aisa222 11.01.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ale fajny pomysł ..... zdjęcia piękne ........ a schody odważne na maxa hihi ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.01.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Aga super, juz kilka ściągnełam teraz tylko muszę podpórkę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Andziu, wyłaź z dziury :hug: Co u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 13.06.2016 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 U nas leniwe życie. Z wolna działamy ale efektów większych nie widać. Zaprojektowałam stolik z roślinami. Jest już zrobiony ale jeszcze nie napisałam postu - już swa miesiące z tym zwlekam a mój blog świeci pustkami. Ale nic na siłę Tak miało być. Odpoczynek tez jest potrzebny. U nas na tapecie teraz plany zrobienia przez Michała studni, bo woda śmierdzi i myć się nawet nie mogę. Rano się myłam i mimo, iż jest już północ nadal czuję smród na włosach. Ciężko z tym żyć. Dlatego Michał postanowił wydrążyć w piwnicy nową studnię. Jedyny problem to brak rur. Zabawne, prawda? Jest jedna hurtownia/producent gdzieś w górach i nikt nie chce nam sprowadzić. Michał napisał do wielu firm i wyobraźcie sobie nikt nie odpowiedział. Do dziś., bo właśnie powiedział, że koleś z OLX się odezwał. Czyli może coś ruszy w sobotę byłam na targu i nakupowałam sobie kwiatów - to mój tydzień urodzinowy i uznałam, że zasługuję na piękne peonie. Chciałabym mieć peonie w ogrodzie a nie cięte, będę musiała poszukać. Kupiłam sobie dwa krzaki hortensji. Wspaniałe są. Ale nie umiem ich pielęgnować. Przesadziłam je do dużych zbiorników i wystawiłam na dwór ale chyba na zbyt słoneczną stronę. Zabraliśmy je do domu na noc i dziś wieczorem wystawiliśmy na mniej słoneczną stronę domu. Zobaczymy jutro. Aż się zmobilizowałam tym tu wpisem i chyba wystawię post o stoliku na blogu, bo chciałam Wam jakieś fotki pokazać. Trudno, że jeszcze tutorial nie skończony. Będę zmieniała z czasem, bo to u mnie trwa i trwa Jak już się uporam, to fotki wstawię. I może fotki hortensji i peonii tez pokażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 14.06.2016 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Miło Cię widzieć, czekam na zdjęcia i wpis MAm nadzieję że z rurami się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.06.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Jak często nie doceniamy czasu, który mamy. Tracimy go na niepotrzebne smutki i złości. Zamiast uśmiechać się i cieszyć wymyślamy powody, przez które nie możemy czuć radości. Często błahe i zupełnie nieistotne. Zapominamy o tym jak wiele świat daje nam za darmo. Przyjaźń, miłość, radość, dobro, słońce, deszcz, wiatr, śnieg, góry, morze. Tyle piękna tylko dla nas, którego ciągle dokądś goniąc, zupełnie nie dostrzegamy. A przecież życie samo w sobie jest niesamowitą wartością. Dopóki je mamy codziennie możemy kreować je jak chcemy, codziennie możemy znajdować pozytywne chwile. To zależy tylko od nas! Dziękujmy za każdy dzień i starajmy się przeżyć każdy z uśmiechem na ustach! Agusia, Wszystkiego Najlepszego Kochana :wave: http://www.rainydaymagazine.com/RDM2009/RainyDayGarden/Garden/June/Peonies/PeoniesBig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Aga, ja bym ścignęła tego dewelopera i kazała mu się napić tej wody!!! Mieszkacie w sumie krótko wiec chyba.jeszcze obejmuje was rękojmia. Nie odpuszczaj dziadowi! Jak tak można urządzić ludzi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2016 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 A skąd ta woda jest dostarczana do Was? Czy dawaliście próbki do zbadania? Skoro coś z nią jest nie tak, to trzeba to zgłosić odpowiednim instytucjom. U nas kilka razy pojawiła się ruda woda, zanim wymienili jakiś kawał starego wodociągu. Zawsze natychmiast, po zgłoszeniu do ZGK, przyjeżdżała ekipa i przepłukiwali rury. Mamy bdb wodę. Ta studnia, którą chcecie zrobić - czy tam w ogóle jest woda i jaka? Jak głęboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.06.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 U nas NIE MA wodociągu ani kanalizacji. Mamy studnię i szambo. Warszawa, stolica Polski, Europa. Gmina ma pieniądze żeby codziennie trzy razy jeździły samochody myjące i polerujące jezdnię (Nie wiem po co pucują te uliczki, serio, na Saskiej Kępie nie czyścili tak często ale tez inna gmina, inny budżet, inne priorytety) a na zapewnienie ludziom godnego życia, WODY, to kasy nie ma. Wodociąg może będzie w 2020 roku, kanalizacji na razie nie planują. 500 metrów daje jest woda, kościół wodę ma. No ale kim ja jestem, zwykłym niewolnikiem płacącym podatki a nie kimś duchownym, kto ma jedynie przywileje. Żeby nie marudzić pokaże projekt stoliczka i fotki kwiatków (wiecej na instagramie) stolik w zamyśle... a wiadomo jak to jest z marzeniami Peonie ciemne: rozowe: sa jeszcze biale i mieszanki bukietowe , wszystko to samo, same kwiaty I Misiek mruczacy w hortensjach On jest taki pocieszny https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/13448181_1642123172776857_889194722_n.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.06.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 To chyba raczej jest kocimietka a nie hortensja :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 15.06.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Cholera... u mnie ani hortensje nie są tak piękne i okazałe, ani M tak sympatycznie nie mruczy Piwonie przepiękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Aga, żartujesz Gdzie Ty w tej W-wie siedzisz? To gorzej niż w Pipidówku Dolnym. Ja bym z tą wodą latała raz w tygodniu do Sanepidu, a potem z opinią pismo do gminy. Do usr......, aż ktoś się zainteresuje. Boskie te piwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 17.06.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Wawer chyba, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 25.06.2016 01:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Wawer, Wawer. Ale nie będę narzekac, w sumie widziały gały co brały Może kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 25.06.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Och, Aga! Spóźnione życzenia urodzinowe! Uwielbiam piwonie, a w twoim obiektywie uwielbiam je jeszcze bardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 07.07.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Wróciliśmy z działki. Mamy plany na malowanie dachu domu na działce, bo optycznie nie za fajnie wygląda ale zdrowotnie jest zabezpieczony i nic mu nie bedzie. Ale to moze za rok. Bardzo nam roslinność ruszyła, mam wrazenie, ze w całym lesie, na wszystkich działkach wokół. Takie lato. Fajne kotki się urodziły dzikim kocim mamom. Chciałabym kota lub psa do domu ale z urabianiem Michała zawsze sa problemy. taki mamy porośnięty hangar <# Cudo Ach a z wcześniejszych spraw, to zapomniałam o stoliczku. Tu link: STOL>> http://i0.wp.com/samazrobie.pl/wp-content/uploads/2016/06/stol_tut.jpg?resize=744%2C1680 Mamy już kupione rury na studnię... Nie wiem kiedy Misiek się weźmie ale dziś wrócilismy i może coś jutro ruszy. W planach alternatywnie mamy: 1. studnia... oby to 2. ostatnie szlify łazienki na dole 3. kafelkowanie schodów przed domem 4. wycinka drzew, koszenie trawnika... Cokolwiek proszę Ja również mam plany ale sobie nie dowierzam, że się zmobilizuję więc nawet się nie będę starała zachęcać. Potraktuję to jak bonus od siebie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Aguś, stolik rulez!!! Niech Michał zmienia fach bo idzie mu coraz lepiej. Rury jak rury ale zastanawiam się nad pierwszym punktem planu. Sami będziecie kopać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 07.07.2016 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Nie mów tak. Te rury, to SKARB. Nie wiesz nawet ile nas to męczarni i szukania kosztowało. To nie tak hop siup kupić takie rury. Wiedzia nieomalże ezoteryczna gdzie kupić... Co do kopania, to Michał (jak zwykle) przekopał internety. Oczywiście nic nie ma w jednym miejscu wiec sie nasapał ale ma plan i wie jak wiertło zrobi i jak sie za to zabrać i zrobić. Nie wnikam. Zobaczymy "w praniu" Kominek działa, łazienki działają, sciany działaja, instalacja elektryczna i wodna równiez. Ufam mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Pytam nie dlatego,, e nie wierzę w możliwości tylko to już naprawdę wyższa Szkoła jazdy. Potrzebny fachowy sprzęt i wiedza na jakiej głębokości u was jest dobre źródło. Sprawdzaliście geologicznie? Dzwoniłas do fachowca z pytaniem ile by wziął? Szkoda Miśka do takiej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 07.07.2016 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Wszystko Misiek obczaił. Mówi, że to nie jest aż taka trudna robota. Z pewnością do prac w dachu wezmiemy fachowca - wyrabanie dziur, wstawienie okien połaciowych etc. Ale już ocieplenie Michał sam położy. To co wymaga fachowców fachowców otrzyma - np obcięcie rury gazowej. My nie jesteśmy lekkomyślni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts