domsz 14.04.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam, przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Planuje wykonać taras z modrzewia (deska 140 X 28mm) na istniejącym tarasie wykonanym z kamienia, dodatkowo chciałbym przedłużyć taras o 50cm. I tu pojawia się kilka wątpliwości, - czy 30-40 mm legar będzie wystarczający (w sumie mam jakieś ~70 mm do drzwi), jak zamontować legary na istniejącym tarasie bezpośrednio wkrętami czy na kątownikach? - na czym oprzeć ostatni legar? aktualnie mam 2 pomysły: betonowe słupki (jaka jest minimalna głębokość dla takich słupków) lub betonowe bloczki (na jakim podłożu montuje się bloczki? - jaka powinna być odległość miedzy bloczkami / słupkami? - czy przy montażu nawiercamy modrzew przed przykręceniem? pozdrawiamSzczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsz 20.04.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Czy można użyć palisady jako słupa/bloczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts