sheila 14.04.2014 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Zapraszamy do komentowania naszego dziennika! Wszelkie uwagi - również te krytyczne - mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam! Dom zapowiada się fajnie. Widzę duże przeszklenia- uwielbiam. Czekam na układ pomieszczeń i jego przewrotność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.04.2014 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam! Dom zapowiada się fajnie. Widzę duże przeszklenia- uwielbiam. Czekam na układ pomieszczeń i jego przewrotność rere - właśnie wrzuciłam plany. Jesteśmy już co prawda po etapie projektu koncepcyjnego (budowlany właśnie się finiszuje), ale zawsze z ciekawością przeczytamy wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 sheila, widziałem co najmniej kilka projektów w których z hallu wchodzi się do kuchni, także spoko Ale muszę przyznać - parter jest nieziemski... Nam zależało na sporym salonie ale i na dużych pokojach, więc trzeba to było jakoś pogodzić. Najważniejsze, że po pół roku od przeprowadzki - nic byśmy nie zmienili Trzymam kciuki za budowę i czekam na pierwsze zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.04.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 W sumie to nie ma do czego się przyczepić. Ogromna część dzienna- rewelacja. No dobra, jedyna moja uwaga, to pralnia na dole i latanie z brudami. Dla mnie to minus, ale skoro Ty prasujesz przed TV, to chyba tak Ci będzie wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 14.04.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 W sumie to nie ma do czego się przyczepić. Ogromna część dzienna- rewelacja. No dobra, jedyna moja uwaga, to pralnia na dole i latanie z brudami. Dla mnie to minus, ale skoro Ty prasujesz przed TV, to chyba tak Ci będzie wygodniej Tak, ja zdecydowanie prasuję przed tv - założenie mamy takie, że brudne rzeczy (większość, bo np. pościele pewnie nie) będziemy zrzucali na dół zsypem - potem będzie je trzeba "tylko" na górę wnieść. cypryski - a jak tam Książenice wieczorem/nocą? Wasza działka jest na IV etapie? Nie jest tam Wam zbyt samotnie póki co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.04.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 sheila nocą całe osiedle wygląda... dość ciemno, niezależnie od etapu Nasz dom był pierwszy na 4 etapie, ale wokół trwają budowy i wkrótce najbliższa okolica zaludni się. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 15.04.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witaj Widać, że projekt jest przemyślany choć jak dla mnie przekombinowany Pozwolisz, że powiem co myślę. Zrezygnowałbym z "bawialni" połączył ją z salonem i w to miejsce umieścił kuchnie i duży stół. Salon w miejsce kuchni. Wydaje mi się, że szatnia jest za mała, a i przejście do łazienki "małżeńskiej" przez garderobę nieco udziwnione. Koniec mojego widzi-mi-się. Duże przeszklenia i forma budynku bliska mojego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 15.04.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Cześć ja tez bede podglądać i kibicować odnośnie projektu- rozumiem ze tak wszystko chcieliście miec i dlatego jest zaprojektowane. Jedynie co to na twoim miejscu to nie spodziewalabym sie cudów po garażu-37 m dla dwóch samochodów to niestety nie jest przewymiarowanie a takie minimum- jakos extra duzo miejsca do składowania wam nie zostanie- oczywiście regały w górę beda najlepszym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 15.04.2014 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Cześć ja tez bede podglądać i kibicować odnośnie projektu- rozumiem ze tak wszystko chcieliście miec i dlatego jest zaprojektowane. Jedynie co to na twoim miejscu to nie spodziewalabym sie cudów po garażu-37 m dla dwóch samochodów to niestety nie jest przewymiarowanie a takie minimum- jakos extra duzo miejsca do składowania wam nie zostanie- oczywiście regały w górę beda najlepszym pomysłem. Tak, zdajemy sobie z tego sprawę - odpuściliśmy przewymiarowanie na rzecz pomieszczenia gospodarczego obok garażu. Myślę, że przy dobrym rozplanowaniu zmieścimy to co trzeba, a jak nie, to z czasem zrobimy w ogrodzie szopę na narzędzia - taniej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 15.04.2014 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witaj Widać, że projekt jest przemyślany choć