pestka56 07.07.2016 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Aga, kibicuję. Opisuj wszystko co i jak z tą studnią będzie. Ciekawa jestem.My będziemy kopać pewnie w przyszłym roku, ale taką z kręgami betonowymi. Do podlewania ogrodu.NA razie w bulach piwniczka wykopana do dna i czeka na budowanie. Do dachu, jakbyś chciała, to mogę z czystym sumieniem moją ekipę polecić, tylko trzeba się z nimi zawczasu umawiać, bo mają sporo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2016 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 To widzę że studzienne plany nam wszystkim po głowie chodzą My wiemy że na działce studnia była, wiemy nawet mniej więcej w którym miejscu : pytanie jak ją znaleźć i odkopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 08.07.2016 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Aga, kibicuję. Opisuj wszystko co i jak z tą studnią będzie. Ciekawa jestem. My będziemy kopać pewnie w przyszłym roku, ale taką z kręgami betonowymi. Do podlewania ogrodu. U nas niestety sami z racji tego, że wszystkie ekipy chcą kopać na zewnątrz, bo mniej babrania. Maszynę stawiają i szybko, łatwo i przyjemnie kasa wpada. Nikomu się nie chce dłubac, to Misiek sam stwierdził, że się podłubie. Zobaczymy NA razie w bulach piwniczka wykopana do dna i czeka na budowanie. Super projekt! Zazdroszczę, bo to fajna sprawa. Teraz tylko wybudujcie. Świetna inicjatywa. W każdym domu niezbędna Do dachu, jakbyś chciała, to mogę z czystym sumieniem moją ekipę polecić, tylko trzeba się z nimi zawczasu umawiać, bo mają sporo pracy. Do dachu chciałabym ale to pieśn przyszłości, bo trzeba by zakupić dwa okna połaciowe. Takie koszty na razie nie wchodzą w grę, zwłaszcza, że w tym tygodniu musiałam lodówkę zakupic dla wynajmujących i tysiaczek poleciał... To widzę że studzienne plany nam wszystkim po głowie chodzą My wiemy że na działce studnia była, wiemy nawet mniej więcej w którym miejscu : pytanie jak ją znaleźć i odkopać... Chyba musicie od nowa kopać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Chyba musicie od nowa kopać... Naprawdę? Ja się łudziłam że da się ją wytropić jakoś i odkopać.....Kopanie od nowa to dość droga zabawa. Piwniczkę też mamy w planach, może w przyszłym roku się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 08.07.2016 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Naprawdę? Ja się łudziłam że da się ją wytropić jakoś i odkopać.....Kopanie od nowa to dość droga zabawa. Piwniczkę też mamy w planach, może w przyszłym roku się uda. nie znam się wykopanie nowej studni, to średnio 120 zl za metr chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.07.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Mój sąsiad wezwał ekipę do wykopania studni ogrodowej. Z całym osprzętem, rurami, pompą elektryczną zapłacił około tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Zależy od głębokości i czy się kopie, czy wierci. Za wiercenie 120-150 od metra głębokości + to co musisz zapewnić w sprzęcie (rura, pompa). Kopana, to wedle umowy z chętnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.07.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 O kurka, to ja mam jakąś wizję krzywą i informacje złe Znajomy mówił że studnia kosztowała go jakieś 3500zł i myślałam że tyle to kosztuje - 1000zł to już inna historia i w takim wypadku przestaje mi zależeć na odkopywaniu starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.07.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Pestko on miał wierconą. Waniliana spytaj fachowców.Może typy różne.Nie chce Cię wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Wiercona, ale może płytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 14.07.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Dopiero teraz przeczytałam o twoim stole. ALEŚ MI NA AMBICJE WESZŁA nie cierpię swojego stołu i od dawna próbuje zrobić nowy bo i każdy stół na jaki patrzę nie podoba mi się. Chyba wiem jaki będzie nasz sierpniowy projekt chyba mam nawet pomysł na lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.07.2016 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Kochana! Cieszę się ogromnie. A jak zrobisz wklej i mi tu albo nawet na blogu albo na fejsie. Nic bardziej nie cieszy niż świadomość, że kogoś zainspirowałam Zwłaszcza, że ten stół wcale mi się nie podoba Jest całkiem inny od tego, który miałam w głowie. Teraz aż zeszłam na dół by zrobić fotkę czegoś co mi Misiek skręcił w pół godzinki i co o wiele bardziej mi się podoba. To podstawa do mojego komputera. Ma być na kółkach z możnością mobilnej zmiany na szybkości. Jednak nie pozwoliłam zamontować, bo zażądałam szpachlowania i malowania na czarno. I cały zapał mu przeszedł. Teraz pojechał do Castoramy, bo będzie mi dziś wieszał hamak w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 14.07.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Super się zapowiada. Jak się wykancza taką płytę by się nadawała do użytku jako mebel? To pokaże zapał mojego M Wymyśliłam u córki taki regał z różnej wielkości prostokątow i przez 3mies zrobił 4 boksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.07.2016 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 z gołej płyty jedynie mam chwilowe przepierzenie na klatce schodowej. Na działce jednak Michał zbudował KABINĘ PRYSZNICOWĄ. Zrobił to już ponad 10 lat temu i w tym roku aż przyglądałam się czy nie gnije ale nie. Niesamowite. Tzn wnoszę, że ja polakierował ale wystawiona jest na bezpośrednie działanie wody i nic. Na zewnątrz ścianki tez się nie "łuszczą" Taka płyta, to fajny patent - tania, wytrzymała i do tego ma bardzo ekologiczny wygląd. Przyjdzie Michał, to się szczegółowo podpytam jakie tam rozwiązanie zastosował ale nie sądzę żeby to było coś mocno wymyślnego. Teraz jesteśmy zakochani w folii w płynie i stosujemy ją wszędzie gdzie występuje możliwość wilgoci, bo to super tanie rozwiązanie. I tak np będziemy smarować schody i powierzchnię przed drzwiami wejściowymi ale ciągle czekamy aż przestanie padać i trochę powysycha ten beton. Po folii położy Misiek płytki i uszczelni próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 14.07.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Folią w płynie mamy wysmarowana łazienkę, WC, całą cześć kuchenną i pom gospodarcze. Podłogi i ściany. Nie wyobrażam sobie kąpiel dzieciaków bez tego patentu. Mojemu wygląd płyty się nie podoba właśnie, ale jest tania i porządna więc zastanawiam się czy da się ją jakoś zmyslnie ukryć by była ale jej nie było (myślałam o zrobieniu z niej zabudowy do gospodarczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 14.07.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Stolik super, biureczko też się nieźle zapowiada.Z płyty OSB zamierzam zrobić szafkę pod umywalkę. Miała być ze sklejki ale została nam jedna płyta po robieniu podłogi na strychu więc postanowiłam wykorzystać to co mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.07.2016 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 To zrób właśnie tak jak to będzie, czyli kup gładź szpachlową (szpachlę), nałóż, poczekaj aż wyschnie i pomaluj. Doriko, jasne. szczególnie jeśli będziecie malować, wtedy faktycznie nie ma znaczenia z czego to jest, bo nie widać a to jednak porządne. Michał mówi co prawda, że lepiej z mdfu robic ale mdfu jakoś nie widziałam żeby kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.07.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Przeczytałam Twój dziennik od deski do deski, nadeszła więc pora przywitać się. Nie powiem nic innego niż już zostało tu napisane - że padam na twarz przed całokształtem Waszych wykonanych własnoręcznie prac wykończeniowych, że kuchnia zwyczajnie rozłożyła mnie na łopatki, ze kocham czarności, itp. Mnie przede wszystkim zwalił widok tych cudowności: autoportret cyfrowy w pół godzinki: http://fc03.deviantart.net/fs22/i/2007/363/5/1/it__s_me_again_by_athiNa.jpg chwilówkowy autoportret kredkowy: http://th05.deviantart.net/fs18/PRE/f/2007/176/0/7/mina_01_by_athiNa.jpg Nienawidzę obrazów, w sensie dzieła sztuki itp. owszem mam szacunek, że tam Rembrandt czy inna Mona Liza, ale w domu nie powiesiłabym sobie nic podobnego. Natomiast tego typu portrety zawsze robiły na mnie ogromne wrażenie. Godzinami mogłam patrzeć na rysujących takie cuda artystów np. w Gdańsku, Krakowie czy Warszawie. Powiedz mi, czy takie coś potrafiłabyś wyczarować ze zdjęcia?? Czy tylko na żywo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2016 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 pewnie. Wyślij mi np w wiadomosci prywatnej na fejsie do fanpage'a samazrobie.pl Mam ogromną miłość dla bazgrołów, szczególnie jesli są to obrazki kogoś innego. Myślę nad galerią - mam sporo obrazków zgromadzonych już ale własnie obawiam się, że za duzo chce powiesic i że będzie to wyglądało badziewiasto. I nie chodzi o to, że się wstydzę, tylko o to, że nie znoszę patrzeć na badziewie i nie chcę się męczyć by potem odkryc, że nie mogę z tym żyć ;p Ale co tam, takie dylematy, to nie są wielkie problemy ;p Pisz do mnie, wysyłaj fotki i najwazniejsze pomysl jaki format chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.07.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 pewnie. Wyślij mi np w wiadomosci prywatnej na fejsie do fanpage'a samazrobie.pl Mam ogromną miłość dla bazgrołów, szczególnie jesli są to obrazki kogoś innego. Myślę nad galerią - mam sporo obrazków zgromadzonych już ale własnie obawiam się, że za duzo chce powiesic i że będzie to wyglądało badziewiasto. I nie chodzi o to, że się wstydzę, tylko o to, że nie znoszę patrzeć na badziewie i nie chcę się męczyć by potem odkryc, że nie mogę z tym żyć ;p Ale co tam, takie dylematy, to nie są wielkie problemy ;p Pisz do mnie, wysyłaj fotki i najwazniejsze pomysl jaki format chcesz Ale super Problem tylko z FB bo nie mam konta, ale nad tym pomyślimy. Format i forma - to wszystko mam już w głowie, szukałam kogoś takiego jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts