Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tam, gdzie masz na ścianie stelaż do kibelka. Nad nim i po bokach jest masa miejsca na ukryte szafki. Bo Ty chyba tę ścianę chcesz płaską. To musisz zrobić zabudowe po całości. Tym sposobem nawet w prysznicu możesz wnękę na przydasie podręcze strzelić.

Nie moge. Wbrew pozorom malo tam miejsca, bo ponad polowa sciany to pion a reszta nad kibelkiem i blatem ok tylko nad blatem chce lampy wiec sie tam otwierac nie da wiec zostaje skrawek naf kibelkiem co zaczyna nie miec sensu.

no to skoro:

Totalnie otwarte :)

więc wg mnie:

...

B.

http://ta2.com.pl/fm/bb.jpg

...

wersja B powinna mieć pociągnięte do samej góry lustro i kafelki naprzeciwko lustra. Ściana na wprost wejścia nad kafelkami pomalowana...

...

i nie zgadzam się z:

Nie moge. Wbrew pozorom malo tam miejsca, bo ponad polowa sciany to pion a reszta nad kibelkiem i blatem ok tylko nad blatem chce lampy wiec sie tam otwierac nie da wiec zostaje skrawek naf kibelkiem co zaczyna nie miec sensu.

nawet najmniejsza szafka ma sens w łazience

wiszące lampy nie są przeszkodą - drzwiczki szafki możesz zrobić suwane zawsze :) no a nawet jak są otwierane to trzymasz tam rzeczy powiedzmy do czyszczenia to otwierasz sama ostrożnie i uważasz na lampę :)

A. Wersja Pestki:

http://ta2.com.pl/fm/lw1.jpg

To ja podtrzymuję swoją opinię :) Przestrzeń, która na obrazku jest pomalowana może być szafkami czarnymi w połysku. Drzwiczki 30 cm szerokości, lampa zawieszona 35 cm od ściany, albo podział taki, żeby nad wc były drzwiczki, a tam gdzie lampy tylko front udający szafkę :)

Aha, jeszcze jedno: skoro prysznic będzie otwarty, to spadek do odpływu liniowego musicie zrobić z całej powierzchni łazienki :)

Edytowane przez Tomkowa

Aga, rusz głową i centymetrem. Musi być sposób na jakiś schowek.

Widziałaś jak karolina zrobiła u siebie ścianę prysznicowo-geberitową? Jak nie che Ci się szukać wstawiam rysunki z propozycjami dla niej. Może coś Ci przyjdzie do głowy.

BATH_Karolina-zabuidowa_yellow.jpg BATH_Karolina-zabuidowa_yellow2.jpg KAROLINA_BATH-Porcelanosa_Venis_Deco_Nacar_Blanco.jpg BATH_Karolina-wuceciki_venis.jpg

I fotka jakiejś łazienki z pólkami nad stelażem Top-38-Classy-Bathroom-Design-Ideas-stunning-bathroom-design-by-Rostyslaw-Kudlak.jpg

Edytowane przez pestka56

E, lepiej nieco pod kątem. Zdjęcia robione z narożników.

Jeśli nie możesz złapać na jednej fotce wystarczająco dużo, zrób jak do panoramy. Photoshop ma automatyczny montaż 2 fotek na raz.

Te żółte to kanaliza

Proszę widoki z 4-ech narożników. Podstawa do rysowania. Nie wiem, czy dobrze drzwi umieściłam, ale jeśli są na ścianie 158 cm, to masz tam na nie mało miejsca.

ANDARIEL-lazienka dolna-image2.jpg ANDARIEL-lazienka dolna-image3.jpg ANDARIEL-lazienka dolna-image1.jpg ANDARIEL-lazienka dolna-image4.jpg

ANDARIEL-lazienka dolna-image1.jpg

ANDARIEL-lazienka dolna-image2.jpg

ANDARIEL-lazienka dolna-image3.jpg

ANDARIEL-lazienka dolna-image4.jpg

Edytowane przez pestka56

Jestem za szafkami w łazience w dużej ilości, ale mam wrażenie, że najlepiej będą wyglądały u Ciebie jak najmniej widoczne. Te odkryte półki to jakieś takie... nie takie ;) Nie lubię chaosu, poza "centrum chaosu" oczywiście, a takie odkryte półeczki kuszą, żeby na nich coś stało. Najfajniejsza moim skromnym zdaniem zabudowa w łazience, to taka której nie widać na pierwszy rzut oka, bo wygląda jak ściana czy lustro. No i sprzątać tego ciągle nie trzeba, a sprzątać to chyba obydwie nie lubimy ;)

Te żółte to kanaliza

Proszę widoki z 4-ech narożników. Podstawa do rysowania. Nie wiem, czy dobrze drzwi umieściłam, ale jeśli są na ścianie 158 cm, to masz tam na nie mało miejsca.

[ATTACH=CONFIG]274393[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]274394[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]274392[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]274395[/ATTACH]

oj nie :D

tam gdzie wstawiłaś drzwi jest ściana pod prysznicem :D

A. Wersja Pestki:

http://ta2.com.pl/fm/lw1.jpg

B. Wersja Mi:

http://ta2.com.pl/fm/lw2.jpg

C. Wersja Mi przerobiona

http://ta2.com.pl/fm/lw3.jpg

:) Masakra... a to dopiero pierwsza łazienka :/

Mi podoba się wersja Mi przerobiona :p ale że czyścić luster nie lubię to wolałabym mieć jednak bezpośrednio przy prysznicu płytki. Niby co za różnica szyba czy lustro ale na lustrze jednak dużo bardziej widać wszelkie zabrudzenia.

P. S.

Rysunki świetne :) i te odbicia w lustrach

Mi podoba się wersja Mi przerobiona :p ale że czyścić luster nie lubię to wolałabym mieć jednak bezpośrednio przy prysznicu płytki. Niby co za różnica szyba czy lustro ale na lustrze jednak dużo bardziej widać wszelkie zabrudzenia.

P. S.

Rysunki świetne :) i te odbicia w lustrach

Kurcze, też mam takie odczucie z lustrami, ale już miałam wrażenie, ze sobie wmawiam :(