andariel 29.07.2014 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Jak na razie wygląda na bardzo czarną ale pewnie troszeczkę zjaśnieje po wyschnięciu. Na razie są straszne plamy i mam nadzieję, że drugie malowanie coś wniesie. Normalnie wystarczy raz pomalować, szczególnie Aurą ale tu ze względu na bardzo ciemny kolor trzeba będzie chyba dwa razy. Pełnię właściwości farba zyskuje po 2 tygodniach od malowania więc może warto poczekać. Fioletowa na początku też wyglądała koszmarnie a teraz ślicznie. W tej chwili fioletowa bardziej matowa jest niż czarna. To co powiedziałam od razu jak Michał skończył malować a ja zobaczyłam: A nie za ciemno? Jednak jasne kolory wyglądają bardziej schludnie i elegancko i wnętrza są większe optycznie. Ale chciałaś mieć czarną, to masz i nie marudź - chociaż Misiek już wczoraj zaproponował przemalowanie na różowy ;p Jaka jest cena takiej farby? Zabija, czy da się przełknąć? Cena zabija. Wg produzenta puszka niecały litr, to 119 zł ale w punktach sprzedaży różnie bywa... Kupiłam galon, czyli niecałe 4 litry (3,78) za prawie 400 zł (398) . Farby starczy mi i na kominek i na tamtą ścianę - pan powiedział, że spokojnie na 20 metrów kw. Nie chciałam jakoś mocno na niej oszczędzać, chciałam ceramiczną a , że oni (benjamin moore) ją wynaleźli, to pewnie mają najlepszą formułę. Dałam jej szansę, bo mi projektantki wnętrz ją zachwalały, że najlepiej trzyma kolor i parametry, że nie ma lepszej na rynku. Dobra przekonamy się. Kolor mnie nie rozczarował - jak na mieszalnikowy jest lepiej niż oczekiwałam. Niech przeschnie, bo plamy tak mnie irytują, że mimo, iż Michał całą pomazał odmawiam zrobienia zdjęcia... Ale może zrobię dla porównania, bo być może faktycznie doschnie jeszcze. Aga, powiem tylko jedno: MNIAM :***** Strasznie mała mi się teraz ta moja kuchenka zdaje Hehe, ja mogę spać. Ale noc to jedyny czas kiedy mogę bez niczyjego gadania i marudzenia posiedzieć i popisać bo w ciągu dnia to tak tylko podczytuję i czasem coś na szybko nabazgram. Mam tak samo. Szkoda mi czasu na spanie. Ale wczoraj padłam po tym upale i pierwszym dniu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.07.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ja za czarnym na ścianach akurat nie przepadam. Mam jednak kilka fotek zachowanych z takim czarnym że ouch Maluj odważna Dziewczyno Coś czuję, że efekt całości bedzie znakomity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.07.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Melduję, że dotarłam do końca .... powiem krótko, że wnętrza zapowiadają się baaaaardzo ciekawie. Męża masz, podobnie jak ja, złotą rączkę, my też sami, sami, sami Ty za to masz talent .... plastyczny, fotograficzny i pewnie jeszcze nie jeden ukryty, zwłaszcza, jak dziewczyny słusznie zauważyły, w nie pokazywaniu siebie Życzę powodzenia w realizacji zamierzonych planów... będę podglądać oczywiście ale w doradzaniu jestem kiepska więc w tych kwestiach raczej będę milczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 29.07.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Obiecany link www.imindesign.pl/lazienka_w_wersji_surowej/ Edit : Pewnie że skopałam Już poprawiłam Edytowane 29 Lipca 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 30.07.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 I jak tam ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 31.07.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 To wrzuć chociaż zajawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 31.07.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Zajebista czarna ściana. Też taką chcę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 31.07.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Cykniesz dzisiaj obszerniejszą fotorelację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 31.07.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Poczekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 31.07.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Nie chcę Cię martwić ale swego czasu malowałam ciemno szarą farbą z mieszalnika, wprawdzie nie była to jakaś super firmowa farba a chyba zwykła śnieżka czy dekoral, ale niestety nie udało się pomalować bez maziajów. Denerwowało strasznie i było widać :/ W końcu kupiłam "gotowy" kolor, i mimo tego, że też nie była to jakaś wychwalona firma pokryło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 31.07.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Moim zdaniem jak na jedną warstwę jest dobrze. Czym ciemniejszy kolor tym niestety trudniej uzyskać idealne pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.07.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 widzę ciemność... widzę ciemność z moich doświadczeń z ciemnymi ścianami to najbardziej wkurzało mnie to że nawet gdy ktoś się otarł o nią to zostawały ryski ... czekam na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.08.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 matko czy wczoraj wieczór coś wisiało w powietrzu? ja z Ł też się pocięłam fakt że to moja wina, bo moje słowa były ale wiedział że ja kurna jestem szczera i nie będę owijała dookoła jak mi coś na wątrobie leży ściana wygląda bardzo ładnie nie wiem jak to dokładnie jest ze ścianami z kg, ale kolega robił w salonie jedną ścianę i zawsze widać było to łączenie płyt... jak zaklejał i docierał to wydawało się git, a jak się pomalowało to było widać... i wiecznie mu pękało - nie wiem może to wina bloku że pracował mocno i naprężenia? nie znam się... a te listwy bl-ki to coś takiego też ma Ikea - chyba na tej samej zasadzie to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.08.2014 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Wiem, tych systemow troche jest. Nie wiem w jakiej cenie sa pozostale i mialam nadzieje, ze ktos akurat potrzebuje i ogarnie czy to warto czy nie bo przecena z 40 i 70 na 1 zl to wydajesie byc okazja ale byc moze pozostale elementy sa np koszmarnie drogie i sie nie opyla. Po prostu przyznaje sie be bicia na tym etapie zmeczenia nie ma szans bym ogarniala takie szczegoly. Porownanie ofert, to dla mnie najgorsza sprawa usypiajac w autobusie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.08.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) a no właśnie - kuszą teraz listwami za zeta a reszta może jest dwa razy droższa niż u konkurencji... a tych bl-ek potrzeba tylko kilka, droższa jest cała reszta... skoczę dziś do casto i sprawdzę jak tam z cenami tego, bo też to mają edit:cennik z leroya:http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-wnetrze/zabudowa-wnek/systemy-do-zabudowy-elfa/szyna-pozioma-bl195-elfa,p98029,l772.html#inne Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 01.08.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Aga, coś jest w powietrzu, bo i ja wczoraj napisałam co myślę. A napisałam, bo mój mąż jest kilka tysięcy km ode mnie i nie chciało mi się płacić 1 zł za minutę kłótni przez telefon A ja ze swoim mężem już nigdy tapetować nie będę - jakie iskry wtedy leciały, to pojęcia nie masz. Do tej pory pamiętam moje wk..nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.08.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Jak ściana będzie zagospodarowana niedoróbki przestaną rzucać się w oczy i gwarantuję, że tylko Wy będziecie je widzieć, wiedząc, że tam są..... Wasi goście rozpłyną się z zachwytu nad całością a nie będą szukać pojedynczych paprochów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.08.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Pitupitu widac rownie bardzo. Olewam. Nie musi byc ladnie... Jest bardzo ładnie, jak dojdą meble i przydasie na blacie nie będzie tego widać Na pocieszenie powiem, że takie łączenia często wychodzą tak jak sie nie ma wprawy niestety. My tez takie mieliśmy w poprzednim lokum, mimo szczerych prób zrobienia idealnie Zatem jak na pierwsze próby jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.08.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Aga, nie ma co robić dymu -w każdym domu znajdzie się takie "coś". Oglądam zdjęcia w laptopie, więc może słabo widać ale to odcięcie jest u mnie niemal niewidoczne. Potraktuj to, jako znak szczególny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 01.08.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ale czekaj czekaj... tam będą meble kuchenne, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts