Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Uwielbiam te Twoje filozoficzne rozważania.

Jesli mam być szczera, to aż zamarłam jak zobaczyłam co planujesz.

Słowo.

Tu rury hydrauliczne, pomysły na dodatki czy akcenty z przymrużeniem oka a hol w stylu pitu, pitu...

Nie spodziewałam się takich zestawiań po Tobie.

Z jednym sie zgodzę, każdy, powtarzam KAŻDY powinien robić tak, jak mu się podoba, dlatego morda w kubełek z mojej strony.

Ja lubie spójnośc koncepcji i tak bym chciała urzadzić ten mój wirtualny dom.

Nawet ogródek, który traktuje jako wizytówke domu, jego przedłuzenie, musi współgrac z wnętrzami.

No taka mam szajbe w tym temacie :)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem... Ale tez wierze, ze wszystko bedzie pasowac. Moze zeezygnuje z tapet i wtedy nie bedzie takie wymuskane. Jak kiedys zaprosilam do siebie pania projektantke wnetrz by mi odplatnie doradzila w wyborach i wybieralysmy kolory na sciany, to nie miala wcale zastrzezen do watrolapu. Radzila jedynie, ze jesli Misiek ma awersje do tapet moze wzory od szablonu walnac. Juz sie rozpedzilam zeby sie tak wysilac ;p z drugiej strony gdybym miala tak zrobic z pewnoscia nie malowalabym wszystkich scian, troche zrobilabym na suficie a kawalek wyszedlby do przedpokoju. Ale to tak duzo pracy a malowanie scian jest takie niewdzieczne, bo rece trzeba wysoko trzymac... ;p

a zeby bylo jasne wiekszosc porad pani zignorowalam chociaz kilka wytycznych wzielam pod rozwage. W rezultacie i tak robie po mojemu :)

Edytowane przez andariel

Update:

z grubsza nad wanna i po bokach sa juz kafelki. Teraz Michal przenosi na dol wode aby mozna byla ja pod wanna obslugiwac. Jeszcze tylko fuga i mozna wanne wstawiac :) Moze juz jutro![ATTACH=CONFIG]269010[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]269012[/ATTACH]

Edytowane przez andariel

[...]

a zeby bylo jasne wiekszosc porad pani zignorowalam chociaz kilka wytycznych wzielam pod rozwage. W rezultacie i tak robie po mojemu :)

Z moim charakterkiem to pewnie wzięła bym pod uwagę i owszem ale zrobiłabym na odwrót :p

Super idzie łazienka. Ach nie mogę się doczekać aż będziemy płytki kłaść i strasznie tego boje za razem.

Mozaika z łazienki od mi_mała cudna.

Okazało się, ze te fugi w puszkach TEŻ SĄ W PROSZKU... nic z tego nie rozumiem, to po co są w puszkach... wiem, wiem, bo mogą... ech

właśnie pare dni temu ci pisałam ze niestety sa w proszku bo przetestowalam u siebie :rolleyes:

hej ale ta fuga chyba jest w proszku jak kazda inna - tylko tyle ze w wiaderko wlewasz wodę :-( czyli nie da sie uzyc troche i zamknac. jesli chcesz na raty to i tak trzeba odmierzać tak samo jak przy takiej z worka :-(

Niewiele widac...

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=269025&d=1404678321

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=269027&d=1404678495

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=269026&d=1404678453

Najfajniejsze jest to, że wcale nie widac różnicy jakościowej w położonych płytkach. czy są za 13 zł/m2 czy za 170 nic nie pomoże jak są źle dobrane i nie ma pomysłu na wnętrze... Także cieszę się póki mam jeszcze nadzieję, że całość może mnie oszołomić. Ale zdaję sobie też sprawę, że bardzo łatwo zrobić gniota. Rzadko która łazienka na FM mi się podoba - z tych zrealizowanych, zazwyczaj są białe... :D

Ale póki realizujemy projekt póty jest nadzieja i można się łudzić, że będzie fantastycznie :) Potem powiem sobie "to dom do mieszkania a nie na pokaz" :D Trzeba się umieć pocieszyć :) Ważne, że będzie się można umyć. Już niedługo :) Oczywiście, że chciałabym aby było pięknie, każdy tu tego pragnie ale wychodzi różnie :D

Edytowane przez andariel

Czemu nic nie mówiłaś ?

Zmierz długośc tej ścianki i sprawdzimy czy wejdzie do mojego samochodu.

Jesli tak, to nie ma problemu.

Podjadę, załadujemy i dowiozę na plac boju.

Jesli nie wejdzie, będziesz zmuszona poznac mojego męża, który dysponuje dostawczakiem.

Może przy okazji, skomponuj liste pozostałych, dużych zakupów, żeby wykorzystać tak duzy samochód.