jak dla mnie przekombinowany Pozwolisz, że powiem co myślę. Zrezygnowałbym z "bawialni" połączył ją z salonem i w to miejsce umieścił kuchnie i duży stół. Salon w miejsce kuchni. Wydaje mi się, że szatnia jest za mała, a i przejście do łazienki "małżeńskiej" przez garderobę nieco udziwnione. Koniec mojego widzi-mi-się. Duże przeszklenia i forma budynku bliska mojego serca Co do przejścia przez garderobę do łazienki to ma to kilka zalet - np. mniej drzwi w sypialni . Poza tym z tej garderoby i łazienki będziemy korzystać tak naprawdę tylko ja i mąż, i ciąg zdarzeń zazwyczaj mamy taki, że się rozbieramy-idziemy do łazienki-ubieramy czyli garderoba jak najbardziej w to się wpisuje. Jedne co bym chciała a mieć nie będę to wylot zsypu na brudną bieliznę z garderoby właśnie - niestety ze względu na lokalizację pralni nie dało rady i będziemy go mieli w sypialni :/ Co do bawialni, to na pewno jest nam potrzebna więc za nic z niej bym nie zrezygnowała (będzie pokojem gościnnym dla naszych rodziców/znajomych gdy do nas przyjeżdżają). Miejsce kuchni też jest dość kluczowe - chcieliśmy żeby była jak najbliżej i stołu i kanap - tak żeby gotowanie było integralną częścią naszego rodzinnego życia. No i tak jak pisałam - musowo musiała mieć bezpośrednie wyjście na taras i ogród - mamy dzieci, duuużo dzieci i chcę mieć je na oku gdy jestem w kuchni. Teraz mamy kuchnię oddzieloną i daleko od stołu oraz pokoju dziecinnego i jest to dla mnie bardzo niewygodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 15.04.2014 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 sheila nocą całe osiedle wygląda... dość ciemno, niezależnie od etapu Nasz dom był pierwszy na 4 etapie, ale wokół trwają budowy i wkrótce najbliższa okolica zaludni się. Pozdrawiam! Matko! Jak ja sie do tego przyzwyczaję! (jakoś na pewno, choć na początku to pewnie szok, co?) Dużo się zaczęło budów w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.04.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 W ciągu pół roku będę miał 2 sąsiadów na przeciwko, po drugiej stronie uliczki. 100 metrów dalej wzdłuż ulicy kończą się 2 kolejne budowy. No i od strony mojego ogrodu zaczęła się budowa (ale akurat ten sąsiad się nie spieszy więc jeszcze mam nieograniczony widok na cale Osiedle). Gdyby jeszcze sprzedały się dwa bliźniaki, z którym sąsiaduję od południa... To już byłbym praktycznie otoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 18.04.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Ta ciemność wszechogarniająca może być na początku szokiem cypryski u Ciebie można powiedzieć, ze jak w mieście jasność nastała, a Ty sheila też masz sąsiadów, więc nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.04.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 oj tam ciemność klimatycznie jest witam sie i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.04.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Klimatycznie - owszem Ale włamania się zdarzają... nie dalej jak w zeszłym tygodniu, jakieś 200 metrów od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Klimatycznie - owszem Ale włamania się zdarzają... nie dalej jak w zeszłym tygodniu, jakieś 200 metrów od nas Włamują się do już zamieszkanych domów czy do budów? Solid nie działa? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 oj tam ciemność klimatycznie jest witam sie i ja Tyś nam też sąsiadem? Superaśnie! Witaj i rozgość się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 24.04.2014 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Z innej beczki - muszę powoli rozkminić kwestię okien - jakie wybrać PCV czy drewniane? Z jakiej firmy? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 24.04.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Bardzo ciekawie zapowiada się wasza budowa - będę podglądać Fajnie, że macie takie jasno sprecyzowane wymagania. Ja na etapie wyboru projektu wiedziałam tylko, że chcę mieć duży salon i pomieszczenie na pracownię Jeśli chodzi o okna to u nas padł wybór na PCV. W mieszkaniu, które teraz wynajmujemy są okna drewniane. Mają nie więcej jak 8-10 lat. Jedno mogę powiedzieć - tragedia ! Są mega rozszczelnione, zgrzypią przy otwieraniu/zamykaniu. Nie wiem jakiej są firmy, być może jakiejś kiepskiej dlatego tak to wygląda. Pozdrawiam, Goska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts