Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aga, kibicuję. Opisuj wszystko co i jak z tą studnią będzie. Ciekawa jestem.

My będziemy kopać pewnie w przyszłym roku, ale taką z kręgami betonowymi. Do podlewania ogrodu.

NA razie w bulach piwniczka wykopana do dna i czeka na budowanie.

Do dachu, jakbyś chciała, to mogę z czystym sumieniem moją ekipę polecić, tylko trzeba się z nimi zawczasu umawiać, bo mają sporo pracy.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, kibicuję. Opisuj wszystko co i jak z tą studnią będzie. Ciekawa jestem.

My będziemy kopać pewnie w przyszłym roku, ale taką z kręgami betonowymi. Do podlewania ogrodu.

U nas niestety sami z racji tego, że wszystkie ekipy chcą kopać na zewnątrz, bo mniej babrania. Maszynę stawiają i szybko, łatwo i przyjemnie kasa wpada. Nikomu się nie chce dłubac, to Misiek sam stwierdził, że się podłubie. Zobaczymy :)

NA razie w bulach piwniczka wykopana do dna i czeka na budowanie.

Super projekt! Zazdroszczę, bo to fajna sprawa. Teraz tylko wybudujcie. Świetna inicjatywa. W każdym domu niezbędna :)

Do dachu, jakbyś chciała, to mogę z czystym sumieniem moją ekipę polecić, tylko trzeba się z nimi zawczasu umawiać, bo mają sporo pracy.

Do dachu chciałabym ale to pieśn przyszłości, bo trzeba by zakupić dwa okna połaciowe. Takie koszty na razie nie wchodzą w grę, zwłaszcza, że w tym tygodniu musiałam lodówkę zakupic dla wynajmujących i tysiaczek poleciał...

To widzę że studzienne plany nam wszystkim po głowie chodzą :) My wiemy że na działce studnia była, wiemy nawet mniej więcej w którym miejscu : pytanie jak ją znaleźć i odkopać...

Chyba musicie od nowa kopać... :)

Naprawdę? Ja się łudziłam że da się ją wytropić jakoś i odkopać.....Kopanie od nowa to dość droga zabawa.

Piwniczkę też mamy w planach, może w przyszłym roku się uda.

nie znam się :)

wykopanie nowej studni, to średnio 120 zl za metr chyba

Kochana! Cieszę się ogromnie. A jak zrobisz wklej i mi tu albo nawet na blogu albo na fejsie. Nic bardziej nie cieszy niż świadomość, że kogoś zainspirowałam :)

Zwłaszcza, że ten stół wcale mi się nie podoba :D Jest całkiem inny od tego, który miałam w głowie.

Teraz aż zeszłam na dół by zrobić fotkę czegoś co mi Misiek skręcił w pół godzinki i co o wiele bardziej mi się podoba.

13704369_1660299350960510_815976507_n.jpg

13671223_813762858758703_1460090773_n.jpg

To podstawa do mojego komputera. Ma być na kółkach z możnością mobilnej zmiany na szybkości. Jednak nie pozwoliłam zamontować, bo zażądałam szpachlowania i malowania na czarno. I cały zapał mu przeszedł. Teraz pojechał do Castoramy, bo będzie mi dziś wieszał hamak w sypialni :)

z gołej płyty jedynie mam chwilowe przepierzenie na klatce schodowej. Na działce jednak Michał zbudował KABINĘ PRYSZNICOWĄ. Zrobił to już ponad 10 lat temu i w tym roku aż przyglądałam się czy nie gnije ale nie. Niesamowite. Tzn wnoszę, że ja polakierował ale wystawiona jest na bezpośrednie działanie wody i nic. Na zewnątrz ścianki tez się nie "łuszczą" Taka płyta, to fajny patent - tania, wytrzymała i do tego ma bardzo ekologiczny wygląd.

Przyjdzie Michał, to się szczegółowo podpytam jakie tam rozwiązanie zastosował ale nie sądzę żeby to było coś mocno wymyślnego. Teraz jesteśmy zakochani w folii w płynie i stosujemy ją wszędzie gdzie występuje możliwość wilgoci, bo to super tanie rozwiązanie. I tak np będziemy smarować schody i powierzchnię przed drzwiami wejściowymi ale ciągle czekamy aż przestanie padać i trochę powysycha ten beton. Po folii położy Misiek płytki i uszczelni próg.

Folią w płynie mamy wysmarowana łazienkę, WC, całą cześć kuchenną i pom gospodarcze. Podłogi i ściany. Nie wyobrażam sobie kąpiel dzieciaków bez tego patentu.

Mojemu wygląd płyty się nie podoba właśnie, ale jest tania i porządna więc zastanawiam się czy da się ją jakoś zmyslnie ukryć by była ale jej nie było (myślałam o zrobieniu z niej zabudowy do gospodarczego

To zrób właśnie tak jak to będzie, czyli kup gładź szpachlową (szpachlę), nałóż, poczekaj aż wyschnie i pomaluj.

Doriko, jasne. szczególnie jeśli będziecie malować, wtedy faktycznie nie ma znaczenia z czego to jest, bo nie widać a to jednak porządne. Michał mówi co prawda, że lepiej z mdfu robic ale mdfu jakoś nie widziałam żeby kupował :D

Przeczytałam Twój dziennik od deski do deski, nadeszła więc pora przywitać się.

Nie powiem nic innego niż już zostało tu napisane - że padam na twarz przed całokształtem Waszych wykonanych własnoręcznie prac wykończeniowych, że kuchnia zwyczajnie rozłożyła mnie na łopatki, ze kocham czarności, itp.

Mnie przede wszystkim zwalił widok tych cudowności:

:)

autoportret cyfrowy w pół godzinki:

http://fc03.deviantart.net/fs22/i/2007/363/5/1/it__s_me_again_by_athiNa.jpg

chwilówkowy autoportret kredkowy:

http://th05.deviantart.net/fs18/PRE/f/2007/176/0/7/mina_01_by_athiNa.jpg

Nienawidzę obrazów, w sensie dzieła sztuki itp. owszem mam szacunek, że tam Rembrandt czy inna Mona Liza, ale w domu nie powiesiłabym sobie nic podobnego.

Natomiast tego typu portrety zawsze robiły na mnie ogromne wrażenie. Godzinami mogłam patrzeć na rysujących takie cuda artystów np. w Gdańsku, Krakowie czy Warszawie.

Powiedz mi, czy takie coś potrafiłabyś wyczarować ze zdjęcia?? Czy tylko na żywo??

pewnie. Wyślij mi :) np w wiadomosci prywatnej na fejsie do fanpage'a samazrobie.pl :)

Mam ogromną miłość dla bazgrołów, szczególnie jesli są to obrazki kogoś innego. Myślę nad galerią - mam sporo obrazków zgromadzonych już ale własnie obawiam się, że za duzo chce powiesic i że będzie to wyglądało badziewiasto. I nie chodzi o to, że się wstydzę, tylko o to, że nie znoszę patrzeć na badziewie i nie chcę się męczyć by potem odkryc, że nie mogę z tym żyć ;p

Ale co tam, takie dylematy, to nie są wielkie problemy ;p

Pisz do mnie, wysyłaj fotki i najwazniejsze pomysl jaki format chcesz

pewnie. Wyślij mi :) np w wiadomosci prywatnej na fejsie do fanpage'a samazrobie.pl :)

Mam ogromną miłość dla bazgrołów, szczególnie jesli są to obrazki kogoś innego. Myślę nad galerią - mam sporo obrazków zgromadzonych już ale własnie obawiam się, że za duzo chce powiesic i że będzie to wyglądało badziewiasto. I nie chodzi o to, że się wstydzę, tylko o to, że nie znoszę patrzeć na badziewie i nie chcę się męczyć by potem odkryc, że nie mogę z tym żyć ;p

Ale co tam, takie dylematy, to nie są wielkie problemy ;p

Pisz do mnie, wysyłaj fotki i najwazniejsze pomysl jaki format chcesz

Ale super :wiggle:

Problem tylko z FB bo nie mam konta, ale nad tym pomyślimy.

Format i forma - to wszystko mam już w głowie, szukałam kogoś takiego jak Ty :wiggle: