karola_zimna 14.04.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam. Przejdę od razu do rzeczy, przeszukując sieć w poszukiwaniu projektów domów energooszczędnych, natrafiłam na określenie „dom zrównoważony”. Np. pojawia się takie zdanie: " Głównym celem działalności jest projektowanie jednorodzinnego budownictwa energooszczędnego, ze szczególnym uwzględnieniem budownictwa zrównoważonego i pasywnego... (...) " Jeśli kogoś interesuje kontekst to znalazłam to określenie na stronce jednego architekta, konkretnie na http://www.abcentrum-dom.pl/pracownia.html Niestety nigdzie tam nie jest wyjaśnione co oznacza termin „budownictwo zrównoważone”. Uprzedzając wasze złośliwości - umiem korzystać z Google, trochę poszukałam na ten temat, ale sprawa ciągle jest dla mnie niejasna. Z tego co wyczytałam, to jeśli dobrze zrozumiałam pojęcie „dom zrównoważony” wiąże się z ekologicznym podejściem do projektowania takiego domu, etc. Ale co to konkretnie oznacza nie znalazłam. Może ktoś mi wyjaśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.04.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Taki przykład z literatury: Domki Hobbitów były domami zrównoważonymi Trza poczytać Tolkiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 15.04.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Jeśli kogoś interesuje kontekst to znalazłam to określenie na stronce jednego architekta, konkretnie na http://www.abcentrum-dom.pl/pracownia.html Niestety nigdzie tam nie jest wyjaśnione co oznacza termin „budownictwo zrównoważone”. Coś mało uważnie szukałaś tych informacji, bo na stronie którą linkujesz znajduje się odpowiedź na twoje pytanie: Budownictwo zrównoważone to połączenie odpowiedniego projektowania i budowania, ze szczególnym poszanowaniem otaczającej przyrody poprzez wykorzystanie materiałów i technologii przyjaznych środowisku. Głównym założeniem jest zmniejszenie zużycia energii oraz oszczędne gospodarowanie dostępnymi surowcami, zarówno na etapie realizacji inwestycji, jak również użytkowania budynku. BTW Domki Hobbitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 15.04.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Oraz pozbycie się resztek po zamknięciu cyklu życia budynku.A o domku Baby Jagi to zapomnieli?Taka ekologia przez duże E.Choćby budownictwo słomiano-gliniane .Ciepłe a jak się znudzi to bracia mniejsi rozłożą na części pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 16.04.2014 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi teraz mi się trochę rozjaśniło Coś mało uważnie szukałaś tych informacji, bo na stronie którą linkujesz znajduje się odpowiedź na twoje pytanie: rzeczywiście znalazłam dopiero później jest cała sekcja na ten temat. dla zainteresowanych [moderowano] Edytowane 13 Lutego 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 17.04.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Budownictwo ekologiczne - chwilowa moda czy wymóg naszych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 17.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Przepraszam, ale do pełni szczęścia brakuje jeszcze jednego linku do ab centrum. no denerwująca jest taka płytka reklama... I nie mówcie, że tak nie jest, bo nie uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 21.04.2014 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Denerwująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 22.04.2014 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 reklama? zadałam pytanie na konkretny temat, to że znalazłam termin akurat na tej stronie nie ma tu znaczenia, mogę podać kilka innych stron gdzie coś takiego widziałam. kogo niby reklamuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts