bitoff 14.04.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Jestem na etapie budowy domu. Zastanawia mnie izolacja wewnętrzna ścian. Słyszałem od paru osób że niektórzy izolują ściany również od wewnątrz. W jaki sposób i czym dokładnie nie wiem. Na chłopski rozum może nie jest to takie głupie? Zatrzymujemy wtedy ciepło w domu nie pozwalając mu uciekać do muru i dalej.... Czy takie działanie i myślenie jest odpowiednie? Ja swój dom zbudowałem z termalici 30 cm, ocieplenie steropianem na zewnątrz będzie 15 cm. Co myślicie o dodatkowym ociepleniu wewnątrz? Czy to ma jakikolwiek sens czy nie ma to jakichś minusów? Jeśli jest to dobry sposób to jak to wykonać? Mam nadzieję na wypowiedź specjalistów Oczywiście bardzo ważna będzie wówczas wentylacja, tutaj będę zakładał rekuperator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts