, że faktycznie można zrobić w warunkach domowych, pardon, stodołowych:) uwielbiam Wasz holl! Dzięki! Lustro robiło się łatwo - polecam spróbować, fajna zabawa. To się pochwalę jeszcze, że tę tablicę korkową też robiłam sama - wieki temu (8 lat?), ale sama - najwięcej czasu zabrało mi zbieranie korków (chyba ze 2-3 lata zbierałam po ludziach, bo sama raczej niewiele wina piję. nk - Będę się starała pisać - lubię wracać do tych moich zapisków, po czasie zapomina się jakie to są emocje, dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 31.12.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Lustro jest ekstra wyszło bardzo profesjonalnie. Pokazuj swoje dzieła Ja czekam na pokoje dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.01.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 To i ja się wpiszę do dziennika, który czytam już od dłuższego czasu Gratuluję domu! Oprócz wielu innych rzeczy podoba mi się Wasza podłoga - czy jest to jakiś rodzaj parkietu przemysłowego? Jaką ma grubość, a co za tym idzie jak się sprawuje podłogówka pod nim. Obecne mrozy są chyba dobrym testem Pozdrawiam, kemot z pobliskiej Owczarni [za kilka latek:)]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 05.01.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 To i ja się wpiszę do dziennika, który czytam już od dłuższego czasu Gratuluję domu! Oprócz wielu innych rzeczy podoba mi się Wasza podłoga - czy jest to jakiś rodzaj parkietu przemysłowego? Jaką ma grubość, a co za tym idzie jak się sprawuje podłogówka pod nim. Obecne mrozy są chyba dobrym testem Pozdrawiam, kemot z pobliskiej Owczarni [za kilka latek:)]. Witaj kemot! Nasza podłoga to w istocie parkiet przemysłowy - dębowy. Podłogówka sprawuje się bardzo dobrze - podłoga drewniana jest przyjemna w dotyku, taka po prostu miła, nie czuć żeby była rozgrzana (ustawiliśmy kocioł tak, żeby temperatura wody w rurkach była poniżej 25 stopni). Grubość lamelek to 16 mm. Jeśli masz jakieś jeszcze pytania, to wal śmiało. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.01.2016 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jeśli masz jakieś jeszcze pytania, to wal śmiało. Pozdrawiam! Przy obecnych mrozach i takiej grubości klepek wpuszczacie w rurki wodę o temperaturze 25 st? Jaką macie temperaturę pomieszczeń? To brzmi fajnie, zwłaszcza, że my też chcemy mieć podłogówkę, ładną drewnianą podłogę i ciepło w domu... Jak masz linka do strony tego parkietu to będę wdzięczny za podesłanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 07.01.2016 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Przy obecnych mrozach i takiej grubości klepek wpuszczacie w rurki wodę o temperaturze 25 st? Jaką macie temperaturę pomieszczeń? To brzmi fajnie, zwłaszcza, że my też chcemy mieć podłogówkę, ładną drewnianą podłogę i ciepło w domu... Jak masz linka do strony tego parkietu to będę wdzięczny za podesłanie. Pozdrawiam. Kemot - sprostowanie - źle męża zrozumiałam - wpuszczamy 35 stopni, w rurkach jest już trochę niższa. Te 35 st. to było to, co nam producent podłogi zalecał - twierdził, że we Francji układa się od lat parkiety drewniane, głównie właśnie mozaikę i nic się z nią nie dzieje właśnie dzięki temu, że oni nie przegrzewają pomieszczeń. W Polsce ludzie lubią walnąć tak na maksa - 38 - 40 st a to dla drewna już niezbyt dobrze. A temperaturę w pomieszczeniach mamy 21 st - dzięki temu że ciepło idzie od podłogi to wydaje mi się jeszcze cieplej, nawet zastanawiam się czy nie skręcić ale mamy małe dzieci, które ciągle gołe/ bose latają i trochę się waham... Parkieciarza polecam z całego serca - ma nawet swój wątek na naszym forum - Parkiety Zadobrze http://www.parkietownia.pl/ - właściciel jest bardzo pomocny a pracownicy dokładni, sumienni i terminowi. Nic złego nie mogę o nich powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.01.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 @sheila Dziękuję za odpowiedź, tak coś podejrzewałem, że z tymi 25 stopniami to pomyłka Rzeczywiście również słyszałem opinie, że dąb i inne gatunki krajowe nie lubią przegrzewania, dla osób ciepłolubnych natomiast są parkiety z drewna egzotycznego, czy deska warstwowa, która znoszą wyższe temperatury. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 07.01.2016 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 @sheila Dziękuję za odpowiedź, tak coś podejrzewałem, że z tymi 25 stopniami to pomyłka Rzeczywiście również słyszałem opinie, że dąb i inne gatunki krajowe nie lubią przegrzewania, dla osób ciepłolubnych natomiast są parkiety z drewna egzotycznego, czy deska warstwowa, która znoszą wyższe temperatury. Pozdrawiam. Kemot - przepraszam za to zamieszanie. Chciałabym tylko podkreślić, że mamy naprawdę ciepło - nic a nic nie marzniemy więc jeśli Ci się drewno podoba, to atakuj. Moim zdaniem nie ma piękniejszej podłogi. A skoro już zajrzałam, to wkleję jeszcze swoje najnowsze dzieło - szafka nocna dla męża, kompletnie śmieciowa tzn. wszystkie elementy znalezione bądź odzyskane (poroże jelenia było korkiem do wina, który został ukręcony przez moją wielce zdolną mamę): http://s1.tufotki.pl/2016/01/07/LwGOU-WKfzHk.JPG?v=2 Oraz kilka fotek z postępu prac - działamy teraz w pokojach dzieci i dążymy do zabezpieczenia antresol oraz schodów, tak żeby mogli już z nich w pełni korzystać. Póki co gotowy jest pokój synka: http://s1.tufotki.pl/2016/01/07/LwGOU-0exZ9Y.JPG?v=2 http://s1.tufotki.pl/2016/01/07/LwGOU-ZcNjXE.JPG?v=2 http://s1.tufotki.pl/2016/01/07/LwGOU-MeVwL3.JPG?v=2 U dziewczynek będzie trudniej - trwają narady jaki wybrać kolor linek, bo niestety wszystkich zastosowanych na schodach nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.01.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Fajne dziewczynki pewnie chcą różowe? Widzę że nie tylko moja Młoda ma gigantyczną ilość rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 01:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Stuknęło nam już 150 dni w Nowym Domku a w związku z tym króciutki update: linki u dziewczynek gotowe - wreszcie dzieciarnia biega po antresolach a ja nie mam ataków paniki. http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-zrnOal.JPG?v=2 http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-lZHxLv.JPG?v=2 Zabrałam się też w końcu za romby w pokoju małej księżniczki - przyjechali przyjaciele na weekend, zagoniłam ich do rysowania/ wyklejania i jakoś wspólnymi siłami zaczęliśmy. W tej chwili jest już bardziej zaawansowany etap niż na zdjęciu - jak skończę, to pokażę co mi z tego wyszło. Niestety roboty jest z tym więcej niż bym chciała, bo przy zrywaniu taśmy odchodzi niekiedy farba (biała) a poza tym mimo zastosowania taśmy do zadań specjalnych ("ultra sharp edges" ) to jednak szara farba podcieka... http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-isHnsq.JPG?v=2 A na koniec prawie skończone schody - w końcu! Została już tylko zjeżdżalnia oraz LED pod listwą poręczy. http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-qkYMCc.JPG?v=2 http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-vTwDBZ.JPG?v=2 http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/gygQs-VZapT3.JPG?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.01.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Bardzo ładne schody, dokładnie takie się i nam podobają Z czego wykonany jest podstopień - to jest tynk, czy jakieś białe drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.01.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 omg, cudownie wyszły dziewczyńskie schody & linki na antresolę! chcę być Twoją córką romby wyglądają profesjonalnie, przynajmniej z daleka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Bardzo ładne schody, dokładnie takie się i nam podobają Z czego wykonany jest podstopień - to jest tynk, czy jakieś białe drewno? Podstopnie są z lakierowanego na biało MDFu - tynk się bardzo brudzi, widzę co się dzieje na ścianach obok schodów, masakra! A drewno było droższe na pewno. MDF jest fajny - łatwo się czyści, nie widzę póki co żadnych uszkodzeń (gruba warstwa lakieru). Dziękuję za dobre słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 omg, cudownie wyszły dziewczyńskie schody & linki na antresolę! chcę być Twoją córką romby wyglądają profesjonalnie, przynajmniej z daleka;) Niechaj, dziękuję! Córki zadowolone, zresztą cała trójka lubi swoje pokoje - starsi pamiętają jeszcze bardzo dobrze ten ścisk w poprzednim loku i cieszą się jak głupi że mogą teraz hasać i ganiać. A romby, no cóż... z daleka ok. Ale ja im pokażę jeszcze! Może nawet dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.01.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 No tak, szczególne przy dzieciach tynk w tym miejscu nie sprawdziłby się. A pomysł z MDF rzeczywiście bardzo dobry - wizualnie i praktycznie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać o 2 rzeczy. Widzę, że macie garaż 37 mkw. Parkujecie 2 auta? Jak z miejscem ma przechowywanie innych rzeczy? Pytam, bo w większości przeglądanych projektów garaż dwustanowiskowy ma 32-33 mkw i skłaniam się do powiększenia go właśnie do około 38-40 mkw.A druga kwestia to ekipa, która wykonywała Wam SSZ - czy możesz ją polecić, czy możesz podesłać kontakt na priv? Co prawda jeszcze nie wybraliśmy projektu - ale powoli, równologle robię rozpoznanie ofert wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 No tak, szczególne przy dzieciach tynk w tym miejscu nie sprawdziłby się. A pomysł z MDF rzeczywiście bardzo dobry - wizualnie i praktycznie. Korzystając z okazji chciałbym zapytać o 2 rzeczy. Widzę, że macie garaż 37 mkw. Parkujecie 2 auta? Jak z miejscem ma przechowywanie innych rzeczy? Pytam, bo w większości przeglądanych projektów garaż dwustanowiskowy ma 32-33 mkw i skłaniam się do powiększenia go właśnie do około 38-40 mkw. A druga kwestia to ekipa, która wykonywała Wam SSZ - czy możesz ją polecić, czy możesz podesłać kontakt na priv? Co prawda jeszcze nie wybraliśmy projektu - ale powoli, równologle robię rozpoznanie ofert wykonawców. Parkujemy 2 auta - mąż ciągle narzeka że mu za mało miejsca zostawiam i pewnie w końcu namaluje mi na ścianie jakiś celownik czy cóś, żebym stawała w odpowiednim miejscu. Miejsca do przechowywania jest niewiele - z jednego boku mieszczą nam się drewna do kominka (mąż je tak ułożył, że jak stanę to moje drzwi otwierają się ponad nimi), z drugiego boku mamy jeszcze dość dużo pobudowlanych śmieci (w sensie wiadra z farbą, jakieś rynny czy insze metalowe ustrojstwa, plus łopata do śniegu). Drzwi od samochodów jak są oba zaparkowane otwieramy ale nie na pełną szerokość - tak powiedzmy w 75%, wystarczająco żeby dzieci zapiąć do fotelików, ale gdyby ktoś miał większe problemy ruchowe i potrzebował szerzej otwartych, to niestety się nie da. Aha - z przodu mamy przejście ok. 80 cm, z tyłu - prawie nic, ledwo ledwo, jakieś 20-30 cm, bagażnika nie otworzysz... Tak więc jak dla mnie to jest absolutnie minimalny rozmiar garażu dwustanowiskowego - wolałabym większy. Ale na pewno, NA PEWNO, nie rezygnowałabym z garażu połączonego z domem. To jest w naszym klimacie rzecz idealna, zwłaszcza gdy ma się małe dzieci. Co do ekipy, to my mieliśmy jedną od stanu surowego otwartego, a potem kolejną - która ocieplała i wykańczała (poza tynkami wewnętrznymi, instalacjami i podłogami). Obie mogę polecić - chcesz? I skoro wybieracie projekt, to podzielę się jeszcze 2 fuckupami z naszego: - przejście między garażem a pom. gospodarczym mamy na 90 cm, a to za mało, żeby spokojnie przejechać przyczepką rowerową. Taczką też nie jest łatwo... - wszędzie mamy ogrzewanie podłogowe a teraz gdy dzieci wracają do domu z mokrymi ubraniami/ butami to chciałabym mieć w szatni grzejnik, żebym mogła im te ciuchy rozwiesić. Niestety jedyny grzejnik na parterze mam w dolnej łazience, tej reprezentacyjnej z założenia, więc słabo w niej się prezentują te stosy rękawic, skarpet i spodni zimowych... No ale nic, zima na szczęście nie trwa cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.01.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Schody piękne, a galeria nad nimi imponująca! Dzieciowa zabudowa schodowo-szafkowa wyszła pierwszorzędnie Romby też wyglądają bardzo ładnie, ale skoro uważasz, że trzeba je okiełznać, to bierz je za rogi! Wszytko super, sheila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Romby gotowe! Jeszcze nieidealne (i już raczej nie będą ) ale wystarczająco dobre. Druga taka porcja poczeka na koniec ferii - tam się muszę bardziej postarać, bo ściana jest bardziej wyeksponowana. Aha - te takie jakby białe plamy na górze po prawo, to świecące się fragmenty z niedoschniętą jeszcze farbą. http://s1.tufotki.pl/2016/01/28/LmU9f-XB75FW.JPG?v=2 Edytowane 28 Stycznia 2016 przez sheila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 28.01.2016 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Schody piękne, a galeria nad nimi imponująca! Dzieciowa zabudowa schodowo-szafkowa wyszła pierwszorzędnie Romby też wyglądają bardzo ładnie, ale skoro uważasz, że trzeba je okiełznać, to bierz je za rogi! Wszytko super, sheila Dzięki Tomkowa! Powoli zbieram się w sobie za ogarnięcie części kanapowej przestrzeni dziennej - wkleję wkrótce rzuty i zdjęcia, bo potrzebuję pomocy w lepszym roplanowaniu tej przestrzeni, na razie nie jest idealnie. :/ Będę Ci wtedy bardzo wdzięczna za rady i sugestie. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez sheila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts